Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 травня 2021, 19:16
2459
0

У Києві відгриміли ІІІ Всеукраїнські Cool Games

Cool Games – це унікальний український проєкт, започаткований у 2018 році

| Оновлено 29 травня 2021, 19:16
2459
0
У Києві відгриміли ІІІ Всеукраїнські Cool Games

29 травня у столичному Палаці спорту «Венето Sport» визначилися переможці ІІІ Всеукраїнського фіналу спортивно-масового заходу Cool Games. У видовищних фіналах перемоги здобули: 1 віковий дивізіон (2010–2011 рр.) – Львівська область; 2 віковий дивізіон (2007–2009 рр.) – Волинська область; 3 віковий дивізіон (2003–2006 рр.) – Кіровоградська область. За результатами змагань Суперкубок чемпіона, незалежно від вікової категорії,  виборола збірна команда Волинської області.

Переможці старшого вікового дивізіону представлятимуть Україну на Всесвітніх Cool Games, а дівчата поїдуть цієї осені до Брюсселя, щоб взяти участь у програмі ISF She Runs – Active Girls'Lead.

Організаторами змагань виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, ГО «Українська федерація учнівського спорту».   

Медіа-партнери: телеканали «Дом», «UA: Перший», «ХSPORT».

Партнери мегаподії: Parimatch Foundation, «Атмосферна школа», ТОВ «Навігатор систем», Карпатські мінеральні води.

Усі учасники фіналу крім медалей і кубків отримали пам’ятні подарунки від Parimatch Foundation.

- Parimatch Foundation вже другий рік є партнером «Cool Games», ми вважаємо, що дуже важливо підтримувати бажання дітей бути активними та займатися спортом. Особливо зараз, адже сучасному світі люди дуже часто ведуть сидячий образ життя, мало рухаються. І це негативним чином впливає на здоров'я. Але такі проєкти дозволяють нам зацікавити дітей займатися спортом, що обов'язково піде їм на користь в майбутньому, - сказав представник Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра.

- Для мене це не перший Гранд-фінал з «Cool Games» і я щоразу відчуваю неймовірний приплив енергії, коли бачу стільки молодих, усміхнених облич наших юних спортсменів. Це чудовий проєкт, реалізація якого розпочалася саме в Україні, і я хочу привітати усіх нас з тим, що карантин поволі відступає, а спорт перемагає, - зазначив перший заступник голови Комітету Верховної ради України з питань бюджету, народний депутат України Іван Крулько.

  - Спорт – не лише розвиває силу та спритність, а є й чудовим способом виховання сили духу, характеру та цілеспрямованості. Саме здорові, щасливі та впевнені у собі люди і є опорою будь якої нації. Наше з вами завдання – це просувати ідеї здорового способу життя та рухової активності серед молоді і такі змагання допомагають нам у цьому якнайкраще, - сказав заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров.

 Cool Games – це унікальний український проєкт, започаткований у 2018 році. Він сприяє створенню цікавих та яскравих уроків фізичної культури та масово залучає учнівську молодь до рухової активності.

Упродовж березня-травня по всій країні проводились регіональні відбіркові етапи Cool Games, у яких взяло участь 100 тисяч учнів та учениць з 8000 закладів середньої освіти. 

Аби визначити 12 команд, які сьогодні розіграли медалі, 27 і 28 травня у Пущі-Водиці у Велнес-центрі “Пуща”, КДЮСШ “Пуща-Водиця”, спортзалі КП “НВЦ УТоГ” пройшли два етапи групового туру, в яких взяли участь 500 учнів. Усі збірні складаються порівну з дівчат та хлопців і мають три вікові дивізіони: 9-10, 11-13 і 14-16 років.

Всеукраїнський фінал Cool Games традиційно зібрав переможців відбіркових етапів із 24-х регіонів України і міста Києва. Крім змагальної частини, кожна область танцями, співами, запальними виступами представила свій регіон. Це особливо символічно зараз, у рік святкування 30-ї річниці Незалежності України, коли так важливо єднання нашої країни задля її процвітання.  

Варто зазначити, що успішність Cool Games було відмічено Міжнародною федерацією учнівського спорту та у листопаді 2019 року у Києві проведено перший Міжнародний спортивно-масовий захід серед школярів «ISF World Cool Games». Цей захід включено до річного календарного плану заходів ISF. Наприкінці цього року ми знову очікуємо на проведення ISF World Cool Games в Україні.  

Результати ІІІ Всеукраїнського фіналу спортивно-масового заходу Cool Games:

 1 віковий дивізіон (2010–2011 рр.):

1 місце - Львівська  область

2 місце - Донецька область

3 місце - Волинська область, Вінницька область

 2 віковий дивізіон (2007–2009 рр.):

1 місце - Волинська область

2 місце - Сумська область

3 місце – Чернівецька область, Івано-Франківська область

 3 віковий дивізіон (2003–2006 рр.): 

1 місце – Кіровоградська область, 

2 місце - Сумська область

3 місце - Донецька  область, Волинська область

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»
Футбол | 26 квітня 2024, 01:42 1
ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»

Іспанець задоволений перемогою над «Брайтоном»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.