Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 10 серпня 2021, 11:12
154475
29

10 українських красунь-спортсменок на Олімпіаді

В цьому рейтингу Україна точно була би серед найкращих

| Оновлено 10 серпня 2021, 11:12
154475
29
10 українських красунь-спортсменок на Олімпіаді
Instagram. Дарина Білодід

Ні для кого не секрет: українські жінки, де б вони не перебували, завжди вирізнялися своєю красою. Не стала виключенням і Олімпіада в Токіо, де честь України захищало чимало привабливих землячок.

Блогер Sport.ua виокремив топ-10 чарівних українських спортсменок, які брали участь на Олімпійських іграх-2020.

Дарина Білодід

Вік: 20
Вид спорту: дзюдо


Getty Images/Global Images Ukraine

20-річну українську дзюдоїстку Дар’ю Білодід у Токіо називали однією із найкрасивіших спортсменок на турнірі, але їхала до Японії киянка із модельними даними геть не за цим. Дарина була головним фаворитом у дзюдо, бо попри юний вік, уже встигла стати дворазовою чемпіонкою світу у 2018 (стала наймолодшою чемпіонкою планети в історії) і 2019 роках. Стільки ж звитяг на рахунку колишньої дівчини захисника київського «Динамо» Дениса Попова і на чемпіонатах Європи, де вона не мала собі рівних у 2017-му і 2019-му.

На жаль, на своїй першій Олімпіаді Білодід не зуміла здобути золоту медаль, про яку вона так мріяла, задовольнившись «бронзою». Утім, через три роки в Парижі Дарина матиме нагоду виправити ситуацію і здобути омріяне «золото».

Ольга Саладуха

Вік:
38
Вид спорту: легка атлетика (потрійний стрибок)


Getty Images/Global Images Ukraine

Для 38-річної легендарної української легкоатлетки Олімпійські ігри в Токіо стали четвертими за понад 22-річну спортивну кар’єру. Досвідчена спортсменка і за сумісництвом народна депутатка України у свої 38 років виглядає просто чудово. Утім, вона може пишатися не лише прекрасною фігурою, а й своїми досягненнями у спорті.

Ольга Саладуха є чемпіонкою світу 2011 року. Три рази їй не було рівних у потрійному стрибку на чемпіонатах Європи у 2010, 2012 і 2014 роках. Вершиною її досягнень в легкій атлетиці є бронзова нагорода на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні, де вона показала скромний результат – 14,79, якого, втім, вистачило для завоювання медалі. У Токіо наша спортсменка виступила невдало, не потрапивши до 12-ки найкращих легкоатлеток у потрійному стрибку. Після завершення виступів в Японії Ольга Саладуха оголосила про завершення кар’єри.

Марта Федіна

Вік: 19
Вид спорту: артистичне плавання


Facebook

Фігурі 19-річної синхроністки із Харкова можуть позаздрити багато моделей. Параметри спортсменки – 180 см, вага – 58 кг. Марта зізнається, що їй пощастило із генами, адже її батько – легкоатлет, а мама – фехтувальниця. Крім того бабуся займалася волейболом, а дідусь - тенісом. У свої 19 років українка є чемпіонкою світу та багаторазовою чемпіонкою Європи у змаганнях з водних видів спорту. На Олімпіаді в Токіо Марта Федіна у складі дуету з Анастасією Савчук здобули бронзові нагороди в артистичному плаванні, а також бронзу в команді. Свої професійні заняття спортом красуня поєднує із навчанням. Наразі вона є студенткою другого курсу соціологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Анастасія Бризгіна

Вік: 23
Вид спорту: легка атлетика (біг на 400 м)


Instagram

Легкоатлетка Анастасія Бризгіна має феноменальні спортивні гени, адже її мати Ольга Бризгіна є триразовою олімпійською чемпіонкою у бігу на 400 метрів, а батько, Віктор Бризгін, також брав найвищу олімпійську нагороду в Сеулі-1988. Крім того старша сестра Анастасії - Єлизавета - вигравала бронзову нагороду Лондону-2012 в жіночій естафеті 4×100 метрів. Анастасія похвалитися такими результатами поки ще не може. Найвищими її досягненнями є дворазова перемога на чемпіонатах Європи серед юніорів і «бронза» в дорослій естафетній команді на чемпіонаті Європи у приміщенні в 2017-му році.          

Анжеліка Терлюга

Вік: 29
Вид спорту: карате


Getty Images/Global Images Ukraine

Анжеліку Терлюгу небезпідставно вважають найкрасивішою каратисткою сучасності. Але не лише за свою зовнішність українка відома у всьому світі. Вона є триразовою чемпіонкою Європи з карате.У 2018-му та 2020-му роках красуня з Одеси очолювала рейтинг Міжнародної федерації карате у своїй ваговій категорії до 55 кг.

Вершиною кар’єри Анжеліки Терлюги стала Олімпіада в Токіо, де спортсменка стала срібною призеркою змагань. Щодо її особистого життя, то минулого року українка розлучилася із німецьким каратистом Ноа Бічем, а вже навесні цього року Анжеліка оголосила про свої заручини. Обранцем Терлюги став український тренер і майстер спорту міжнародного класу з карате Володимир Зарецький.

Єлизавета Яхно

Вік: 23
Вид спорту: артистичне плавання


Instagram

Бронзова призерка Олімпіади в Токіо, чемпіонка світу та Європи із синхронного плавання і найкраща синхроністка планети 2018-го року Єлизавета Яхно не лише створює шедеври на воді. Спортсменка у вільний від тренувань час займається малюванням. Прихильники спорту можуть оцінити здібності у живопису уродженки Донецька, яка зараз проживає і тренується в Харкові, в мережі Інстаграм, де Єлизавета щедро ділиться своїми майстерними роботами із підписниками.

Юлія Левченко

Вік: 23
Вид спорту: стрибки у висоту


Getty Images/Global Images Ukraine

23-річна Юлія Левченко цілком могла претендувати на медаль Олімпіади в Токіо. Втім, наша красуня не змогла підкорити у фіналі змагань висоту в 1.98, і в підсумку посіла восьме місце. Найобразливіше те, що раніше вона легко підкорювала висоту 2.02. Що цікаво, уродженка Бахмута вже має олімпійську нагороду найвищого ґатунку. Щоправда, лише на юнацьких Олімпійських іграх у 2014-му році. Попри на невдачу в Японії, сама Юлія та її тренери впевнені, що в Парижі їй вдасться поборотися за медалі.

Марина Бех-Романчук

Вік: 26
Вид спорту: легка атлетика (стрибки у довжину)


Instagram

Легкоатлетка Марина Бех-Романчук – дружина дворазового призера Олімпійських Ігор-2020 Михайла Романчука - до останнього претендувала на нагороди Токіо. Втім, прикрі помилки в секторі для стрибків не дозволили їй повторити успіх свого чоловіка. У підсумку українка посіла п’яте місце. Для Марини це була друга Олімпіада в кар’єрі. П’ять років тому в Ріо-де-Жанейро вона теж не змогла взяти медаль. Попри це, в колекції Марини Бех-Романчук є безліч нагород світових та континентальних першостей. Окрім заняття своєю улюбленою справою життя, легкоатлетка любить  радувати своїх шанувальників гарячими фото в Інстаграм, де на неї підписано більше 360 тисяч «фоловерів».

Еліна Світоліна

Вік: 26
Вид спорту: теніс


Getty Images/Global Images Ukraine

Прима нашого жіночого великого тенісу Еліна Світоліна на Олімпіаді в Токіо могла замахнутися на значно вищу нагороду, ніж «бронза». Прикра поразка у півфіналі змагань від чешки Маркети Вондроушової не залишила їй шансів на «золото» в Японії. Утім, в матчі за третє місце одеситка реабілітувалася, перегравши у трьох сетах Єлену Рибакіну із Казахстану, чим трошки зменшила гіркоту від поразки в 1/2 фіналу. Найпалкішим уболівальником Еліни на змаганнях в Токіо був 34-річний французький тенісист Гаель Монфіс, за якого українка вийшла заміж за тиждень до початку Олімпійських ігор.

Тетяна Мельник

Вік: 26
Вид спорту: легка атлетика (біг на 400 м)


Instagram

Дворазова чемпіонка Європейських Ігор і чемпіонка Універсіади з легкої атлетики Тетяна Мельник не змогла пробитися до півфіналу змагань у бігу на 400 метрів на Олімпіаді в Токіо. Утім, 26-річна уродженка Кіровоградщини через три роки може виправити ситуацію в Парижі, поїхавши на свою третю за ліком Олімпіаду.

Олександр ШЕРШЕНЬ

Оцініть матеріал
(1021)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 00:40 3
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Відомі всі учасниці 1/4 фіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 12:35 0
Відомі всі учасниці 1/4 фіналу в Штутгарті

Марта Костюк опинилася в серйозній компанії

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Та у нас усі красуні! Могли сміло усіх дівчат до переліку ставити. (Харлан, Могучих, Килипко, Зевіна, Лузан) - наша збірна найсимпатичніша на цих ОІ була!!!!
Александр Ад
навіщо ця стаття?Навіщо ображати інших наших спортсменок-красунь?
Александр Потапчук
А другие? Они все красавицы!
Український Крим
Як же Віку Ткачук пропустили?
Vbolivalnyk-Peter
Доречі Юля Левченко дуже втомленою у фіналі виглядала - видно що для неї цей сезон надзвичайно складним видався!!!
Александр Петров
Самая красивая Левченко. Лицо модельное
Istm
дійсно, якось начебто образили тих, кого не згадали. Та ж Софія Лискун, яку згадали у дописі про розчарування та можливе завершення кар'єри, симпатична дівчина, Харлан, інші.
aleks8-48
Если бы были названы фамилии всех украинских олимпиек было бы и тактично,и справедливо,и соответствовало бы действительности.
Oleg Savchuk
А де Могуча?Тож красотка)
dadaali177188
могли бы просто в данной писанине выложить фото всех наших девушек, которые участвовали на этой олимпиаде, а не ограничиваться десятью
gvs58
Пане, О. Шершень! В назві статті потрібно добавити: "на мою думку"! Тобто, на вашу! А, взагалі, стаття нікчемна! Ви знаєте жінку, яка не вважає себе красунею? Я, ні!!!
vital
Лузан в каное ну дуже симпатяшка. І зовсім не тому що вона землячка з Франика. Дивно що її не включили в цей рейтинг. В будь-якому випадку, замість Солодухи були кращі варіанти серед наших дівчат.
Score Pion
Без переможниці Вікторії Ткачук цей список не є повним!
Petro_ua
1.Левченко
2. Білодід
3. Всі гарні!
Maksim Dimitrov
Хороши
euro2012_za_2012euro
А можно всех посмотреть ?
Н. М.
все классные!!
dadaali177188
какая следующая статья? 10 красавцев альфа самцов на олимпиаде?
MarinPekar
Левченко тільки 23? Вона вже так давно відома що я думав їй вже 25-26 мінімум
roman75zpr
Килипко, Харлан, Вероника Марченко... думаю, точно не уступают