Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 серпня 2021, 19:04
4071
0

Пол - Вудлі: перший серйозний тест для блогера чи чергове шоу заради хайпу?

Схоже, Тайрон - не той, ким його намагаються намалювати для громадськості

| Оновлено 28 серпня 2021, 19:04
4071
0
Пол - Вудлі: перший серйозний тест для блогера чи чергове шоу заради хайпу?
Getty Images/Global Images Ukraine

До Джейка Пола можна ставитися, як завгодно. Можна, як більшість - не любити і зневажати за витівки, що не відповідають рівню боксу. Можна, як Майк Тайсон - радіти, що хтось займається підняттям галасу навколо боксу. Але не ставитися до американця ніяк практично неможливо. Він - один з головних інфоприводів боксу останніх двох років і попереду у нього перший суперник, який нагадує справжнього спортсмена.

Багато хто називає Вудлі першим боксером у кар'єрі Пола. Але це не зовсім так.

Кар'єра Джейка Пола - суцільний хайп. Виклики на бій Канело і Конора, розмови про бої з найкращими - все це не сприймалося і не сприймається серйозно, тому що хлопець більше робить гроші, ніж займається повноцінним спортом.

Суперники - та ж історія. Фактично, з трьох перемог, один справжній боєць - Бен Аскрен, який готувався до поєдинку з блогером рівно стільки часу, скільки зайняла зйомка відео, в якому він виступив у ролі Роккі Бальбоа. Колишній чемпіон у кількох промоушенах змішаних єдиноборств впав так швидко і журився про свою поразку так багато, що дехто навіть встиг повірити в щирість його почуттів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Насправді ж Бен або не вірив у блогера, або, що ймовірніше, просто не тренувався, подумавши, що і базових навичок і декількох тренувань з Фреді Роучем буде досить. Як виявилося, не буде. За всією показухою від Пола стоїть час, проведений в залі. Він габаритний від природи, а тренування дають результат - Аскрен впав практично одразу, а ми так і не зрозуміли, що цей блогер собою являє.

Ніхто не очікує чогось незвичайного, але якщо вже назвався супербійцем, лізь у випробування, де тебе будуть бити і не вийде вимкнути суперника відразу. Джейк нібито готовий отримати від Канело, але хоче тільки за гроші - на спаринги приїхати до Сауля він не хоче. Після такого можна і кар'єру закінчити.

Крок з поєдинком проти Вудлі - грамотний. Це навіть не Аскрен, адже Тайрон боксував в UFC ще буквально недавно - у цьому році. Боєць з ім'ям, але без великих шансів на перемогу. Тобто варіант, за якого в разі перемоги можна отримати більше дивідендів, ніж закладено насправді.

Чомусь спочатку пішла розмова про те, що Тайрон - відмінний боксер і зможе дати реальний бій Джейку. Це, звичайно, не так. Точніше, не зовсім так. Вудлі важко назвати базовим боксером або відмінним ударником. Він хороший боєць змішаних єдиноборств, однаково якісно користується всіма компонентами свого спорту. Давайте навіть подивимося на статистику перемог Вудлі: 37% перемог нокаутом, 26% прийомом, 37% рішенням суддів. Безумовно, в стійці він відчуває себе добре, але стійка в змішаних єдиноборствах і в боксі - не одне й те ж.

Getty Images/Global Images Ukraine

Давайте також не забувати, що Тайрон не виграє вже більше двох років. Остання перемога Вудлі була ще у 2018-му - проти Даррена Тілла прийомом. Після цього чотири поразки в UFC: проти Камару Усмана (рішенням суддів), Гільберта Бернса (рішенням суддів), Колбі Ковінгтона (технічним нокаутом) і Вісента Люке (прийомом). Навряд чи такий момент в кар'єрі - ідеальний, щоб розібратися з молодим, величезним суперником. Нехай і з меншим досвідом виступів у цілому.

Якщо зовсім грубо, в боксі у Пола більше досвіду, якщо ті поєдинки можна назвати повноцінними боями.

Вудлі 39 років. Він ніколи не проходив більше п'яти раундів у змішаних єдиноборствах, а як би не здавалося, що в єдиноборствах навантаження однакове, це не так. Не можна сказати, де важче, тому що це залежить від суперника і його стилю, але те, що бокс і змішані єдиноборства відрізняються за навантаженням на організм і витривалістю - факт. Так, Пол теж не проходив багато раундів, але різниця у віці і звичній підготовці - важливий елемент.

Все це - не спроба розповісти, чому Джейк хороший. Це історія про те, як грамотно підібрати суперника, який нібито є небезпечним, але насправді не настільки, як усі про те говорять. За належної підготовки та виходячи з того, що можна було побачити від Пола в рингу і на тренуваннях, поєдинок з Вудлі не повинен стати нерозв'язною проблемою. Але Тайрон може дати бій і навіть потріпати суперника, безумовно.

Відштовхуватися від досвіду поєдинку проти Аскрена не будемо - Бен явно був в огидній формі, чого від Вудлі очікувати не варто. Найімовірніше, Тайрон вичавить з себе все, що можна в залі, щоб мати гарний вигляд і відпрацювати в рингу на 100 відсотків. Все, що йому потрібно - не пропустити важкий удар відразу, працювати дисципліновано і пробивати Джейка. Як би сильно блогера не лупили в залі, відчуття від пропущених ударів у реальному бою інші: відповідальність і напруга роблять своє.

Поєдинок, в якому від обох спортсменів мало чого можна очікувати, може подарувати справжню інтригу, якщо обидва підійдуть до нього з належною ставленням і підготовкою.

Так хто ж фаворит?

Букмекери досить близько оцінюють шанси обох суперників, якщо порівнювати попередні протистояння Пола. На Джейка можна поставити за 1.44, на Тайрона - за 2.62. І до цього протистояння дійсно багато запитань, які відповідають таким коефіцієнтам.

Що там із захистом у Пола? Його голову і вміння оборонятися ще ніхто не перевіряв. Це розуміє і сам американський блогер:

«Я хочу, щоб Вудлі дав мені реальний бій. Хочу показати, як я справляюся з труднощами, як тримаю удар, як б'юся, коли все складається непросто», - розповідав Джейк, смакуючи майбутній поєдинок.

Getty Images/Global Images Ukraine

Жоден із суперників повноцінно не перевіряв вміння тримати і не пропускати удар від Джейка. У Тайрона є всі шанси. Він може і дістати, і влучити так, що перевірку можна буде вважати хоча б частково пройденою.

Чи витримає Вудлі удари суперника і як у нього будуть справи з витривалістю? Хочеться вірити, що Тайрон готувався до поєдинку, а не бавився дурницями, як Аскрен. Принаймні, тоді ні на що не можна буде списати можливу перемогу блогера. Та й так буде просто цікавіше.

Якщо Вудлі витримає стартові влучання опонента, що буде далі - це цікаво. Тому що зі справжнім бійцем Пол так далеко не заходив. Можливо, готовий Тайрон своїми плюхами охолодить запал опонента. А можливо, нічого не спрацює.

У будь-якому випадку, дивуватися перемозі блогера в такому поєдинку - остання справа. Йому дуже грамотно підбирають опонентів і будуть продовжувати робити це, поки публіка реально не повірить в силу Пола. А він буде продовжувати креслити списки бажаних суперників з Канело і Конором і викликати їх на поєдинки по п'ять разів на день.

До якого табору пристати - загального або імені Майка Тайсона, вирішувати кожному з нас.

Поєдинок Джейк Пол - Тайрон Вудлі відбудеться в ніч з 29 на 30 серпня у Клівленді. Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.