Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5157
1

Сергій ПАЛКІН: «Ще тиждень, і будемо розуміти, хто залишиться в Шахтарі»

Генеральний директор «гірників» - про збір в Австрії

Сергій ПАЛКІН: «Ще тиждень, і будемо розуміти, хто залишиться в Шахтарі»
ФК Шахтар Донецьк. Сергій Палкін

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про тренування команди на зборі в Австрії, футбол Роберто Де Дзербі, нових гравців, молодь та вихід збірної України до 1/8 фіналу Євро.
 
- Сергію Анатолійовичу, як оціните умови, в яких тренується команда?
- Хороший готель, більш-менш хороша погода для проведення тренувальних зборів, не спекотно, що дуже важливо. І поля знаходяться дуже близько від готелю, що теж один із серйозних показників. Якість поля непогана, за десятибальною шкалою, я вважаю, на дев'ятку.
 
- До команди приєдналися три нові футболісти: Марлон, Траоре і Педріньйо. Що можете сказати про їхню роботу і адаптацію?
- Я думаю, що з початком офіційних матчів ми вже не будемо називати їх новачками. Хіба що з точки зору терміну, який вони у нас знаходяться. А що стосується розуміння гри, того, як вони вливаються в колектив, як адаптуються, я думаю, хлопці будуть на 99,9 відсотка готові. Вони розуміють гру, яку проповідує Роберто Де Дзербі, і повністю викладаються в тренувальному процесі. Тому, думаю, з першими офіційними матчами ми приберемо слово «новачок» з їх уявлення.
 
- Ви щодня присутні на тренуваннях. Що нового вніс Роберто Де Дзербі і його тренерський штаб?
- Найголовніше, що він вносить і буде вносити, - володіння м'ячем, контроль всієї гри. Це головні речі, якими сьогодні команда займається як з точки зору теоретичних занять, так і на полі. Все зводиться до цих двох факторів, вони - філософія гри Де Дзербі. Ці чинники допоможуть нам грати в той футбол, який ми, власне, і раніше проповідували - атакувальний. Але ще з більш серйозним акцентом на атаку. Можна сказати: куди ще серйозніше? Але я вас запевняю, що нам ще є куди рухатися і рости.
 
- Чи спілкувалися ви в Австрії з головним тренером? Чим він задоволений або незадоволений?
- Так, ми спілкуємося з Де Дзербі фактично кожен день. Він задоволений зборами, їх якістю, задоволений усіма хлопцями, професіоналізмом і тим, як вони викладаються. На даний момент все йде так, як планували. Ми отримали той набір футболістів, що хотіли, з точки зору новачків. Хлопці, які сьогодні на зборі, викладаються на всі сто відсотків, і їм цікаво. Я говорив з деякими: кожне тренування для них - щось нове. Гравці з великим бажанням виходять і працюють, їм цікаво, а це головне. Мені здається, це рушійний фактор розвитку футболіста.
 
- На зборі багато молодих гравців. Чи можете виділити когось?
- Можна виділяти, але питання в тому, щоб вони відчули першу команду, головного тренера. Сьогодні складно сказати, хто залишиться і хто піде, але незалежно від цього гравці будуть розуміти, в який футбол ми хочемо грати, що проповідує Де Дзербі. Для хлопців це дуже серйозний, великий досвід. Головним бонусом буде те, кого залишить наставник. Ще зарано говорити. Молоді футболісти Де Дзербі подобаються. Мені здається, ще тиждень, і ми вже будемо розуміти, хто залишиться з нами.
 
- Сім футболістів «Шахтаря» знаходяться в збірній України. Якими були ваші емоції, коли ви дізналися, що команда пройшла до 1/8 фіналу Євро?
- З радістю, звичайно. Хочеться відзначити фартовість нашої збірної. Дай Бог, щоб і далі такий фарт нам, скажімо так, світив. Можна тільки порадіти і підтримати команду в наступній грі.

Читайте також: Shakhtar TV покаже всі контрольні матчі з Австрії

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Куртуа оцінив перфоманс Луніна у матчі Ліги чемпіонів з Манчестер Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 11:48 5
Куртуа оцінив перфоманс Луніна у матчі Ліги чемпіонів з Манчестер Сіті

Бельгійський воротар прокоментував виступ Андрія

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил