Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 22 липня 2021, 14:55
5973
0

Бразилія - Німеччина. Прогноз і анонс на матч Олімпійських ігор

Поєдинок фіналістів попередньої Олімпіади

| Оновлено 22 липня 2021, 14:55
5973
0
Бразилія - Німеччина. Прогноз і анонс на матч Олімпійських ігор
Getty Images/Global Images Ukraine

У першому турі групи D чоловічого футбольного турніру Олімпіади-2020 на Токіо зустрінуться фаворити квартету - збірні Бразилії та Німеччини. Матч пройде на стадіоні в Йокогамі. Саме на цій арені проходив фінал чемпіонату світу 2002 року, де, за іронією долі, зустрічалися все ті ж Бразилія і Німеччина. Тоді бразильці завдяки дублю Роналдо перемогли 2:0 і стали 5-разовими чемпіонами світу.

Нинішнє протистояння цікаве не тільки тим, що зустрічаються фаворити групи, але і фактом того, що це очна зустріч фіналістів попередньої Олімпіади в Ріо. 5 років тому бразильці на чолі з Неймаром в фіналі здобули перемогу в серії пенальті після нічиєї 1:1 в основний час.

Бразилія

Як вже було сказано вище, на попередній, домашній Олімпіаді збірна Бразилії завоювала золото. До нинішніх Ігор в Токіо команда Андре Жардіна знову підходить як один з претендентів на золото. Букмекери вважають бразильців фаворитами №2 - більш високо оцінюються тільки шанси Іспанії.

Зірок в цьому складі збірної Бразилії вистачає. Особливо виділяється, звичайно, легендарний ветеран Дані Алвеш. 38-річний захисник дограє в «Сан-Паулу», а на нинішній Олімпіаді буде капітаном збірної Бразилії. Також відзначимо ще одного гравця «Барселона» - Малкома, який зараз виступає за російський «Зеніт», захисника «Севільї» Дієго Карлоса, хавбека «Боруссії» Дортмунд Рейніра, Габріеля Мартінеллі з «Арсеналу» і лідера атак «Евертона» Рішарлісона. Однак головною ударною силою цієї збірної Бразилії є Матеус Кунья, який виступає за берлінську «Герту». У 19 матчах за збірну Бразилії U-23 на його рахунку 18 голів.

Як не дивно, золото попередньої Олімпіади в Ріо для збірної Бразилії стало першим в історії. Хоча в цілому медалей бразильці назбирали достатньо - три срібла і дві бронзи. З останніх трьох Олімпіад бразильські футболісти поверталися не з порожніми руками: у 2008 році в Пекіні у них була бронза, а в 2012 році в Лондоні - срібло.

Німеччина

Збірна Німеччини на нинішню Олімпіаду зібрала далеко не зірковий склад. З відомих широкому колу українських уболівальників гравців можна відзначити хіба що хавбека «Вольфсбурга» Максімільяна Арнольда. Також великі надії на атакувального півзахисника «Байєра» Надіма Амірі.

Срібло попередніх Ігор у Ріо - перша медаль Олімпіад в історії об'єднаної Німеччини. Попередню медаль завоювала ще Західна Німеччина в 1988 році в Сеулі. Що цікаво, в період між 1988 і 2016 роком німці не те що медалей завойовували, а й участі в олімпійських футбольних турнірах не приймали. А ось Східна Німеччина свого часу на Олімпіадах виступала досить успішно: бронза 1964 і 1972 років, срібло 1980 року і золото в 1976 році.

Історія зустрічей

Німеччина і Бразилія зустрінуться між собою на Олімпіаді вп'яте в історії. Перевага в очних зустрічах на боці бразильців - 3:1. Єдина перемога німців датована 1952 роком: 4:2 в овертаймі матчу третього раунду. Після цього бразильці перемагали 1:0 на груповому етапі в 1984 році і двічі в серії пенальті: в півфіналі 1988 року і в фіналі попередніх Ігор у Ріо.

Прогноз на протистояння

Бразилія по праву вважається фаворитом протистояння і дуже серйозним претендентом на медалі. Наша ставка - перемога Бразилії в матчі з Німеччиною, коефіцієнт - 2,15.

Орієнтовні склади

Бразилія: Сантос - Дані Алвеш, Ніно, Дієго Карлос, Арана - Дуглас Луїс, Меніно, Бруно Гімараєш - Рішарлісон, Матеус Кунья, Малком

Німеччина: Мюллер - Хенрікс, Удуохай, Торунаріга, Раум - Арнольд, Амірі, Майер - Ріхтер, Крузе, Ахе

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.