Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Літній чемпіонат світу
| Оновлено 28 серпня 2021, 02:43
1628
1

Юлія ДЖИМА: «Кожна медаль на ролерах мені дається важко»

Українська біатлоністка – про завоювання срібної нагороди

| Оновлено 28 серпня 2021, 02:43
1628
1
Юлія ДЖИМА: «Кожна медаль на ролерах мені дається важко»
Український біатлон. Юлія Джима

30-річна біатлоністка збірної України Юлія Джима прокоментувала завоювання срібної медалі на літньому чемпіонаті світу-2021 в чеському Нове-Мєсто.

– Юля, розкажіть, будь ласка, наскільки важко було адаптуватися до погодних умов під час гонки?
– Ми вже два збори потрапляємо під дощі, так що вже звикли під ними тренуватися. Але сьогодні було щось незрозуміле - чи то дощ, то чи град, добре хоч в шоломах були, тому що я боялася, що він посилиться і буде дуже боляче (сміється).

Насправді, сьогодні я в перший раз бігла такий вид програми, раніше ніколи не стартувала в суперспринті. У Вісбадені бігла подібну гонку, але там були додаткові патрони. Зізнаюся, думала, що тут також будуть додаткові патрони, а виявляється ні, трохи здивувалася. Напевно, ще не відійшла від гонки у Вісбадені, де замість штрафного кола ти стоїш і відпочиваєш 10 секунд, а тут кожен промах потрібно відпрацювати (сміється). У Вісбадені мені сподобався формат гонки, коли в перший раз там бігла, трохи перебрала з навантаженнями на кваліфікації, і фінал мені дався важко. Зараз я вже розумію, що на кваліфікації не потрібно було настільки сильно викладатися (посміхається), адже йшла ще й друга гонка. Якщо говорити про суперспринт, то ця гонка трохи інша, незвична для нас, тому що велика кількість спортсменів високого класу і всі результати в секундах, тому якщо ти хочеш потрапити в фінал, то цю кваліфікацію важко пройти просто пішки, не докладаючи зусиль. Потрібно дуже грамотно розподілити сили, а це складно зробити. Слава Богу, сьогодні на фінал мені сил вистачило.

– Що можете сказати про останнє коло, здавалося, що ви дійсно виглядали дуже сильно. Яким воно було для вас насправді?
– У нас тільки закінчився збір в Антхольці, він був дуже важкий. Три тижні у нас були дуже сильні навантаження і лише один день відпочинку. Плюс до цього, у мене були переїзди у Вісбаден. Тому, на завантаженні, звичайно, немає тієї свіжості, на якій на останньому колі можна боротися з Маркетою посміхається). Я намагалася, пробувала, але все ж трішки не вистачило.

– Сьогодні у фіналі ви чудово впоралися зі стрільбою, як почувалися на вогневому рубежі?
– Важко було працювати, тому що вітер весь час змінювався - то ліворуч, то праворуч: на кваліфікації напрямок був один, під час пристрілки інший, а під час гонки вітер взагалі задував з третьої сторони. На лежці вдалося з ним впоратися, але на стійці один раз сама смикнула постріл, а другий промах зніс порив вітру.

– Що для вас означає ця медаль?
– Я дуже рада, тому що я не частий учасник літніх чемпіонатів світу, адже ролери - це не мій коник (посміхається). Я завжди радію медалі навіть на літньому чемпіонаті України, не кажучи вже про літній чемпіонат світу, тому що кожна медаль на ролерах мені дається важко. За значущістю, ця медаль для мене, як і зимова, хоча тут і не беруть участі багато топових спортсменів. Я знаю, що багато хлопців та дівчат готуються саме до цього чемпіонату, а основна українська жіноча команда конкретно до світової першості не готувалася.

– Я так розумію, що ви плануєте бігти всю програму, всі три змагальних дні. Після таких зборів, плюс гонок у Вісбадені запас сил ще є?
– Не знаю, подивимося, сама не знаю (сміється). Подивимося також, яка погода буде, але скажу чесно, що все ж краще бігти в дощ, ніж у спеку.

– Чи плануєте ви участь у літньому чемпіонаті України?
– Поки так далеко не планую. Відразу після чемпіонату світу ми їдемо на збір, тому потрібно трохи відпочити, і подивитися на те, як він пройде. Якщо буде сильна завантаженість, то, мабуть, треба буде пропустити чемпіонат України, тому що основні старти взимку, і зараз, як мені здається, немає сенсу форсувати підготовку. Але загадувати і точно говорити поки рано.

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 6
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
"Я думала, что будут доп.патроны как в Висбадене.."
/Прикольно.
"Сейчас я уже понимаю, что на квалификации не нужно было на столько сильно выкладываться (улыбается), ведь следовала еще и вторая гонка. " /Так она и так заняла 22 место в квалификации.
В финал выходило 30.