Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 03 вересня 2021, 15:20
2209
3

Курчат по осені рахують. Головні переможці і переможені драфту НБА-2021

Порахуємо результати команд після ярмарки талантів?

| Оновлено 03 вересня 2021, 15:20
2209
3
Курчат по осені рахують. Головні переможці і переможені драфту НБА-2021
Getty Images/Global Images Ukraine. Кейд Каннінгем

Аромат нового сезону в найсильнішій лізі світу вже витає у повітрі - відбувся драфт НБА. Одні робили найочевидніший вибір, інші - закривали дірки в складі молодими талантами або брали хлопців на перспективу. Розберемося, хто зірвав куш на цьому ярмарку, а хто - просто клеїв дурня. Оцінимо разом з вами результати команд за п'ятибальною шкалою.

«Детройт Пістонс» - 5

Getty Images/Global Images Ukraine

Насправді, «Детройту» пощастило ще в той момент, коли їм дістався перший посів на драфті. Друга найгірша команда ліги, куди, відверто кажучи, не кожен баскетболіст захотів би перевозити свої таланти.

А тут - драфт. Потрібно вибирати. Всі ми пам'ятаємо, як Лука Дончіч усіма правдами і неправдами відбивався від потрапляння до «Сакраменто». І ті пішли людині назустріч (якщо можна так сказати), вибравши під другим піком Беглі, якого вже називають бастом. Втім, і Дончіч міг виявитися бастом у «Кінгс».

Але ми зараз у 2021 році, де Каннінгем із задоволенням заявив, що пройде перегляд тільки в «Пістонс». А ще він задоволений містом і станом справ у організації. Він хотів у «Детройт»! Де є цілий розсип молодих талантів і порожня платіжна відомість до 2022 року: «Моя мета - відродити це місто. У них уже були чемпіонські команди. Вони вже були свідками величі. Я хочу повернути місту це почуття», - казав Каннінгем на церемонії драфту.

Так, вибрати Кейда - найочевидніший варіант. Він вміє грати в пас, підбирати, а найголовніше - Каннінгем вже здатний стати повноцінною першою опцією в нападі своєї нової команди. Але всі ми пам'ятаємо, як «Пістонс» не обрали Донована Мітчелла або Бема Адебайо у 2017 році, але вибрали Дарко Мілічіча у 2003-му.

«Х’юстон Рокетс» - 5

Всім відомо, що техасці хотіли Каннінгема і були готові на трейд піками з «Детройтом». Але нарешті «Пістонс» здійснюють правильні кроки з побудови хорошої команди рівня НБА. Це не засмутило Рафаеля Стоуна, генерального менеджера команди, і той зробив другий найочевидніший вибір того вечора - взяв зірку G-ліги, Джейлена Гріна: «Я хочу знищити будь-якого опонента, який опиняється переді мною. Просто попрохайте мене, щоб я набрав очки, і я запевняю вас, що виконаю завдання».

Далі - цікавіше. Команда забрала собі турецького центрового Альперена Шенгюна (206 см), сируватого для НБА, але зі стелею таланту, порівняною з його розмахом рук (215 см). Наступним прийшов Усман Гаруба з «Реала», великий, що вміє стрибати, боротися, штовхатися, здатний кинути з дистанції (майже 32% «дальніх» у минулому сезоні). Іншими словами, молодий Пі Джей Такер у «Рокетс» уже в кишені. І так, Гаруба котирувався вище за 23-й пік, під яким він дістався команді з Техасу.

Четвертим новачком «Х'юстона» того вечора став Джош Крістофер, 19-річний захисник, який має потенціал непоганого скорера з лави.

Підсумуємо. Рафаель Стоун «затарив» команду молоддю, яку буде поступово розвивати. Не вийде? «Х'юстон» нічого не втрачає, адже вони зараз серед головних претендентів на топ-3 драфту 2022 року. Вийде - ядро ​​контендера вже готове. А значить, «Рокетс» знову в грі за титул.

«Клівленд Кавальєрс» - 5

Команда, нарешті, не взяла на драфті розігруючого або захисника в цілому. Хоч і був такий шанс. Еван Моблі - цілком здатний стати елітним «великим» ліги. Він феноменальний у захисті: збирав 2.9 блока, 0.8 перехоплення та 8.7 підбирання (2.7 - у нападі) за гру, будучи студентом. Його довжелезні руки (223 см в розмаху) просто не пускатимуть опонентів у «фарбу», за прикладом Ейтона у фіналі проти «Бакс». У парі з Айзеком Окоро вони формуватимуть обличчя оборони «Клівленда». Але баскетболістові потрібен час. Центрові розвиваються повільно. А Моблі ще б і вагу набрати.

У перспективі Моблі стане головною зіркою команди. Що йому потрібно? Плавний розвиток і турбота. Молодий гравець з кидком, у якого голова варить на рівні досвідченого НБА-шника, буде здатний вести за собою «Кавальєрс». Їм важливо лише не упустити таку удачу. Ах, так. І довести до розуму кидок Евана з дистанції (30% 3-очкових) і лінії штрафних (69.4%).

«Торонто Репторс» - 3

Канадці брали баскетболіста на позицію, яку закриває їхня головна зірка - Паскаль Сіакам. Все вказує на трейд камерунця? Можливо. Але у «Репторс» проглядається ще одна проблема: їхня друга зірка стає необмежено вільним агентом. Якому Пет Райлі вже стукає в двері. Ні, Скотті Барнс - хороший захисний баскетболіст і, як він сам каже, досить нудна людина. А Сіакам навряд чи захоче піднімати організацію з баскетбольних руїн і, мабуть, вже вимагає обміну. Так чому ж «Торонто» провалили цей драфт?

9 з 10 найавторитетніших видань США віддавало 4-й пік на драфті Джейлену Саггсу. Більше того, це баскетболіст, навколо якого можна будувати команду. І він - розігруючий. У той час, як Барнс - дуже важливий, але лише допоміжний гвинтик.

Разом на даний момент, «Торонто», ймовірно, втрачають розігруючого, але мають у себе в складі відразу двох важких форвардів. Масаї Уджирі час йти?

«Орландо Меджик» - 3

Флоридці нічого не вигадували, і взяли найталановитішого баскетболіста з решти. 19-річний Саггс вже має навички, які дозволять відразу заграти на рівні НБА: прохід під кільце, інтелект, бачення майданчика. Але він - новачок. І його потрібно розвивати. Чому це проблема для «Орландо»? У них вже є талановитий молодий плеймейкер - Маркель Фульц, який знайшов свою гру на півдні США. І ось, швидше за все, один з них буде обміняний, оскільки в обох спостерігаються проблеми з кидком. І в разі, якщо гра колективу буде будуватися на Саггсі (що логічно), це відкине «Меджик» на пару років назад і змусить знову будуватися і розвиватися, але не боротися за плей-оф.

І якщо вибір Саггса є зрозумілим, то взяти Вагнера під високим 8-м піком - ризиковано. Німець - найталановитіший з решти «великих», а захисників у команді і так багато. Але брати європейця так високо - це може стати помилкою фронт-офісу «Орландо». Взявши собі Саггса, можна і почекати рік більш талановитого біг-мена.

«Оклахома-Сіті Тандер» - 2

Getty Images/Global Images Ukraine

«Громовержці» взяли собі аналог Джо Інглса з «Юти». Тільки молодого і худорлявого. Джош Гідді вміло грав у чемпіонаті Австралії (10.8; 7.4; 7.4). Але як тут не згадати приклад з тієї ж «Юти»? Свого часу Данте Екзам приходив у якості головної надії команди. А йшов, нічого не показавши, з товстою медичною карткою травм і... за піки другого раунду.

«Я повинен був відсидіти чотири дні у своїй кімнаті, і тоді я вперше подивився велику кількість відео з його участю. На той час, коли я вийшов з кімнати, у мене вже було досить гарне уявлення про нього. Це було дуже корисно, тому що це було дуже щільно», - розповідає генеральний менеджер ОКС, Сем Престі.

