Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Паралімпійські ігри
| Оновлено 01 вересня 2021, 02:59
229226
22

Український протест на Паралімпіаді викликав бурю ненависті в Twitter

Україна вийшла на перше місце в трендах Малайзії

| Оновлено 01 вересня 2021, 02:59
229226
22
Український протест на Паралімпіаді викликав бурю ненависті в Twitter
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України здобула золоту та срібні нагороди на Паралімпійських іграх у Токіо після протесту за підсумками змагань у штовханні ядра.

Спортсмен Максим Коваль здобув золото у штовханні ядра завдяки поданому протесту після результату змагань. Українець став другим, втім, збірна подала протест на результат чемпіона малазійця Мухаммада Зіяд Золкефлі, котрий прийшов із запізненням у кімнату очікування. У підсумку Зіяд був дискваліфікований, а золото отримав Коваль, а срібло Олександр Яровий.

Таке рішення викликало хвилю негативних емоцій у Малайзії. Україна вийшла на перше місце у трендах малазійського сегмента Twitter. Під «атаку» коментарів потрапив навіть футболіст Максим Коваль, який є однофамильцем паралімпійця. Усе через скандал, що розгорівся на Паралімпіаді-2020 в Токіо.

Відзначимо, що Зіяд завоював медаль на День незалежності Малайзії, але результат був скасований. Користувачі Twitter звинувачують українців у крадіжці, пишуть про нечесну гру та ображають спортсменів.

 
Оцініть матеріал
(2884)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
firstromario
та нормально, ми б таке саме робили. нехай собі бушують. а медалі всетаки в нас ну не завжди всякі дурнуваті правила тільки проти нас мають бути.
Сергей Иванамофф
Dura Lex, sed Lex!
Пусть Малайзия пеняет на свои спортсменов, нарушающих правила, либо на сами правила спортивного комитета! Не нравятся правила, не участвуйте!
hakkinen
Ибо - нех*уй опаздывать..
З перемогою, хлопці !!!
Archie FireLion
Эти чу*ки зас*али страницу sport24 да и пишут такое что даже ватники б не додумались. Там такое зарево задниц и ненависти не только к этим конкретным спортсменам но и всей Украине. Дикари с пальм.
umnuy2
пунктуальность наша черта моменталитета
pl2012ua
Є правила і є дикуни, які не поважають правила
mazepa1967
Малазія так далека ,а медаль у нас в руках
Zin10DanUA
Всі хто не володіє повною інформацією, почитайте ось тут:
Легкоатлет Максим Коваль здобув для України "золото" Паралімпіади-2020 у штовханні ядра в класі F20. Інший українець Олександр Яровий завоював "срібло".
Сталося це після дискваліфікації представника Малайзії Мухаммада Зіяда Золкефлі, якому спершу присудили перемогу. Та згодом стало відомо, що малазієць і ще двоє спортсменів порушии правила, запізнившись до кімнати очікування перед початком змагань.
Як заявив Український паралімпійський комітет, команди України та Греції подали протест ще до початку змагань, проте організатори вирішили допустити спортсменів до участі на час розгляду справи. Всіх спортсменів повідомили про цей протест завчасно. Це підтвердив представник Міжнародного паралімпійського комітету Крейґ Спенс.
Врешті результати Зіяда анулювали, як і його світовий рекорд. Натомість його було зараховано новому золотому медалістові Максиму Ковалю.
Ситуація обурила малазійських фанів, і вони заполонили українські сторінки в соцмережах гнівними коментарями. Спенс був "розчарований" такою поведінкою та назвав її "образливою та сміховинною".
"Правила є правила. Було ухвалено рішення, і це не провина українців, що малазієць спізнився".
Andrew Tv
Нечего стесняться, решение принимала не Украина. Кстати, не сообщается кто принимал и кому протест продавался. Информация явно неполная. За опоздание в комнату, так не дрючат. Ждите информации. А вообще Малайзия одна из немногих имеющая пророссийскую направленность.
zac1310
... а если отринуть национальную принадлежность, то как, это нормальная победа?
Помниться, все мы осуждали (очень мягко говоря) "подковёрные игры" швейцарцев... и что не так с теми, кто пострадал от наших протестов?
А с нашей точки зрения, вообщем всё гуд.
Etana
Это бред - лишать медали из за опоздания в какую то там комнату.
сергей павлович
Не гарно вчинили, чисто за бюрократичну формальність вкрали медаль.
Егорка Владиков
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Jeep Laredo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил