Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 серпня 2021, 12:54
4478
0

Ортіс проти Каваляускаса - вибухонебезпечний бій. Впасти можуть обидва

Лев Кравців у очікуванні відмінної рубки

| Оновлено 15 серпня 2021, 12:54
4478
0
Ортіс проти Каваляускаса - вибухонебезпечний бій. Впасти можуть обидва
badlefthook. Верджіл Ортіс

Верджіл Ортіс проти Егідіуса Каваляускаса - поєдинок, який не варто пропускати нізащо. Тому що стиль і рівень обох суперників не дорівнює їхній медійності. Бій точно вийде значно яскравішим, ніж про нього говорять на даний момент.

Молодий чемпіон-нокаутер з ідеальним рекордом проти претендента, який рубався з самим Кроуфордом і робить шоу за рахунок силового боксу.

Останні суперники Ортіса - топи, але у Каваляускаса достатньо досвіду

Верджилу Ортису всього 23 роки. До цього часу він провів сімнадцять поєдинків, і всі виграв достроково. При цьому далі середини бою з ним дісталися лише два суперники.

Назвати рекорд Ортіса вражаючим, враховуючи тільки імена, не можна. Хороші, міцні, але до недавнього часу не вражаючі суперники. У 2020 році Верджіл вперше пройшов більше шести раундів - з Самуелем Варгасом. Опонент Ортіса програв у сьомому раунді. Попутно американець виграв ще і пояс WBA Gold.

У 2021 році Ортіс вже влаштував одну з найяскравіших бійок сезону. Моріс Хукер намагався триматися на дистанції, жорстко атакуючи суперника звідти, але чим далі, тим складніше це було робити. Верджил проривався на комфортну для нього дистанцію, заряджав силовими і наносив супернику все більше шкоди.

До сьомого раунду опонент американця був настільки виснаженим, що не витримував силових бомбардувань і рефері припинив побиття. Сім раундів пішло на те, щоб розправитися з найкращим, на даний момент, суперником. А попереду - досвідчений Каваляускас, який вміє і терпіти, і бити, і рубатися кістка в кістку.

Два роки тому Егідіус вийшов на Теренса Кроуфорда. На литовця не ставив практично ніхто. Хороші, насичені поєдинки, міцні суперники - все це було, але ось передумов до конкуренції з американцем не так вже й багато. Але Каваляускас круто скористався провисанням у стартових раундах Теренса.

Getty Images/Global Images Ukraine. Егідіус Каваляускас (зліва) проти Теренса Кроуфорда

Кроуфорд завжди довго розгойдується. Американцеві потрібно два-три раунди, щоб зрозуміти, що робить опонент і що робити з ним. Егідіус стартував відразу і змусив Теренса рубатися. Американець вміє все, але ймовірність нарватися на проблеми на старті поєдинку в рубці набагато вищі, чим ледь литовець не скористався.

Фактично, Егідіусу не вистачило досвіду і, можливо, рівня, щоб зарубати Теренса на старті. Від раунду до раунду Кроуфорд пристосувався до стилю суперника, до середини поєдинку почав домінувати, а у дев'ятому закінчив усе достроково - в черговий раз. Але саме в цьому поєдинку Каваляускас підтвердив, що він може дати бій будь-кому. І при цьому твердий головою і дає справжнє шоу.

У минулому поєдинку литовець повернувся після поразки - зустрівся з Мікаелем Зевскі і знову було не нудно. Канадський боксер добре пробивав опонента джебом, але не витримав банального - фізичної сили опонента. Тобто, йому не вистачило загального рівня навичок та фізичної готовності, щоб перемогти литовця.

У восьмому раунді Каваляускас домігся дострокової перемоги - технічним нокаутом. З трохи побитим обличчям Егідіус попер вперед, насипав точними ударами, і опонент не витримав.

Ортіс отримає справжню перевірку

Верджил - хороший боксер. Хоч і не вправний, але в атаці він дуже хороший. Ортіс вміє розбирати захист суперника. Його тиск не бездумний, але постійний. Він непогано користується джебом і добре працює корпусом. Американець впевнено себе почуває на середній і ближній дистанції і вміє пробивати опонента саме там.

Головне завдання Ортіса - віджати опонента до канатів і насипати там. Або зарубатися з ним на середині рингу, якщо суперник готовий відповідати. Ортіс досить сильний і габаритний, щоб відчувати себе в рубці на всі сто. 23-річному боксеру вистачає здоров'я, щоб проробляти свою роботу не просто з раунду до раунду, але і щоб у кожній трихвилинці набирати обертів: тиснути і бити все сильніше і активніше.

Суперник - такий же. Сильний, напористий, вміє і любить битися. Але у Каваляускаса є трохи більше мінусів. В останньому поєдинку Егідіус не виглядав прекрасним у захисті. Та й взагалі ніколи не виглядав - пробити його можна, якщо постаратися, а Ортіс намагатися буде дуже активно.

Егідіус старше на десять років. Тридцять три роки - нормальний вік, але чи вистачить литовця на дванадцять раундів активної рубки - не ясно і, швидше за все, ні, враховуючи стиль опонента. Та й Каваляускас не настільки медійний, тому за рівних умов не настільки цікавий боксер, якщо поєдинок пройде всю дистанцію і дійде до рішення суддів.

Так хто ж фаворит?

Букмекери однозначні. Ортіс - фаворит з величезним плюсом. На нього можна поставити в середньому за 1.10. На Каваляускаса - в середньому за 6.50. Повний аутсайдер.

Чи так воно насправді? Залежно від того, як голова Егідіуса витримає влучання опонента. Якщо удари Верджила не стануть для литовця одкровенням - буде весело.

Так, Ортіс вже частково перевірений і тримає він добре. Але що буде, якщо Егідіус увірветься на ближню і влучить не раз, а три-чотири рази поспіль? У литовця все супер з ударом, він фізично дуже сильний і може вдарити так, що поєдинок закінчиться швидко і яскраво. Витримає Ортіс - підтвердить цифри, виставлені букмекерами. Ні - апсет гарантований.

Найголовніше в цьому шоу для тих, хто дивиться бокс заради боксу - шоу. Відмінне поєднання стилів, яке не може не подарувати бадьоре протистояння. Друге в цьому році від Ортіса. Навряд чи варто чекати, що Верджил почне працювати від захисту. А литовець і зовсім проти того, щоб побоксувати обережно. Краще вже піти з'ясовувати, хто сильніший.

Поєдинок Верджил Ортіс - Егідіус Каваляускас відбудеться в ніч із суботи на неділю, 15 серпня, у Фріско (США). Орієнтовний час поєдинку - 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.