Гідді - пойнтфорвард, він ефективний з м'ячем. Але у команди вже є Шей і Кемба. Добре, Кембу обміняють. А Джош буде грати плеймейкера, коли ШГА сяде на лавку. Але він занадто худорлявий. ЛеБрон або Янніс його задавлять. Сіммонс? Туди ж.

«Я плеймейкер, просто більш габаритний. Але, звичайно, можу підбирати м'яч, брати участь у швидких відривах і створювати ситуації для кидків. В Австралії 90 відсотків часу м'яч перебував у мене в руках», - представляє себе Джош Гідді.

Баскетболіста потрібно буде розвивати тривалий час. «Оклахома» ще довго думає зібрати активи? Або час Сема Престі біля керма «Тандер» добігає кінця? Тим більше, коли на драфті залишалися якісні «вінги» і захисні монстри.

Тре Менн посилить лавку ОКС. Але він на драфт-моках котирувався нижче 18-го піку. Так, він здатний взяти гру на себе. І добре б'є здалеку. Але Сем Престі міг би і спуститися на драфті, якщо так хотів його взяти. Такий високий пік витрачений недоцільно. Тим більше, що далі ми побачимо ймовірні стіли ярмарки талантів НБА.

«Голден Стейт Ворріорс» - 5

Жонатан Кумінга дожив до сьомого піку. Це - вдача для «воїнів». Він - відмінний захисний форвард, який підстрахує в разі відходу Убре. Кидка там немає. Досвіду - теж (18 років). Але потенціал на зірку НБА - хоч греблю гати. Майбутній Сіакам або навіть Янніс?

Правда, тренери повинні будуть поставити йому кидок. І навчити основам командного баскетболу. Втім, культура ГСВ дозволяє сподіватися, що це не стане проблемою. Отже, Камінга плюс Вайзмен, і ми маємо хороший заділ на майбутнє, коли Каррі і Томпсон гратимуть роль реїв алленів (як у фіналі-2013), а молоді хлопці команди виростуть в якісних баскетболістів і поведуть свою команду за титулом.

Ми зараз говоримо про нову династію «воїнів»? Швидше, про те, що у «Голден Стейт» знову один з найсильніших ростерів у лізі. А якщо ще й Убре продовжить?

Мозеса Муді взяли під 14-м піком і його 35% з-за дуги ідеально підходять «воїнам». Він може кидати на будь-який смак: в русі, з місця. Буде хорошим доповненням Каррі і Томпсону. А те, що лише третина атак опонентів через нього залітала в кільце, робить Муді класним 3&D баскетболістом і можливим стілом драфта. Котирувався він вже точно вище: «Новачком року стану я», - прозвучало під час діалогу з Жонатаном Кумінга.

«Сакраменто Кінгс» - 4

 «Сакраменто» забрав найкращого з решти гравців. 22-річний Девіон Мітчелл додасть команді захисту (2.4 перехоплення за матч) і зможе сам створити собі кидок (14 очок за матч в університеті «Бейлор»). Відмінне доповнення до Де`Арона Фокса. Але куди подіти Халібертона?

Можливо, атлетичний «вінг» набагато краще зайшов би команді прямо зараз? Або «Кінгс» витратили 9-й вибір на драфті заради гравця лави запасних? І не більше того.

«Мемфіс Гріззліс» - 4

Остаточний ростер «Мемфіса» на сезон - головна загадка для самого «Мемфіса». Особливо після обмінів Адамса, Бледсоу і Вінслоу. Заїр Вільямс (форвард; 10.7; 4.6; 2.2) приходить в команду, де на його позиції грають Діллон Брукс і Кайл Андерсон. Шансів витіснити їх зі стартової п'ятірки відразу практично немає.

