Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 05 серпня 2021, 12:09
5410
1

Беленюк, синхроністки і заявка від Кохана. Як минув 12-й день ОІ

Sport.ua підводить підсумки середи на Іграх-2020, дня, який став найрезультативнішим для України

| Оновлено 05 серпня 2021, 12:09
5410
1
Беленюк, синхроністки і заявка від Кохана. Як минув 12-й день ОІ
Getty Images/Global Images Ukraine. Жан Беленюк

Герой дня

За ці миті маємо подякувати двом людям — російському борцю грузинського походження Давітові Чакветадзе і грузинському борцівському судді Темо Казарашвілі, який мешкав у 2016-му в російській Твері. П’ять років тому у фіналі олімпійського турніру борців греко-римського стилю у ваговій категорії до 87 кг в Ріо другий допоміг здобути золото першому. Постраждав чинний чемпіон світу і Європи Жан Беленюк. Для Жана, який на той час почувався практично непереможним, та поразка стала дошкульним ударом. Але якби не поразка, Беленюка на нинішній Олімпіаді вочевидь не було б. Він не приховував, що у спорті тримається найперше для того, щоб стати олімпійським чемпіоном.

Та життєві обставини склалися таким чином, що Жан ускладнив собі життя з власної волі. То коли вирішив поєднувати виступи на килимі з законотворчою діяльністю. Були великі сумніви, чи зможе Беленюк підготуватися до Олімпіади так, щоб претендувати на золото. Особливо після того, як термін поєднання родів діяльності у зв’язку з пандемією продовжився на рік. До всього, поряд із 30-річним Беленюком в Україні виріс достойний конкурент — дворазовий чемпіон світу серед молоді, чемпіон Європи-2020 Семен Новіков. Правда, тренерський штаб збірної залишився непохитним: не дивлячись ні на що, в Токіо поїде Беленюк.

Зрештою, Новіков на Олімпіаду в складі української делегації теж відправився. Офіційно — щоб допомагати нашим борцям готуватися до сутичок. Неофіційна причина стала відомою вже після того, як Беленюк здобув олімпійське золото. Виявилося, що за три тижні до старту Ігор Жан травмував плече і до останнього не знав, чи зможе виступити на Іграх.

Проте на токійський килим видатний український борець таки вийшов. Його проблеми з плечем іноді були помітні навіть сторонньому глядачеві. Тим не менш, досвід і рівень майстерності у Жана такий, що навіть попри проблеми зі здоров’ям він виглядав впродовж всього олімпійського турніру бездоганно. Беленюк боровся по-професорськи — жодного зайвого руху, раціональна, економна стратегія з урахуванням особливостей правил. Жан вміло використовував фактор пріоритетності останнього набраного бала у випадку нічиєї і переміг так за рахунку 1:1 переможця Африканських ігор-2019, дворазового чемпіона Африки Башира Азарі з Алжиру у чвертьфіналі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хоча ключовою на турнірі для Беленюка стала перша сутичка, в якій він здолав 3:1 чинного чемпіона Європи Зурабі Датунашвілі з Сербії. Інші суперники для нього не були загрозою за визначенням. Ні хорват Іван Гуклік у півфіналі, ні класичний штовхальник Віктор Льорінц у фінальній сутичці. Якого Беленюк перемагав уже неодноразово. Переміг і на цей раз. Жан знову провів сутичку дуже грамотно з тактичної точки зору. Дочекавшись, поки його суперника поставлять у партер, українець виконав два накати і переміг 5:1.

Після цієї перемоги Беленюка сміливо можна назвати найкращим борцем греко-римського стилю за всю історію цього виду спорту в нашій державі. Жан — дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, переможець Європейських ігор-2019, срібний призер Олімпіади-2016. Й ось тепер легендарний спортовець здобув той титул, якого в цій колекції бракувало найбільше — олімпійське золото.

