Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 серпня 2021, 12:54
7564
2

Бій Касімеро – Рігондо буде справжньою рубкою. Інакше у них бути не може

Лев Кравців - у передчутті виступу кубинського маестро

| Оновлено 15 серпня 2021, 12:54
7564
2
Бій Касімеро – Рігондо буде справжньою рубкою. Інакше у них бути не може
Getty Images/Global Images Ukraine. Гільєрмо Рігондо

Кар'єра Гільєрмо Рігондо - незрозуміле явище. Неймовірно талановитий, виверткий і вмілий боксер провів зовсім мало поєдинків, при цьому програвши лише значно більшому і не менш класному боксеру. Зараз кубинець несподівано прийшов до вирішального етапу професійного шляху. Тут або перемога, або нічого.

Після Ломаченко Гільєрмо не боксував багато, а Касімеро - найкращий серед усіх суперників

Варто розуміти, що на поєдинок проти Рігондо Василь погодився, не поспішаючи підписувати контракт і не вриваючись у переговори так, ніби це єдиний шанс для нього. Зустріч із Гільєрмо - ситуація, яку більше просили фанати, ніж хотів сам українець.

Тоді Василь боксував у найбільш комфортній для нього категорії, суперники здавалися один за іншим, а Рігондо провокував. Але навряд чи кубинець не розумів, з ким він мав боксувати. Справа в тому, що у 2017 році на кубинця хотіли виходити тільки ті, хто не боявся болю, а чемпіони і зовсім намагалися стерти Гільєрмо з оточення.

До того моменту пройшло вже чотири роки з найгучнішого періоду в кар'єрі Рігондо. Тоді він, далеко не найбільш габаритний боксер, побив і знищив грозу всіх легких і найлегших ваг Ноніто Донейра. Філіппінець був побитий у настільки класному і впевненому стилі, що розмови про припинення кар'єри другим найвідомішим боксером країни після Пак’яо розгорілися не на жарт.

У тому ж 2013 році Рігондо розбив ще одного топа - Джозефа Агбеко. І якщо раніше всі розуміли, наскільки хороший Гільєрмо, то до того моменту зрозуміли, що битися з ним просто немає сенсу. Він міг розгадати що завгодно - не рятували ані габарити, ані сила удару, нічого. Кубинець влучав дуже багато, а давав зловити себе дуже малій кількості суперників.

До Ломаченка Рігондо підійшов з абсолютним розумінням, що робити йому поєдинки ніхто не збирається, розкручується він посередньо, а через це виходити під кулаки такого майстра не хотів ніхто. Навіть нокдаун від японця Хісаши Амагаси у 2014 році нікого не переконав - всі розуміли, що кубинець просто загрався, та й японець був настільки більшим, що знову вражало всіх.

Фактично, весь поєдинок із Ломаченком розкрутив сам Гільєрмо. Сам провокував, викладав картинки, стібав, розповідав про те, що бив суперників і більше. Навіть дав інтерв'ю одному з українських видань, аби всі побачили, як сильно він хоче того поєдинку. Все склалося. Експерти і фанати в США дуже хотіли побачити поєдинок двох олімпійських чемпіонів, але Василь попереджав: він навіть не Донейр. Вийде і задавить фізично.

Getty Images/Global Images Ukraine. Гільєрме Рігондо програв на профі-рингу тільки Василю Ломаченку

Так воно і вийшло, хоча і уроки боксу Василь теж трохи показав. Рігондо нічого не міг зробити з бійцем, що виступає на дві категорії вище, і який вміє все, що вміє він. До шостого раунду Ломаченко там затріпав суперника так, що той пішов у скарбничку «Номассченка», як ще один трофей.

Після цього Ріго пропав на два роки. Цілком можна було уявити собі, що він пішов з боксу назавжди, оселившись у кімнаті бійців, чию кар'єру поховав Лома, але Гільєрмо повернувся. Після Василя він боксував ще тричі - три рази переміг, хоча моментами загравався у спробах подарувати шоу.

