Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 липня 2021, 16:40
843
0

Біржі ставок і їх особливості. Школа беттінга.

Як все влаштовано?

| Оновлено 05 липня 2021, 16:40
843
0
Біржі ставок і їх особливості. Школа беттінга.
Getty Images/Global Images Ukraine

Букмекерські контори, в тому числі онлайн - це зараз найбільш популярне місце для розміщення ставок. Але все ж не єдиний доступний варіант для парі. Є й інші, менш відомі у нас. До таких відносять і біржі ставок. Що це таке і в чому відмінність?

Біржа ставок - онлайн-платформа, де гравці можуть битися об заклад на спортивні (а іноді і не тільки) події безпосередньо один з одним. Побудовано там все, як можна зрозуміти з назви, за принципом інших бірж. Організатори заробляють, стягуючи комісію з виграшів, а не з маржі. Це дозволяє пропонувати досить привабливі котирування - хоча потенційний виграш гравця і обмежений необхідністю "поділитися", віддавши кілька відсотків, все ж підсумковий дохід для клієнтів не поступається тому, що приносять ставки на низькомаржинальних букмекерських конторах.

Як все влаштовано?

У гравців найширші можливості. Користувач може сам запропонувати всі базові умови парі: вибрати суму ставки і вказати той коефіцієнт, під який готовий зробити парі на певний вибір з тих, що доступні на ринку, тобто на сайті біржі. Будь-який інший гравець або приймає ставку (в тому числі допускає частково), або розробляє якесь зустрічну пропозицію. Коли всі сторони задоволені, парі вважається таким, що укладено.

Максимальні розміри тут теоретично необмежені

Організатори біржі, на відміну від букмекерів, не ризикують програти - навпаки, їм цікаве зростання обсягу. Так що розмір максимальної ставки і виставлені коефіцієнти вони не лімітують. Але працюють самі закони, так що суми залежать від ліквідності події на ринку (сайті), а коефіцієнт змінюється, підлаштовуючись під хід торгівлі. Тобто чим більше грошей залучено на ринок, тим вище потенційна стеля максимальної ставки для гравця. А низька ліквідність може заблокувати розміщення невеликої суми.

На біржі можна ходити "проти"

Таке відрізняє її від традиційного букмекера. На біржі є опція "LAY" зі зворотним коефіцієнтом. Нерідко саме за тим, щоб поставити на те, що якась подія не настане, і приходять на такі сайти, а не в контори.

Комісії біржі традиційно невеликі

Як правило, вона не перевищує 5 відсотків, і то тільки для новачків. Коли організатори бачать, що на рахунках спостерігається висока активність, то можуть надавати знижки, аж до зниження комісії до 2 і менше відсотків. Так, наприклад, робить і один з флагманів у світі ставок - Betfair.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 153
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.