Випробовування славою

Натомість 22-річний Парвіз Насібов, який шокував спортивну Україну виходом у фінал олімпійського турніру борців-грекоримлян у ваговій категорії до 67 кг днем раніше, у сутичці за золото не був схожий ні на того борця, який прагматично розібрався у чвертьфіналі з чемпіоном світу-2018 Артьомом Сурковим із команди ОКР, ні на того шаленого юнака, який відігрався з 0:6 і виграв сутичку в триразового чемпіона Африки, переможця Африканських ігор Могамеда Ібрагіма Ельсаєда з Єгипту у півфіналі.

У фіналі Парвіз поступився 1:11 чемпіону Азії-2019 Могаммедрезі Ґераеї з Ірану.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший бал Парвіз програв після того, як судді поклали його в партер. З партера Ґераеї намагався провести кидок, але Насібов з непростої ситуації викрутився і впав на бік. Судді справедливо дії не оцінили, а невдала спроба подачі протесту лише коштувала іранцям балу на користь суперника. Та це не допомогло. Ще в першому періоді Ґераеї перевів українця в партер і повів 3:1. А в другій трихвилинці іранець спершу провів кидок на чотири бали, захопивши опонента за пояс. Остаточно ж Насібов програв після того, як намагався виштовхати суперника за килим, але вилетів за його межі сам.

Зрештою, срібло для борця, який пробився на Олімпіаду останньої миті, здобувши ліцензію на заключному відбірному турнірі, а до того в конкуренції з Артуром Політаєвим навіть не вважався чітким першим номером у Україні — результат прекрасний. Можна припустити, що борися Насібов у фіналі в той же день, у який відбувалися попередні сутички, він би на тому куражі виглядав у протистоянні з Ґераеї конкурентнішим. Однак вочевидь переживши (і не гарантія, що переспавши) ніч, Парвіз збагнув, що натворив, і виглядав уже не таким безшабашним, як за добу до того. Звідси й поразка. Що тішить, так це те, що після програного фіналу Парвіз виглядав засмученим. Раз так, то Парвіз ще захоче повернутися на Олімпіаду і за принципом Беленюка повернутися з Ігор повноцінним переможцем.

Історична мить дня

Харків’янки Марта Федина і Анастасія Савчук, які здобули бронзу в змаганнях дуетів в артистичному плаванні, стали першими за всі часи українськими призерками у цьому виді спорту. Власне, до цього йшло, бо в таких видах чудес не буває. Якщо тебе визнали, то треба добре постаратися, щоб це визнання втратити. А український дует отримав від суддів авдієнцію на високі місця з самого початку цього олімпійського циклу, починаючи з чемпіонату світу-2017, коли наша пара здобула бронзу. Потім було повторення досягнення на наступній світовій першості, в Кванджу-2019. І логічне завершення відрізку — олімпійська бронза.

На Іграх у Токіо Федина і Савчук потрапили в трійку відразу, після першого ж виступу з довільною програмою і не випадали з трійки слідом за дуетом з країни без стяга і гімну Свєтлана Колесниченко/Свєтлана Ромашина і китаянок Хуан Сюечень/Сунь Веньянь до самого завершення змагань. Без різниці, що основними конкурентками в боротьбі за бронзу були господарки змагань Йокіко Інуї/Меґумо Йошіда.

За дві фінальних спроби українки отримали суму 189,4620 і втрималися на бронзовій позиції. Представниці ОКР виграли з результатом 195,9079, китаянки отримали 192,4499.

Прагматизм вартістю в бронзу

22-річна борчиня Ірина Коляденко, яка представляє вагову категорію до 62 кг, довела до логічного завершення те, що розпочала днем раніше. Нагадаємо, що 3 серпня вихованка Володимира Яременка перемогла на туше дворазову чемпіонку Африки Амінат Аденійї з Нігерії та китаянку Лун Цзя. У півфіналі Коляденко програла лідерці світового рейтингу, чотириразовій чемпіонкці Азії Айсулуу Тинибековій з Киргизстану. Сьогодні ж у сутичці за бронзу Ірина в прагматичному стилі, немов то не суперниця на дев’ять років старша, а навпаки, розібралася 3:1 з чемпіонкою Європейських ігор-2019 Анастасією Григор’євою з Латвії.


