Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 червня 2021, 01:37
10041
7

Мейвезер знову буде боксувати. Що взагалі відбувається, і хто такий Пол?

Лев Кравців намагається розібратися в сучасних віяннях у світі боксу

| Оновлено 07 червня 2021, 01:37
10041
7
Мейвезер знову буде боксувати. Що взагалі відбувається, і хто такий Пол?
Getty Images/Global Images Ukraine

Флойд Мейвезер повертається в ринг. Суперник - черговий анекдот, які американець розповідає кожен раз після поєдинку проти Андре Берто. Причому, чим далі - тим смішніше. Перший був Конор Макгрегор - так собі боксер, але хоча б боєць. Потім - Теньшин Насукава. Зовсім не боксер, але хороший кікбоксер. Хоч і зовсім маленький. Тепер Логан Пол - блогер. Зовсім не боксер, але здоровенний мужик.

Що це таке? Навіщо воно треба? І як взяти і не подивитися?

Флойд знову заробляє. І нагнітає так, ніби Логан - реальний суперник

Мейвезер завжди заробляв багато, але не завжди був першим. Наприклад, у поєдинку з Оскаром саме Де Ла Хойя отримав більше грошей - майже у два рази. Але ті часи давно позаду, Флойд давно на пенсії, а гроші продовжують сипатися.

З Конором вийшов відмінний прес-тур. Розкидані гроші, крики, шоу - все, як вміють ці двоє. Деякі до цих пір кажуть, що Макгрегор дав конкурентний бій. І навіть не думають, що це Флойд дав Макгрегору дати йому конкурентний бій.

Потім був Насукава - налагодження відносин з Rise і впливовими японцями. Мейвезеру потрібен східний ринок. Усім потрібен - Арум хотів туди заходити ще до коронавірусу. Але у Арума немає такої популярності і можливості особисто привезти шоу. А у Флойда є.

Теньшин - крутий кікбоксер. Ніби як один з кращих, хоча зараз у кікбоксингу розібратися досить важко. Але значення це не має. Прикольне шоу, багато посмішок американця і дострокова перемога без удару - як показав повтор, Насукава крутився від того, що рука Флойда просто пройшла поруч.

Тепер ось блогер. Логан Пол, звичайно, величезний мужик. У порівнянні з Флойдом. 188 сантиметрів зросту, 193 сантиметри розмах рук. У Флойда, нагадаємо, 173 см і 183 см. Ніби б'ється зі старшим братом. Рекорди порівняємо або занадто смішно? 50-0, 27 КО проти 0-1, 0 КО.

Так, у блогера всього один професійний поєдинок - проти такого ж блогера, але з Великобританії. KSI (псевдонім переможця Пола) виграв розділеним рішенням суддів після шести раундів такого собі боксу. Але билися вони двічі - перший раз у шоломах - і все одно і зібрали касу, і заповнили зал.

Getty Images/Global Images Ukraine

Мабуть, десь тоді в голові Мейвезера і зародилася думка викликати на бій цього блондина з блакитними очима. Тому що гроші платить аудиторія, а її у нього більш ніж достатньо. Поєдинок повинен був відбутися ще на початку року, але коронавірусні обмеження посунули бій - в залі повинні бути люди, інакше Флойд заробить менше, а він виходить в ринг тільки через це.

А тут ще дуже доречно в цю ж гру увірвався молодший брат Логана Джейк. Цей здоровань провів уже три поєдинки в професіоналах: вирубив блогера, екс-баскетболіста і Бена Аскрена. Якщо когось все ще вражає ім'я екс-чемпіона Bellator і ONE у цьому списку, заспокойтеся. Бен не ударник - це раз. Бен готувався нуль днів до бою - це два. Вийшов із животиком, нічого не зробив, впав. Рефері дав відмашку. Навіщо це все було, зрозуміло - заради грошей.

Джейк вкрав у Флойда бейсболку на прес-конференції з Логаном. Мейвезер, що відрощує волосся, образився - побіг забирати її, потім битися. Дурдом, а не розкручування, але людям подобається. Принаймні, цікавить, а це найважливіше.

Так хто такий Пол?

