Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 червня 2021, 21:27
251
0

Школа беттінга. Прогруз і їх види

Що це таке і з чим їх їдять

| Оновлено 27 червня 2021, 21:27
251
0
Школа беттінга. Прогруз і їх види
Getty Images/Global Images Ukraine

Починаючи "вивчати теорію", гравці-початківці стикаються з масою різних термінів, часто не зрозумілі їм. Серед таких і "прогрузи" (іноді ще додають "грошовий"). Під ним розуміють в світі ставок ситуацію, коли на будь-яку подію починають ставити стільки грошей, що букмекерська контора просто змушена міняти котирування, знижуючи коефіцієнт на подібні парі - так вона знижує свої ризики. Які ж бувають види прогрузи?

Цілеспрямований прогруз
Це не найкращий сигнал. Як вважають експерти, прогрузити грошей на матчі іноді зустрічається при неспортивну характер гри. Простіше кажучи, готується договірний матч. І з цим борються досить жорстко. Букмекерські контори в умовах сучасного рівня розвитку технологій, як правило, дуже швидко відзначають небезпечні для себе ситуації і просто закривають лінії на матчі. Більш того, не раз уже скасовувалися поєдинки - саме після сигналу БК про те, що на результат виставлені аномальні суми.

Але буває і цілком легальний цілеспрямований прогрузи. Його може викликати витікання в інтернет важливою, ключовою інформації. Наприклад, ключовий гравець травмувався, або спортсмен в індивідуальних видах спорту погано себе почуває, але на поєдинок вийде. Або, з актуального, підлогу складу ізольована через коронавируса. Дізнавшись подібне, гравці швидко використовують нові дані для ставок, поки букмекери не змінили котирування.

Прогрузи можуть виникати стихійно
Нерідко таке проявляється в топових змаганнях. Більшість гравців, не змовляючись, просто впевнені в правильності якоїсь певної ставки. Вони розміщують парі, в основному невеликими індивідуальними сумами, але вони акумулюючись, починає "тиснути" на коефіцієнти. У світі ставок такі ставки, що роблять майже всі на матч, можна назвати "паблік бет". І далеко не завжди обраний "гласом народу" варіант виявляється правильним. Свіжий приклад - це фінал Ліги Європи - 2020. Беззаперечним фаворитом був "Манчестер Юнайтед", а на нічию в основний час поставило 2-3 відсотки гравців. У підсумку після 90 хвилин було 1-1.

Виділяють також «національний» прогруз
Він нерідко виникає на матчі за участю національної збірної. Також подібне спостерігається під час міжнародних матчів за участю знаменитих клубів, перш за все, в футболі. Новачки або ті, хто рідко, заради забави, роблять ставки, вибирають для парі саме такі зустрічі, ставлячи на перемогу улюбленої команди - і також роблячи прогрузи ліній.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.