Getty Images/Global Images Ukraine

Коляденко стрімко увірвалася в дорослу боротьбу з юніорської. У 2019-му Ірина стала срібною призеркою чемпіонату світу, цьогоріч — чемпіонкою Європи. Й тепер доповнила цю колекцію олімпійською бронзою.

А чемпіонкою у категорії до 62 кг стала японка Юкако Каваї, яка перемогла 4:3 згадувану вище киргизку Тинибекову.

Не все коту масло

Завтра українських борців у медальних сутичках не буде. Бронзова призерка чемпіонату світу-2015 Тетяна Кіт (категорія до 57 кг) виграла на туше стартовий поєдинок в бронзової призерки Африканських ігор Сівар Бусети з Тунісу, але в чвертьфінальній сутичці так само без варіантів програла 0:8 переможниці Олімпіади-2016 у категорії до 53 кг Гелен Маруліс зі США. Після того Тетяні залишалося сподіватися, що Маруліс вийде у фінал. Але вона програла у півфіналі іншій чемпіонці Ріо-2016, тільки у вазі до 57 кг, Рісако Каваї з Японії.

Додамо, що Тетяна Кіт пробилася на Ігри в Токіо останньої миті, замінивши в складі чемпіонку Європи Аліну Грушину-Акобію, котра травмувалася саме в тренувальній сутичці з Тетяною.

Бійці дня

Вперше в історії дві українки одночасно боролися в олімпійському фіналі з бігу на 400 м з бар’єрами. І виглядали наші співвітчизниці достойно. Анна Рижикова з результатом 53,48 секунди посіла п’яте місце, а Вікторія Ткачук, оновивши на 23 сотих секунди особистий рекорд, з часом 53,79 фінішувала слідом.

«У нас в одному забігу були наче фінал А і фінал В. Ми бігли окремо собі, а вони – окремо собі», - влучно прокоментувала те, що відбувалося на доріжці, Вікторія. І дійсно, тріо фавориток фіналу відірвалося від решти п’яти учасниць дуже суттєво. На фінішну пряму чемпіонка світу Далайла Мугаммад, найсильніша з європейок Фемке Бол із Нідерландів і світова рекордсменка Сідні Маклафлін вийшли разом. Першою почала відставати Бол. А вже після проходження останнього бар’єру Маклафлін випередила Мугаммад, побивши на 44 сотих секунди власний світовий рекорд – 51,46! Мугаммад фінішувала з особистим рекордом 51,58 сек., а Бол побила європейський рекорд — 52,03.

Обидві українки попри відставання від призерок залишилися задоволеними показаними секундами. Вікторія Ткачук при цьому впевнена, що може додавати в майбутньому і вже націлюється на Ігри-2024 у Парижі. Рижикова після того тернистого шляху, який вона пройшла до цієї Олімпіади, наразі мріє про відпочинок. Травма завадила Анні відібратися на попередні Ігри. Перед тим, як вийти на нинішній рівень результатів, Рижикова тривалий час лікувала спину.

«Ці секунди, які я сьогодні показала – теж дуже високі, - сказала Анна. – Так, не особистий рекорд (52,96), але на такому рівні бігати постійно складно. Це ще мають скластися зорі. Не хочу нікого звинувачувати, але за мною на старті стоять мій тренер, мій масажист, моя сім’я і все. За дівчатами, які сьогодні перемагали, стоять цілі команди, на них працюють науковці. Ми влучаємо пальцем у небо. Це правда життя. Буває соромно за країну».

Заявка на Париж


Getty Images/Global Images Ukraine

20-річний метальник молота з Дніпра Михайло Кохан посів на своїй дебютній Олімпіаді четверте місце. По суті, юнак у компанії брутальних чоловіків. У виді, в якому здебільшого домінують атлети, віком ближче до 30-ти, а то й старші. При цьому показав Кохан другий у кар’єрі результат — 80,39 метра. Краще він метав півтора місяці тому, однак ті 80,78 м, які стали першою спробою атлета не старшого 20-ти років за 80 метрів в історії легкої атлетики, теж не дозволили б Михайлу піднятися на п’єдестал.

Кохан спокійно визнав, що на сьогодні це його максимум, що зараз він отримав безцінний досвід, який стане в нагоді у майбутньому. Яке майбутнє мається на увазі — зрозуміло. До наступних Ігор у Парижі залишається три роки.

