Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 липня 2021, 23:06
9573
5

Остап МАРКЕВИЧ: «Нам пощастило попрацювати з молоддю в Вільярреалі»

Наставник «Маріуполя» Остап Маркевич - про перемогу «Вільярреала» в Лізі Європи

| Оновлено 23 липня 2021, 23:06
9573
5
Остап МАРКЕВИЧ: «Нам пощастило попрацювати з молоддю в Вільярреалі»
ФК Вільярреал. Остап Маркевич

З 2016 по 2019 рік Остап Маркевич працював в юнацькій команді «Вільярреала», багато гравців з якої нині є лідерами основної команди.

— Як вам перемога «Вільярреала» в Лізі Європи?
— Я дуже щасливий, тому що в «Вільярреалі» у мене залишилося дуже багато друзів. Я знаю, скільки праці і зусиль в цьому клубі вкладається в футбол. Там проводиться неймовірний обсяг роботи. Це успіх для «Вільярреала» - команди з дуже маленького містечка. Ще 25 років тому у них не було навіть свого офісу і нормального стадіону. Це дуже грандіозний успіх! Генеральним директором «Вільярреала» став мій хороший друг Мігель Анхель Тена, з яким ми працювали. І ми один одного привітали із завоюванням трофея. Він наголосив на тому, що і ми причетні до цього успіху. Зараз в першій команді «Вільярреала» грають хлопці, з якими нам пощастило працювати в молодіжній команді «жовтої субмарини». Це і Пау Торрес, і Йеремі Піно, і Фернандо Ніньо, і Алекс Баена, Філіп Йоргенсен і румун Андрій Раціу, а також дуже талановитий нігерієць Самуель Чуквуезе. Взагалі, я вважаю, що цей клуб знаходиться на правильному шляху. Мені пощастило, що я мав задоволення працювати з такими професіоналами, які в цьому клубі.

— Тобто, Пау Торрес і компанія грали в молодіжній команді, коли ви були в тренерському штабі?
— Так, звичайно. Пау Торрес був у нашій команді. І Йеремі Піно, і дуже хороші хлопці Алекс Баена і Фер Ніньо. З ними ми вигравали срібні нагороди юнацького чемпіонату Іспанії. Вигравали Кубок Короля, він же Копа дель Рей (U-19). Ми спілкуємося. Я дуже радий за них.

— Після тріумфу кого вітали з гравців «Вільярреала»?
— В instagram я привітав команду з перемогою. Вони все на мене підписані, і вони побачили моє привітання. Я знаю, що це великий успіх і важка праця.

— Що скажете про головного тренера «Вільярреала» Унаї Емері?
— Мені дуже імпонує його робота. Він день і ніч працює. Титул Ліги Європи  — це його велика заслуга, тому що він поставив свої умови, коли погодився очолити «жовту субмарину». Такі тренери розуміють, що, якщо ти хочеш чогось досягти, значить перш за все потрібна стабільність, перш за все складу. Не можна хаотично продавати футболістів, потрібен стабільний склад і постійне посилення. Він поставив такі умови - щоб футболістів не продавати або якщо продавати, то за великі гроші. Також Емері зробив дуже хороші якісні посилення. Взяв з «Валенсії» сильних футболістів Коклена і Парехо. Також вони запросили досвідченого Рауля Альбіоля. Ще Фойт прийшов на орендних умовах з «Тоттенхема». Він в «Вільярреалі» розкрився, завдяки тому, що Емері вміє розкривати футболістів і індивідуально працювати з футболістами. Такого Фойта ніхто б не відпустив в оренду, маю на увазі його рівень нинішньої гри. Все це разом з хорошою фаховою роботою і посиленням складу дає результат. Звичайно, якщо керівництво клубу хоче завжди претендувати на такі титули в Європі, то повинна бути стабільність.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Оксиюк
Все в стилі:
Мій тато працює в університеті!
А що він там робить?
Кладе плитку в туалеті.
WhitePhoenix
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gutsul
да, самооценка у парня зашкаливает, интересно парни то знают что с ними работал такой спец)