Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 15 липня 2021, 03:54
7192
3

Чий Крим? Російським олімпійцям пояснили, як відповідати на такі запитання

Російська команда отримала інструкції перед поїздкою на Олімпійські ігри

| Оновлено 15 липня 2021, 03:54
7192
3
Чий Крим? Російським олімпійцям пояснили, як відповідати на такі запитання
Getty Images/Global Images Ukraine

Олімпійський комітет Росії надав своїм спортсменам спеціальні інструкції, як відповідати в Токіо на питання про агресію РФ на Донбасі та окупації українського Криму. Росіянам на ОІ-2020 заборонено вступати в дискусію зі «злободенних тем», щоб уникнути «необережної відповіді».

В ОКР рекомендують: «Найпростіший вихід із ситуації – це відповісти: «No comment». Крим, Донбас та інші подібні питання не треба обговорювати, оскільки «спорт повинен залишатися поза політикою». На питання про допінгові скандали російський олімпієць повинен відповісти, що «по цій частині йому сказати нічого, оскільки в них він ніколи не брав участі».

Спортсменів з РФ повинні уникати питань про рух Black Lives Matter і не висловлювати свою думку з цього приводу під приводом того, що Олімпіада «не повинна ставати майданчиком для будь-яких акцій і жестів».

ОКР закликала своїх олімпійців стежити за своїми особистими висловлюваннями: «Ретельно і звертайте увагу на тому, що ви пишете, які фото викладаєте, ставите лайки або залишаєте коментарі».

Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 23 липня по 8 серпня. Через допінговий скандал спортсмени з РФ будуть виступати під нейтральним прапором, а замість гімну Росії буде звучати Перший концерт Петра Чайковського.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXanov
Спорт вне политики.На Донбассе воевали и продолжают воевать как в прошлом так и действующие спортсмены с разных дисциплин.Те кто говорит спорт вне политики сразу в морду нада бить.
DSH88
Лучше 2 Рахманинов.
Archie FireLion
Страна 404