А олімпійським чемпіоном з метання молота став 32-річний чемпіон Європи-2018, бронзовий призер Ігор-2016 Войцех Новіцкі з Польщі. Він переміг з особистим рекордом — 82,52 м. Друге місце з національним рекордом 81,58 м посів Ойвінд Генріксен з Норвегії. Третім став переможець чотирьох останніх чемпіонатів світу, 32-річний поляк Павел Файдек. Його результат — 81,53 м.

Ще три легкоатлетичних фінали середи обійшлися без участі українців. Біг на 3000 м з перешкодами виграла з національним рекордом 9.01,45 Перут Чемутаї з Уґанди. 800-метрівку серед чоловіків ліпше за інших подолав Еммануель Корір з Кенії — 1.45,06. А родзинкою дня стала чоловіча 200-метрівка, на якій нарешті першим став двічі бронзовий і один раз срібний призер Ріо-2016, володар бронзи Токіо-2020 на стометрівці Андре де Ґрассе з Канади. Він переміг з національним рекордом — 19,62 секунди.

Дебют дня

24-річна Людмила Лузан з Івано-Франківська — найобдарованіша українська веслувальниця. Людмила була срібною призеркою юнацьких Олімпійських ігор-2018, вигравала етапи Кубка світу. Цьогоріч Лузан блискуче виступила на чемпіонат Європи в польскій Познані, де здобула золото на каное-одиночці та каное-двійці на дистанціях 500 м, стала срібною призеркою на 200-метрівці самостійно і виграла бронзу на каное-двійці.

Олімпійський дебют Людмили припав 200-метрову дистанцію на каное-одиночці. Українка впевнено виграла свій заїзд, вийшла у півфінал і ще й оновила олімпійський рекорд — 45,571 секунди. Щоправда, в наступному кваліфікаційному старті американка Невін Гаррісон цей час покращила — 44,938. Українка Анастасія Четверикова у цьому ж заїзді стала четвертою і напряму до півфіналу пробитися не змогла. Довелося Анастасії, яка з Людмилою Лузан стала цьогоріч чемпіонкою континенту на каное-двійці, стартувати у чвертьфіналі. Там Четверикова фінішувала на прохідному третьому місці, після іспанки Антії Хакоме і Марії Мальярд з Чилі. Зрештою, головне, що завдання виходу у півфінал виконане.


Getty Images/Global Images Ukraine

Той самий шлях, що й Четверикова на байдарках-одиночках на дистанції 500 м, пройшли ще дві українські веслувальниці. Волинянка Марія Повх у своєму кваліфікаційному заїзді стала четвертою, а Юлія Юрійчук з Київщини — п’ятою. Але крізь чвертьфінали українки в наступну стадію таки пробилися. Повх у своєму заїзді поступилася лише сербці Міліці Новаковіч, а Юрійчук трохи раніше фінішувала третьою, з відчутним відставанням від іспанки Ізабель Контрерас та француженки Манон Гостенс.

Надія дня

25-річна львів’янка Олена Старикова впевнено виграла кваліфікаційний заїзд і вийшла у чвертьфінал у кейріні, дисципліні, в якій вона є чинною чемпіонкою Європи. Олена як захопила лідерство зі старту, так і втримала його до завершення дистанції, витримавши атаки японки Юки Кобаяші та голландки Шанне Браспеннінкс.

Getty Images/Global Images Ukraine

А ось 33-річна Любов Басова, яка в кейріні вигравала чемпіонат Європи-2016 і була на попередній Олімпіаді п’ятою, у кваліфікаційному заїзді стала останньою й після того пробилася в наступну стадію крізь втішний заїзд. Басова провела заїзд грамотно з тактичної точки зору, на заключному колі «сіла у повітряний коридор» за новозеландкою Еллесс Ендрюс і так на прохідному другому місці, попри всі спроби випередити себе від Лі Ге-Джін з Кореї, й фінішувала.