Getty Images/Global Images Ukraine

Популярний блогер, який несподівано пішов у бокс. Зараз на його Ютуб-каналі трохи більше 23 мільйонів передплатників. Звичайно, лише на цій аудиторії можна було виїхати.

У бокс він пішов заради поєдинку з KSI. У шоломах виграв Логан, без них - його британський колега по виробництву відеоконтенту. Побачивши результати першого поєдинку, в гру включився Едді Хірн - той ще хайпожер. Саме він і запустив Полов у великий бокс. Принаймні, з його подачі ці хлопці вирішили битися.

Майк Тайсон, наприклад, у захваті від них - Джейк бився в андеркарді його поєдинку проти Роя Джонса. Каже, що блогери допомагають боксу розвиватися. А Гері Рассел - колишній суперник Ломаченка, каже навпаки - що це жесть.

Але зараз ми маємо факт. Логан Пол - ютуб-блогер із 23-мільйонною аудиторією буде боксувати з головним боксером 2010-х (за версією журналу The Ring). Джейк Пол - ютуб-блогер із 21-мільйонною аудиторією відбоксував тричі. У третьому бою за зборами платних трансляцій його поєдинок став поруч із Льюїс - Тайсон і Мейвезер - Котто. А це нічого собі масштаб. Тепер Джейк збирається вийти в ринг проти Тайрона Вудлі.

І буде хайпувати на ось таких іменах так само голосно, як робив це на імені Конора Макгрегора - саме з виклику на бій ірландця почалася бійцівська історія Джейка.

І хто фаворит?

Кажучи про лідера, варто враховувати, що, швидше за все, в поєдинку переможець визначиться тільки нокаутом. Ну або здачею одного з бійців. Про це, звичайно ж, не говорять офіційно, тому що лінії букмекерів посипалися б, але за інформацією інсайдерів, в разі, якщо бій пройде всю дистанцію, перемогу не віддадуть нікому. Або оголосять нічию, як у Тайсона і Джонса.

Але поставити поки що можна. Перемога Флойда оцінюється у 1.06. Пола - у 8. Нічия - близько 10. Букмекери ніби натякають, що Мейвезер не віддасть спадщину навіть за всі гроші світу, але інсайди кажуть про інше.

Наприклад, не варто виключати конспірологічний варіант. Не вважайте автора фанатом прибульців, але нічия може привести до обурення Флойда і виклику брата на бій - у них нібито конфлікт. Правда, і нокаут може привести до виклику на бій і отримання зайвих двадцяти мільйонів.

У те, що Мейвезер зрубає величезного суперника, віриться насилу. А ось у побиття - цілком. І в 43 Флойд у приголомшливій формі. Відбити живіт за два раунди, уповільнити і змусити пропускати все, поки кут не викине рушник або Пол не здасться сам - чому ні?

Тим більше, поєдинок виставковий, в жодні рейтинги не йде.

У що хочеться вірити, так це у те, що хлопці реально вийдуть боксувати. Ось нехай величезний блогер намагається побити екс-боксера так, як уміє - досить посередньо, але за рахунок молодості і сили. А ветеран нехай бореться і показує клас.

Оскільки поки що це незрозуміле шоу влаштоване для передплатників Пола, які вірять і не бажають розбиратися. Весело, якщо не враховувати весь бекграунд американця.

Поєдинок Флойд Мейвезер - Логан Пол відбудеться в ніч із суботи на неділю, 7 червня, в Маямі. Орієнтовний початок бою 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу
Футбол | 23 квітня 2024, 00:12 6
Циганков влітку може перейти в клуб, який цього сезону приголомшив Європу

Віктор Циганков може стати гравцем «Баєра»

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 24
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bzzzzz
бокс начинает медленно превращаться в рестлинг какой-то)
Дмитрий Чёрный
Этот цирк совершенно не имеет отношения к боксу.
нестор
Если кому то это интересно, то пусть платят деньги)
И кто виноват, что наши не могут так зарабатывать?
Например бой Усик - Стерненко или Дроздов - Шарий.
Oleg Savchuk
Манівезер сцить битися з реальним боксером