По поєдинку-поверненню проти Дельгадо питань ніяких - нокаут у першому раунді, про що взагалі говорити? А ось далі стало зрозуміло, що в гонитві за видовищністю Рігондо жертвує тим, що вміє. Все-таки битися у нього виходить гірше, ніж боксувати, а з огляду на його габарити, які майже завжди менші, ніж у суперника, особливо.

З іншого боку, можливо, відчуваючи наближення віку, Гільєрмо вже і не може так довго і майстерно маневрувати, йти і переміщуватися. Ось і доводиться битися. Проте, три суперника, три перемоги, дві достроково. Що може бути краще?

Попереду - Касімеро. Чемпіон, з яким не буває нудно, а з огляду на стиль Рігондо, і близько не буде. Але мінусів для кубинця в такому поєдинку вистачає.

Звичайно ж, вік суперника. Філіппінцю всього 32 роки, в той час, як офіційно кубинцеві сорок, а за фактом, знаючи любов кубинських спортсменів до маніпуляцій, може бути і більше. Сила удару у Джоеля теж будь здоров. Передостанній бій - проти Золані Тете - яскраве тому підтвердження.

Касімеро може укласти будь-кого в будь-яку секунду. Це не зовсім неприборкана міць, як у Донейра, але плюха з обох рук там лягає настільки жорстко, що відчувати це на собі не хочеться. З огляду на те, що Рігондо штормило в деяких поєдинках і взагалі він не виглядав людиною, яка готова рухатися і не давати влучати по собі весь поєдинок, починає тхнути небезпекою.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джон Касімеро

Так хто ж фаворит?

Давайте спочатку до котирувань. В Україні знайти лінію на цей бій проблематично, але в середньому на чемпіона можна поставити за 1.5, а на Рігондо - за 2.25. До речі, так, Гільєрмо теж чемпіон, але всіх другорядних чемпіонів WBA ніхто не визнає, тому і поєдинок не об'єднавчий.

Загалом, букмекери точно передають всю боязкість для Гільєрмо. Кубинець давненько не був навіть більшим за суперника за габаритами. Він і вище (170 см проти 163 см) і має великих розмах рук (171 см проти 163 см).

Головний мінус Рігондо - вік. Його вплив на стиль кубинця більш згубний, ніж на стиль багатьох інших бійців. Гільєрмо важливо відчувати суперника і встигати. Чи встигає зараз кубинець, не ясно.

Насправді, тут два варіанти розвитку подій. Перший: кубинець зарубиться з Касімеро в улюбленій манері філіппінця. Хто жорстко влучить першим, той і переможе. Хоча прямо зараз чемпіон виглядає кращим у цих розбірках. Другий: Гільєрмо зможе показати, можливо, вже й не кращу, але дуже хорошу версію себе. Тоді Рігондо розбере суперника на запчастини.

Як не крути, кубинець є чудовим у грі в квача. У переміщеннях, в русі: в тому, щоб зловити суперника, йому практично немає рівних. А тут ще й перевага в габаритах. Якщо Рігондо захоче і зможе - опонент не зловить його, а сам буде натикатися на удари раз по раз.

Але в цьому рівнянні забагато «якщо» і «можливо». Але можна сказати точно: за будь-яких розкладів поєдинок вийде топовим. Тому що в результаті поєднання таких стилів по-іншому бути не може.

Поєдинок Джон Касімеро - Гільєрмо Рігондо відбудеться в ніч із суботи на неділю, 15 серпня, в Карсоні (США). Орієнтовний початок бою - 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24
Футбол | 16 квітня 2024, 07:32 0
Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформив покер за «Челсі» у ворота «Евертона» і обійшов відразу 5 гравців

Тоттенгему і Інтеру цікавий зірковий українець. Сума угоди – понад 70 млн
Футбол | 16 квітня 2024, 19:41 16
Тоттенгему і Інтеру цікавий зірковий українець. Сума угоди – понад 70 млн

На Георгія Судакова з'явились нові претенденти

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bzzzzz
рубка каких то дрыщей... звучит опасно