Чвертьфінал, півфінал і фінал у жіночому кейріні відбудуться завтра, 5 серпня. Півфінали і фінали в обох цікавих для України дисциплінах відбудуться на світанку за київським часом, починаючи з 3:30 ночі. А сьогодні на Izu Velodrome в Токіо був розіграний один комплект медалей. Командне переслідування серед чоловіків у фінальному заїзді проти данців виграли зі світовим рекордом 3.42,032 італійці Сімоне Конзонні, Філіпо Ґанна, Джонатан Мілан і Франческо Ламон.

Головне не перемога, а участь

23-річна киянка Христина Панчішко посіла 22-ге місце серед 25-ти учасниць запливу на десять кілометрів на відкритій воді. Українка подолала дистанцію за 2:07.35,1 і програла чемпіонці 8 хвилин, 4,3 секунди. А золото виграла п’ятиразова чемпіонка світу на дистанціях 5 і 25 км Ана Марсела Кунья з Бразилії. Переможний час — 1:59,30,8. Другою з відставанням  всього в дев’ять сотих секунди стала олімпійська чемпіонка Ріо на цій дистанції Шарон ван Рувендаль із Нідерландів. Всього ж швидше двох годин 10 км здолали сім учасниць.

Провал дня

Якщо від Христини Панчішко якихось надзвичайних результатів у Токіо в Україні не очікував ніхто, то провал на Іграх майже усіх наших плавців у воду стає справжнім одкровенням. Черговий сюрприз зі знаком «мінус» зробила сьогодні чемпіонка Європи-2019 Софія Лискун. У кваліфікації стрибунок з десятиметрової вишки 19-річна українка з катастрофічно низькою 112,80 сумою балів за три стрибки (при результаті переможниці, китаянки Чень Юйсі 238,30) посіла останнє 30-те місце і не пробилася навіть до півфіналу.

Бій дня

У півфіналі суперважкої вагової категорії (понад 91 кг) у боксі зійшлися чинний чемпіон світу Баходір Джалолов із Узбекистану і британець Фрезер Кларк, який регулярно працює в статусі спаринг-партнера у тренувальному таборі чемпіона світу серед професіоналів, олімпійського чемпіона Лондона-2012 Ентоні Джошуа. 29-річний британець, який цьогоріч двічі відгамселив українця Цотне Роґаву (вдруге — на цій Олімпіаді) обіцяв стати чи не єдиною реальною альтернативою узбецькому бійцеві, стиль якого порівнюють з боксом Володимира Кличка.

Кларк і справді продемонстрував, що є небезпечним. Наприкінці першого раунду Фрезер навіть відправив Джалолова у нокдаун. Не надто відчутний. Та й загалом стартова трихвилинка минула під знаком відчутного домінування Баходіра. Після влучних ударів узбека над очима Кларка утворилися великі гематоми, які після влучань у другому раунді порозсікалися, перетворивши обличчя британця в криваве місиво. Логічно, що бій рефері зупинив. Кларк повертається додому з бронзою, а Джалолов у фіналі зустрінеться з американцем Річардом Торресом-молодшим, який теж достроково переміг казахстанця Камшибека Кункабаєва.  

Боксерський фінал супертяжів відбудеться у заключний день Олімпіади. А ось у категорії до 81 кг чемпіон визначився вже сьогодні. В одному з найцікавіших протистоянь всього олімпійського турніру. 28-річний кубинець Арлен Лопес, який на Іграх в Ріо-де-Жанейро був чемпіоном у категорії до 75 кг, зустрічався з одним із найталановитіших молодих «крузерів» світу, 24-річним британцем Бенжаміном Вітакером.

Лопес перебоксував опонента вчисту. Вищий за зростом Вітакер намагався тримати суперника на відстані, викидав дуже багато ударів, але Лопес кмітливо ухилявся, розхитував суперника і вміло атакував його короткими серіями, блискавично скорочуючи дистанцію. Чотири з п’яти суддів віддали кубинцеві перевагу в усіх раундах. Арлен став дворазовим олімпійським чемпіоном у двох різних категоріях.

