Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 червня 2021, 04:27
1663
0

Маріуполь підписав двох хокеїстів збірної України

На Благого і Бабинця претендував київський «Сокіл»

| Оновлено 02 червня 2021, 04:27
1663
0
Маріуполь підписав двох хокеїстів збірної України
Фото Івана Вербицького

33-річні нападники збірної України Сергій Бабінець і Роман Благий переходять з білоцерківського «Білого Барса» в «Маріуполь».

За інформацією Sport.ua, досвідчених хокеїстів хотів бачити у своїх лавах клуб, вихованцями школи якого вони є – київський «Сокіл». Але ще на початку травня Сергій і Роман досягли домовленості з клубом із берегів Азовського моря.

Благий і Бабинець у двох попередніх сезонах виступали в складі єдиної повністю української команди Української хокейної ліги – «Білого Барса». У минулому чемпіонаті Роман і Сергій допомогли команді, якою керує дует Костянтин Буценко – Олександр Бобкін, вийти у плей-оф. У чвертьфінальній серії білоцерківці програли 0:2 майбутнім чемпіонам – донецькому «Донбасу».

Благий у регулярному чемпіонаті-2020/2021 провів 41 матч, у яких відзначився 21-м голом і 17-ма асистами. У двох матчах плей-оф на рахунку Романа 1 гол і 1 результативна передача.

Бабинець половину минулого чемпіонату пропустив через травму, після повернення у 19-ти матчах регулярного сезону закинув 10 шайб і віддав 12 передач. У двох матчах плей-оф Сергій провів 1 гол і віддав 2 асисти.

Після завершення клубного сезону Благий і Бабинець відіграли усі п’ять поєдинків у складі національної збірної на Beat Covid-19 tournament у словенській Любляні. Сергій став найкращим бомбардиром української збірної – 4 голи і 1 передача. На рахунку Романа – 3 асисти.

Благий і Бабинець у збірній традиційно грали в одній ланці.

«Рому знаю з дитячого садка, - говорив про порозуміння з давнім колегою Сергій у недавньому інтерв’ю Sport.ua. – Розуміння в нас на нейронному рівні, ми відчуваємо одне одного спинним мозком. Благий знає мої сильні сторони, я – його. Думаю, було б неправильно не використовувати нас разом».

Додамо, що раніше лави «Білого Барса» покинув ще один гравець національної збірної Дмитро Даниленко. Він поповнив ряди «Донбаса».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.