Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 липня 2021, 19:16
818
0

Коефіцієнти БК - як розраховуються і чому змінюються. Школа беттінга

Як відбувається розрахунок коефіцієнтів букмекерських контор

| Оновлено 02 липня 2021, 19:16
818
0
Коефіцієнти БК - як розраховуються і чому змінюються. Школа беттінга
Getty Images/Global Images Ukraine

Все більше людей роблять ставки, хоча б іноді, для розваг. І багато хто при цьому замислюються, а як працюють букмекерські контори в самому своєму головному - як розраховуються і чому іноді коливаються коефіцієнти. Що ж відбувається і як?

Як спочатку розраховуються коефіцієнти букмекерів

Вважається, що у кожної букмекерської контори є штат своїх експертів. Вони, зараз часто використовуючи спеціальні програми, звіряють статистику, зібрані по суперникам дані, враховують різні показники (всю кухню, звичайно ж, не розкриють), в результаті визначаючи ймовірність результату події або його окремих аспектів. Але на ділі часто більш дрібні компанії часто чекають, що запропонує на ту чи іншу подію хтось із флагманів. І фактично клонують їхні викладення в своїх лініях. Причому ця практика популярна не тільки у тих контор, що засновані і діють на теренах СНД.

Чому ж коефіцієнти іноді різняться, і значно?

Як правило, на події виставлені плюс-мінус однакові коефіцієнти. Але все ж таки різні аналітики підходять до оцінки ймовірностей іноді з різними "вступними". Також ряд букмекерів свідомо роблять свою лінію більш привабливою, зменшуючи свою маржу з тим, щоб до них прийшло побільше клієнтів. І не дарма гравцям радять завести акаунти на декількох сайтах, і складати парі там, де це обіцяє велику вигоду.

Вплив гравців на котирування

Досить часто буває, що група гравців робить багато ставок на 1 і той же результат. Або з'являється кілька великих клієнтів, що "заряджають" серйозну суму. Тоді відбувається те, що називається перевагою грошей. І для того, щоб її нівелювати, букмекери змінюють коефіцієнти на користь протилежного варіанту, щоб зробити його більш привабливим. Головне, щоб залишався достатній підсумковий зазор, так звана "маржа". Але все одно контори відповідають за свої прогнози грошима, вони виплачують виграші, і, отже, ризикують.

Приклад підрахунку того, як ризикує букмекер

Умовно грають "червоні" і "сині", і лінія ймовірностей оцінена 23% -34,5% -57,5% (тобто 115% всього). Гравці поставили 1000 доларів на "червоних", 3000 на нічию і 6000 на "синіх". Якщо виграють гості, букмекерська контора повинна платити 6000 х 0.74 = $ 4440, тобто понесе підсумковий збиток 440. При нічиїй ті, хто поставив, отримають 3000 х 1.9 = $ 5700, але зате ті, хто поставив на перемоги, залишать в конторі 7 тисяч доларів. Оптимальним для організатора буде перемога "червоних", господарів. Так, виплатити доведеться щасливчикам щодо чимало 1000 x 3.35 = $ 3350, але ці витрати з лишком покриють ставки на інші варіанти на суму 9 тисяч. Так що букмекери, насправді, дуже люблять сенсації - вони на них заробляють більше і швидше.

 
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.