Але через рік у Андерсона закінчується контракт. І якщо Заїр проявить себе і відкриє свій талант... Андерсона обміняють ще по ходу сезону. Форвард - хороший в захисті і молодий (19 років). Побоювання викликають його кидок і втрати. Якщо талант Вільямса грамотно розвивати, то «Гріззліс» закриють позицію третьої зірки команди і з розряду невдах перейдуть в ранг контендера НБА. Але на це потрібен час.

«Шарлотт Хорнетс» - 5

Команди Сходу гарненько підготувалися до вечора в Нью-Йорку. Джеймс Букнайт був обраний під 11-м піком, і він відмінний скорер, як для другої половини лотереї драфта. Те, що потрібно ЛаМело Боллу. І те, що не потрібно Террі Розіру. Якого тепер можуть обміняти або викупити його контракт, що закінчується, з мінімальними наслідками.

Проблема Букнайта - кидок. Особливо, з-за дуги, 29.3%. Переваги - атлетизм і вміння взяти ініціативу на себе (18.7 очок за матч в «Коннектикуті»). Вдалий вибір, талановитий баскетболіст з решти, добре підходить своїй нинішній команді. Чекаємо на «Шарлотт» в плей-оф?

«Сан-Антоніо Сперс» - 3

Джош Прімо - наймолодший гравець драфту. А значить, його можна навчити чому завгодно. Він котирувався в кінці першого раунду? Згадайте, де тренер Поп підібрав Паркера, Джинобілі і Ленарда? Мабуть, Попович готує якісний плацдарм для свого змінника.

Що стосується Прімо - це атакуючий захисник з Канади. В університеті «Алабама» він показав якісні снайперські навички (38% з-за дуги). У студентській конференції SEC був обраний в команду перволіток-2021.

Одним словом, Грегг Попович щось про нього знає таке, чого не знаємо ми. Що ж, буде цікаво подивитися на цих «Сперс».

Окремо хочеться виділити ймовірні стіли драфту, але ці хлопці впали занадто низько. А значить, по порядку.

«Атланта Хокс» - 5

Getty Images/Global Images Ukraine

Таке враження, що «Атланта» забирає собі все, що погано лежить. І робить з цього золото. Або майже золото. Кевін Хертер, Де`Андре Хантер, Кем Реддіш. Тепер Джейлен Джонсон.

Ви кажете, що в лізі цінуються універсали? Ось вам важкий форвард з «Дьюка» Майка Кшишевскі. Забрати 19-річного хлопчину, який вміє робити практично все на паркеті, нехай і сирого для НБА, це величезна удача.

У Джейла є голова на плечах. І пристойний атлетизм. Він здатний набирати очки, підбирати, ставити блоки, перехоплювати, грати пік-н-рол. З-очкові кидає з відсотком 44.4, правда, рідко це робить.

З ним, як і з Реддішем, потрібно буде чекати. Але воно того варте. «Хокс» вже побували в фіналі східної конференції. А коли вся ця молода банда підросте, вони... поборються за титул?

«Лос-Анджелес Кліпперс» - 5

В особі 19-річного Кеона Джонсона «Кліпперс» взяли собі найкращого атлета цього драфту. Він швидкий і високо стрибає. Разом з Каваєм і Полом вони будуть розривати «регулярку». Але якщо Кеон не підтягне кидок з дистанції (27.1%), в плей-оф такий гравець їм не потрібен. Обмін? Навряд чи. Ленард може піти, і що тоді? Джонсон - це майбутнє команди з Лос-Анджелеса. І Тайрон Лю не пошкодує часу, щоб розвивати його таланти.

Напевно, найвірогідніший стіл драфту-2021. Будь Сем Хінк на своєму місці зараз, він вибрав би молодого захисника у свою команду. А витрачений 21-й пік - це і є лотерея. Заграє? ЛАК зірвали куш, адже атлетичні «вінги» завжди в ціні. Не заграє? Це всього лише 21-й пік. І вибрати когось більш талановитого не представлялося можливим. Прямо як у випадку з Майклом Портером-молодшим з «Денвера».

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
M@Ks_-7777_-
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил