Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 21 серпня 2021, 12:50
6761
0

British Open: визначилися пари чвертьфіналістів

Турнір проводиться вперше з 2004 року

| Оновлено 21 серпня 2021, 12:50
6761
0
British Open: визначилися пари чвертьфіналістів

В англійському Лестері проходить відкритий чемпіонат Великобританії, другий рейтинговий турнір снукерного сезону. Напередодні були зіграні поєдинки 1/8 фіналу.

Турнір проходить вперше з 2004 р. (тоді, до речі, у фіналі Джон Хіггінс обіграв Стівена Магуайра з рахунком 9:6). Відроджений British Open має одну відмінну рису. Справа в тому, що турнірної сітки як такої не існує: перед кожним етапом проводиться «сліпе» жеребкування.

Призовий фонд British Open склав 470 тис. фунтів. З них переможець отримає 100, а фіналіст - 45 тис. Приз за найбільший брейк - 5 тис. фунтів. І, швидше за все, він дістанеться відразу двом снукеристам. Алі Картер в поєдинку 1/8 фіналу проти Елліота Слессора оформив максимум, але в підсумку програв. А на першому етапі Джон Хіггінс набрав 147 очок за підхід в матчі з Александром Урсенбахером (3:1).

Відзначимо, що матчі з 1/64 по 1/8 фіналу гралися до 3 перемог. Чверть- і півфінали пройдуть у форматі до чотирьох виграних партій, фінал - до шести.

Відзначимо, що українець Юліан Бойко вилетів уже в першому раунді. Він поступився Ентоні Хемілтону (2:3), який зараз знаходиться на 55 сходинці світового рейтингу. Взагалі, завдяки формату, вже на стадії 1/64 фіналу відбулися кілька дуже цікавих матчів. Так, Мартін Гоулд обіграв Грема Дотта (3:1), Марк Селбі - Шона Мерфі (3:2), Чжоу Юелун - Тома Форда (3:2). Райан Дей несподівано поступився любителю Россу М'юїру (2:3), Джо Перрі - Бену Ханкорну (2:3), а Ян Бінтао - Лукасу Клеккерсу (2:3). Не змогли подолати цей раунд також Баррі Хокінс, Тепчайя Ун-Нух, Кайрен Вілсон, Ентоні МакГілл.

В 1/32 фіналу також сталися втрати в стані фаворитів. Мартін Гоулд поступився Лу Ніню, Марк Селбі - Алі Картеру, Стюарт Бінем - Джадду Трампу, Марк Аллен - Хоссейну Вафаею. В 1/16 вилетіли Джон Хіггінс, який програв Ріки Волдену, і Джадд Трамп, який поступився Елліоту Слессору.

British Open. 1/8 фіналу (20 серпня):
Девід Гілберт  – Хаммад Міа  – 3:0
Хоссейн Вафаей  – Гері Вілсон  – 2:3
Джо О'Коннор  – Чжоу Юелун   – 2:3
Алі Картер  – Елліот Слессор  – 1:3
Лу Нінь  – Лукас Клеккерс  – 3:0
Джиммі Робертсон  – Стівен Магуайр  – 3:0
Чжан Цзянькан   – Марк Вільямс  – 2:3
Ріккі Волден  – Росс М'юїр  – 3:1

1/4 финала (21августа):
Девід Гілберт  – Гері Вілсон  
Чжоу Юелун   – Елліот Слессор  
Лу Нінь  – Джиммі Робертсон  
Марк Вільямс  – Ріккі Волден  

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.