Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
4607
0

Хільберто Рамірес йде за рекордом Мейвезера. Баррера обіцяє перешкодити

Лев Кравців - про похід мексиканця за рекордом, якого він не заслужив

Хільберто Рамірес йде за рекордом Мейвезера. Баррера обіцяє перешкодити
Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

10 липня мексиканець Хільберто Рамірес проведе черговий поєдинок. Цього разу, хвала небесам, проти цікавого і частково інтригуючого суперника. У мексиканця вже більше сорока перемог в професіоналах, жодної поразки і статус одного з найбільш багатообіцяючих напівтяжів світу.

Так, при більш ніж сорока перемогах у профі він все ще багатообіцяючий, хоч і замахується на рекорд Флойда Мейвезера. А все тому, що серед суперників не було явних топів.

Рамірес каже про рекорди і досягнення, але не б'є топів. Баррера - хороший суперник

Хільберто всього 30 років. Попереду, з огляду на категорію, габарити і потенційну можливість набрати ще, років шість-сім активної кар'єри. При цьому рекорд мексиканця: сорок одна перемога, двадцять сім достроково і нуль поразок або нічиїх. Вражає, як не крути.

При цьому імен у рекорді раз-два і забув, хто це такі. Якщо рекорд Флойда, до якого прагне мексиканець, напханий тоді діючими топами і чемпіонами (понад двадцять перемог над чемпіонами з п'ятдесяти поєдинків), то тут - сум.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

З відомих можна назвати не так багато. Наприклад, росіянин Максим Власов. Великий, міцний, вмілий боксер, який влетів рівно всім більш-менш топам, з якими бився: Чілембі, Раміресу, Гловацьки і Джо Сміту. Нехай останній і заперечується.

Припустимо, можна назвати Артура Абрахама. Велике ім'я, але не у 2016 році. До того моменту німецький вірменин років сім-вісім був уже не тим. Та й різниця в габаритах просто разюча.

Максим Бурсак? Окей, цікавий безкомпромісний українець. Але, на жаль, зовсім не чемпіонський рівень. Максим - щось на кшталт Давида Лем'є. Цікаво, насичено, але недостатньо важко для хлопців на кшталт Раміреса. І знову-таки різниця в габаритах.

Джессі Харт? Непогано, але не більше. Хабіб Ахмед, Альфонсо Гомес - все туди ж.

Хільберто - набагато більш класний боксер, ніж це демонструє його рекорд. З усіма перерахованими суперниками він зробив те, що і повинен був - розбив на класі. Але якщо вже взявся грати в порівняння з Флойдом, подивися, кого він перемагав. До Мейвезера багато питань і претензій з приводу багатьох поєдинків, вибору суперника і всього іншого. Більшою мірою притягнуті за вуха, іноді - ні. Тут же і притягувати нічого. Навіть найкращі зі списку Раміреса - ті, кого він зобов'язаний був перемагати. Навіщо тоді це все?

Баррера - цікавий варіант, але теж підходить під опис зручного бійця

Салліван Баррера - той самий хлопець, з яким важко майже всім, з яким не дуже хочеться битися, але якого потрібно перемагати, якщо ти - топ або претендент на це звання. Кубинець програвав тричі: Андре Ворду, Дмітрію Біволу і Джессі Харту.

Getty Images/Global Images Ukraine. Салліван Баррера

Дві перших поразки зрозумілі. Ворда не перемагав ніхто і ніколи. Бівола - теж. При цьому росіянин на піку і став єдиним, хто розбив кубинця достроково. А от поразка Харту насторожує. Все-таки вік підкрадається до всіх, нехай Джессі і не останній напівтяж.

Салліван - дуже технічний, розумний боксер. Кубинець, що там казати. У нього і з ударом все добре - 14 нокаутів з 22 перемог. І він вміє боксувати. Але все це, швидше за все, не допоможе. Тому що суперник дуже молодий, занадто великий, дуже хороший і дуже вчасно зустрічається з кубинцем.

Якщо ви шукаєте кого-то, кого ведуть дуже розумно - знайомтеся з Раміресом. Перемога над Баррерою - плюсик до рекорду візуально, але не по суті. Наскільки атлетичним би не був 39-річний кубинець, йому занадто багато років у порівнянні з суперником. Наскільки схожим антропометрично він би не був - суперник все одно більше.

Баррера нагнітає. Каже про готовність, про плани битися за титул після перемоги над Раміресом і про все оце цікаве. Але промоутери явно бачать кубинця, як чергову жертву на догоду рекорду мексиканця. І не дарма.

Так хто фаворит?

Звичайно, поєдинок з Баррерою - крок вперед для Раміреса. Мексиканець вимагає до себе дуже багато уваги. Розривав контракт з Top Rank, багато розповідав про спадщину і побиті рекорди. Все це мило за відсутності реальних імен у списку. Салліван - реальне, нехай і пристаріле ім'я.

Букмекери не вірять у кубинця. 6 на Барреру і 1.11 на Раміреса - схожі на реальність шанси, описані в коефіцієнтах. Салліван не виходить в ринг уже другий рік, а останній бій програв. Він трохи менший за зростом (189 проти 188 см) і розмахом рук (191 см проти 185 см). Але головне - за загальними габаритами.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

Хильберто є величезним. Він спокійно може поміститися навіть у крузервейт і, цілком можливо, з часом перейде і туди. Мексиканець молодший на дев'ять років, у нього безпрограшна серія довжиною в життя і просто більше сил.

При цьому мексиканець - хороший, умілий боксер. Може і зловити Барреру, і порубатися з ним на ближній. Може підтиснути суперника, а може побоксувати на дистанції. На будь-який смак і колір, враховуючи всі вищевказані переваги.

Цікавий бій, але, найімовірніше, путівка Баррери на пенсію, бо нікого з топів напівважкої ваги він вже навряд чи потягне. А ось Раміреса побачити з головними зірками дивізіону хотілося б.

З Жаном Паскалем, наприклад. Нехай він і пенсіонер. З Ентоні Ярдом, нехай він і простакуватий. З Буатса, Джеком, Брауном, а краще чемпіонами. Сміта він, найімовірніше, переб'є, хоча якщо пропустить - може і закінчитися історія. А краще з Біволом або Бетербієвим. Обом не буде просто, але якщо проходити перевірку і говорити про рекорди, то зустрічаючись із такими суперниками. А не Бурсаком і Абрахамом на спаді.

Поєдинок Хильберто Рамірес - Салліван Баррера відбудеться в Лос-Анджелесі у ніч з 9 на 10 липня. Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні
Бокс | 26 квітня 2024, 16:28 3
Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні

Хто може стати наступним для американців?

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.