Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 04 червня 2021, 02:19
6429
5

Хокеїст Буценко втратив зарплату через неприїзд до лав збірної України

Суворе покарання для форварда «Донбасу»

| Оновлено 04 червня 2021, 02:19
6429
5
Хокеїст Буценко втратив зарплату через неприїзд до лав збірної України

Нападник донецького «Донбасу» Микита Буценко втратив близько 120 тисяч гривень щорічного заробітку через те, що проігнорував виклик до лав збірної України у травні цього року. Як відомо, національна команда під керівництвом Вадима Шахрайчука проводила збори з 4 травня на кризі броварської арени «Термінал», а завершила цей відрізок участю в міжнародному турнірі у словенській Любляні, де поступилася командам Польщі, Румунії, Австрії, Франції і Словенії.

Загалом виклик тренерського штабу збірної України проігнорували 11 хокеїстів «Донбасу», а також «Краматорська» і «Маріуполя», до функціонування яких має стосунок власник «Донбасу» Борис Колесніков. Проте тільки Буценко наразі має контракт з Міністерством молоді і спорту України і отримує щомісяця близько 12-ти тисяч гривень офіційної заробітної плати. Отримував, бо проігнорувавши офіційний виклик з лав збірної, Микита порушив умови контракту. Договір з ним було розірвано.

Нагадаємо, що 31-річний Буценко у квітні став чотириразовим чемпіоном України в складі «Донбасу». У 40-ка матчах регулярного чемпіонату він закинув 6 шайб і віддав 20 результативних передач, у 9-ти поєдинках плей-оф провів 1 гол і зробив 4 асисти.

Окрім суто ігрових моментів, Буценко запам’ятався також скандалом мовного характеру. То коли виправив журналістку, яка звернулася до нього українською: «Я нє Микита, я – Нікіта».

За національну збірну України Буценко, починаючи з 2016 року, провів 24 офіційних матчі, закинув 6 шайб і віддав 10 передач.

Нагадаємо, що окрім Микити Буценка, до лав збірної не прибули Віталій Андрейків, Пилип Пангелов-Юлдашев, Андрій Григор’єв, Віктор Захаров, Ілля Коренчук, Олександр Костиков, Віталій Лялька, Олександр Пересунько і Фелікс Морозов (усі – «Донбас»), Павло Таран («Краматорськ») і Севастьян Карпенко («Маріуполь»).

Екс-капітан «Сокола» Фелікс Морозов, який став гравцем «Донбасу» відразу після завершення сезону-2020/2021, писав у соцмережах, що не приїхав у національну команду через ангіну.

 

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Archie FireLion
Хоккейный Ракицкий
Andy Chak
ушльопок ватний, нахєр зі збірної взагалі, нікіта, бля!!!
volf2020
ЧМИРІ СЕПАРАТИСТИ БОРЯ ХУНДАЙ ЙДИ В ДУПУ.НІЧОГО ВСЬОМУ СВІЙ ЧАС.