Легенда дня


Getty Images/Global Images Ukraine

27-річний грузин Лаша Талакадзе вдруге поспіль став олімпійським чемпіоном у найважчій категорії серед важкоатлетів — понад 109 кг. Проте річ не лише в перемозі. І не лише в тому, що Лаша виявився єдиним на Іграх у Токіо європейцем, який здобув золото у важкій атлетиці. Річ ще й у тому, що він побив при цьому власний світовий рекорд, встановлений не далі як цьогоріч у квітні. Талакадзе перевершив рекордні показники і в сумі двоборства, і окремо в ривку та поштовху — 488 (233 + 265) кг.

Медальний залік

Таблицю продовжує очолювати з 32-ма золотими медалями Китай. У США — 25 нагород найвищої проби.

Японцям мало досягнень у класичних видах, тому вони вирішили потішили свої амбіції у введеному з їх ініціативи в олімпійську програму скейтбордингу. У першу четвірку змагань жінок (а фактично — тінейджерок) увійшло відразу чотири представниці країни-господарки. А перемогла 19-річна Сакура Йосозумі. Від сьогодні в активі Японії 21 золота медаль і третє місце в заліку.

Розіграні медалі у вітрильному класі 470, у якому Україна якихось 20 років тому була на лідируючих позиціях у світі і навіть мала олімпійських чемпіонів Атланти-1996 Євгена Браславця та Ігоря Матвієнка. На цій Олімпіаді українці у вітрильному спорті не представлені взагалі. А в класі 470 серед чоловіків перемогли австралійці Метью Белчер/Вілл Раян. Серед жінок тріумфували британки Ганна Міллс/Ейлі Макінтайр. Автралія і Велика Британія після 12-ти змагальних днів мають рівну кількість золотих нагород — по 15 і йдуть четвертими і п’ятими у медальному заліку відповідно.

Ще одне британське золото в індивідуальному конкурі у кінному спорті здобув Бен Магер на кобилі Explosion.

«Бєрі шинель, пошлі домой»

Визначилися півфіналістки жіночого волейбольного турніру. Збірна Кореї у першому чвертьфінальному матчі здолала у п’ятисетовому протистоянні Туреччину. За рахунку 10:10 у вирішальній партії перевагу кореянкам забезпечили три поспіль подачі-планери Пак Ин-Цзінь, з прийомом яких туркені не впоралися і відпустили опоненток у вирішальний відрив.

Команда США не відчула труднощів у протистоянні з суперницями з Домініканської республіки — 3:0. Несподівано легко в двобої з італійками перемогли й волейболістки Сербії. Вони теж виграли в трьох сетах, а догравальниця балканок Тіяна Бошкович принесла команді 21 очко.

А найцікавіше протистояння — між збірними Бразилії та ОКР — завершилося опівночі за місцевим часом. Бразилійки розібралися з опонентками ефектно — 3:1. Латиноамериканки домінували за всіма основними компонентами волейбольного дійства, а особливої відзнаки заслуговує розігруюча Макріс, котра надзвичайно вміло і непередбачувано для блокуючих суперниць розподіляла м’ячі між зонами і нападницями. Показово, що відразу чотири волейболістки збірної Бразилії набрали у межах 14-18 очок.

У півфіналах 6 серпня зіграють: Сербія — США, Бразилія — Корея.

А ось усі чвертьфінальні поєдинки жінок-гандболісток завершилися очікувано: Чорногорія — ОКР — 26:32, Норвегія — Угорщина — 26:22, Швеція — Корея — 39:30, Франція — Нідерланди — 32:22.

У півфінальних матчах 6 серпня зіграють: Франція — Швеція, Норвегія — ОКР.

До несподіванок чвертьфінальної стадії жіночого баскетбольного турніру можна віднести поразку іспанок від француженок з рахунком 64:67. Решта матчів завершилися так: Китай — Сербія — 70:77, Австралія — США — 55:79, Японія — Бельгія — 86:85.

У півфіналах 6 серпня зустрінуться: США — Сербія, Японія — Франція.

4 серпня. Всі призери дня Олімпіади-2020

Іван Вербицький
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 0
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012
Бокс | 27 березня 2024, 15:54 1
Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012

Олександр добре пам'ятає той бій

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K1Vm
Всем ясно, что этот день самый лучший для нашей команды в Токио.