Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба вільна
| Оновлено 21 липня 2021, 04:16
4119
2

Олімпіада-2020. Україна втратила одну із головних надій в жіночій боротьбі

Аліна Грушина травмувалася в тренувальному спарингу зі своєю основною конкуренткою

| Оновлено 21 липня 2021, 04:16
4119
2
Олімпіада-2020. Україна втратила одну із головних надій в жіночій боротьбі
UWW. Тетяна Кіт

Призерка двох останніх чемпіонатів Європи з жіночої боротьби Аліна Грушина (в дівоцтві – Акобія) не виступить на Олімпійських іграх у Токіо. Тиждень тому під час тренувального спарингу з Тетяною Кіт Аліна травмувала ліктевий суглоб. Саме Кіт замінить Акобію у ваговій категорії до 57 кг на Іграх-2020.

21-річна Аліна Грушина вважається однією з найобдарованіших українських борчинь. Вона – чемпіонка Європи серед кадетів (2016) і юніорів (2017, 2019), призерка трьох чемпіонатів світу серед молоді U23. Серед дорослих на регулярній основі Аліна почала виступати в 2020 році. На торішньому Євро вона виграла срібло, цьогоріч – бронзу. Більшість перемог вихованка Олександра Кутакова, яка представляє Київщину, здобула під прізвищем Акобія. Торік Аліна вийшла заміж за борця греко-римського стилю Олександра Грушина.

Травмувалася Аліна під час тренувального спарингу зі своєю головною внутрішньою конкуренткою Тетяною Кіт. Наразі ступінь важкості пошкодження ліктьового суглоба до кінця не відома. Його покаже додаткове обстеження. Проте до Олімпіади Грушина не відновиться. Заміну старший тренер жіночої збірної України Андрій Стадник провів офіційно.

У Токіо замість Грушиної виступить 26-річна львів’янка Тетяна Кіт, яка є особистою вихованкою Андрія Стадника. Тетяна – бронзова призерка чемпіонату світу-2015, віце-чемпіонка континенту 2016 і 2019 років. На кадетсько-молодіжному рівні вона ставала чемпіонкою Європи-2010 серед кадетів, переможницею Євро-2016 серед молоді, ставала призеркою чемпіонатів світу серед кадетів, юніорів і молоді. Кіт намагалася відібратися ще на Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро, але ця спроба завершилася невдачею.

При Грушиній (Акобії) Кіт втратила лідируючі позиції в Україні. Цьогоріч вона відборолася лише на Poland Open у Варшаві на початку червня, посівши там третє місце.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Шевченко
Поломала конкурентку в очно схватке. Во какая хитрая львовянка.
NM16071
А кіт молодець, знає, як місце в збірній зайняти.