Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 липня 2021, 03:03
409
0

ТОП-5 гравчинь у сквош

За даними Федерації сквошу України, найкращою сквошисткою у нашій державі є Надія Усенко

| Оновлено 06 липня 2021, 03:03
409
0
ТОП-5 гравчинь у сквош
Getty Images/Global Images Ukraine

Сквош — гендерно рівний вид спорту. Чоловіки та жінки можуть однаково проявити себе та досягти значних висот у професійній кар’єрі. Історія демонструє чимало прикладів справжніх королев сквош-корту, які підкорили своєю грою увесь світ.

Ніколь Девід

Її називають найбільш видатною з усіх жінок, які будь-коли ступали на корт для сквошу. Її майстерність у грі та кількість блискучих перемог є безпрецедентними, а вплив на цей вид спорту — значним та відчутним уже протягом багатьох років.

Коли уродженка Малайзії вийшла на професійну арену у 2000 році, її рідна країна одразу долучилася до подій сквошу глобального масштабу.

Протягом кар'єри Ніколь брала участь у 100 фіналах Світового туру, 80 з яких завершила з тріумфом. А також у 71 фіналі Світової серії, 61 з них Девід блискавично перемогла.

Цікаво, що колеги-спортсмени називають її «Зайчиком Дюраселл» через надзвичайно високий рівень спортивної підготовки та енергії у грі. А також відзначають видатне стратегічне мислення Ніколь під час матчів.

Сара Фіц-Джеральд

Одна з найяскравіших представниць «золотого віку» австралійського спорту. Сара знаходилася на вершині своєї слави в останнє десятиріччя минулого століття, епоху розквіту сквошу на її батьківщині.

Фіц-Джеральд 62 рази перемагала у Світовому турі. З 1996 по 2002 рік вона була практично недоторканною, оскільки за такий короткий термін виграла 5 титулів чемпіонки світу.

Єдина жінка, яка завоювала більше нагород, ніж Сара, це вищезгадана Ніколь Девід.

Фіц-Джеральд завжди мала справжній австралійський бойовий дух, боролася за розвиток жінок у спорті та пропагувала здоровий спосіб життя. Її навіть прийняли до Австралійського залу слави спорту (Sport Australia Hall of Fame).

Також Сара проявила себе у командній грі: разом зі збірною своєї країни перемогла у 7 Чемпіонатах світу.

Мішель Мартін

Професійна сквошистка, уродженка Сіднея, з оригінальним стилем гри. З 1993 по 1995 вона виграла 3 Чемпіонати світу поспіль.

Попри труднощі та подекуди навіть бажання кинути спорт, вона продовжувала боротьбу та посіла перше місце у рейтингу гравчинь у сквош, яке тримала колосальні 44 місяці.

Мішель виграла 6 Відкритих чемпіонатів Британії поспіль з 1993 по 1998. Вона представляла свою країну на Кубках світу зі сквошу 1996 та 1999 року, завоювала золоті медалі на Іграх Співдружності в Куала-Лумпурі в 1998 у парних та сольних поєдинках.

Також на її рахунку 7 перемог у Відкритому чемпіонаті Австралії. Після виходу на пенсію Мішель Мартін була тренером австралійських жіночих юніорських та дорослих команд з 2003 по 2010 рік.

Рейчел Маргарет Грінхем

Ще одна зіркова австралійська сквошистка. За свою кар’єру Рейчел перемогла у 3 Чемпіонатах світу серед команд.

Вона завоювала 34 титули у Світовому турі, 7 з них були на рівні Світової серії. Одного разу Рейчел навіть грала зі своєю сестрою Наталі у фіналі на Чемпіонаті в Мадриді. Секрет успіху видатних сквошисток у родиних зв'язках та підтримці.

Хізер Памела Маккей

Справжня королева сквош-корту. Вона була визнана найкращою гравчинею цього виду спорту серед сучасників. На час завершення кар’єри у 1979 році Хізер Памела Маккей була володаркою 2 титулів чемпіонки світу.

Хізер була прикладом для інших жінок, які слідували за нею та переходили у професійний сквош. Окрім того, вона тренувала Мішель Мартін.

Варто також згадати 16-матчеву серію без поразок на Відкритому чемпіонаті Великобританії між 1962 і 1977 роками.

За всю свою кар'єру вона програла лише 2 матчі — це унікальний успіх.

За даними Федерації сквошу України, найкращою сквошисткою у нашій державі є Надія Усенко, 7-ми разова чемпіонка України. До її рівня вже наближається юна Софія Зражевська, яка цього року посіла 3-є місце на Чемпіонаті України.

Загалом, сквош-арена нашої країни складається як із професійних сквошисток, так і з тих жінок, хто грає на любительському рівні.

 

сквош
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.