Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 29 травня 2021, 02:26
1297
0

Дніпро – Прометей. Прогноз та анонс на 1/2 фіналу Суперліги

Географічні сусіди розіграють місце в фіналі

| Оновлено 29 травня 2021, 02:26
1297
0
Дніпро – Прометей. Прогноз та анонс на 1/2 фіналу Суперліги
ФБУ

Другу півфінальну пару національної баскетбольної першості склали дві команди з Дніпропетровської області. Територіальні сусіди мають найбільші бюджети та найбільш зіркові склади в Суперлізі, і жоден з клубів явно не має наміру припиняти свої виступи за крок до головної серії сезону.

«Дніпро» (2) - «Прометей» (3)

Дати матчів: 28, 30 травня, 2 червня, у разі необхідності, 4 і 7 червня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

06.11.2020 «Дніпро» – «Прометей» – 101:66

01.03.2021 «Прометей» – «Дніпро» – 104:60

11.03.2021 «Дніпро» – «Прометей» – 67:72

09.05.2021 «Прометей» – «Дніпро» – 73:84

І «Дніпро», і «Прометей» підходять до особистого протистояння в хорошій формі, мабуть, навіть у найкращій в нинішньому сезоні. Клуб із Кам'янського по ходу нинішнього чемпіонату підтвердив всім відому аксіому про важливість персони головного тренера. За Віталія Чернія команда часто грала досить посередньо, що не забарилося позначитися на результатах клубу. Але з приходом на тренерський місток Ронена Гінсбурга колектив дуже змінився і швидко почав виходити на свою проектну потужність. «Прометей» досить непогано провів кінцівку чемпіонату і просто не помітив «Хімік» у чвертьфіналі, хоча спочатку передбачалося, що южненський клуб створить кам'янчанам куди більше проблем.

«Дніпро» ще півтора місяці тому виглядав найслабшим колективом з усіх лідерів українського баскетболу. Стелею для цієї команди передбачався натужний прохід першого раунду плей-оф. Однак за останні два тижні регулярного чемпіонату дніпряни змогли знайти свою гру і здобули кілька дуже важливих перемог. А прохід столичного «Будівельника» на стадії чвертьфіналу після двох домашніх поразок на старті серії і зовсім став одним з найяскравіших сюжетів плей-оф в історії українського баскетболу.

Обидва колективи мають досить потужні склади, в яких добра половина гравців може повести за собою партнерів і вирішити результат поєдинку. При цьому навіть не дивлячись на останні вдалі матчі, клуби з Дніпропетровської області ще мають козиря в рукаві в плані посилення своєї гри. У «Прометеї» фактично проспав чвертьфінальну серію Ді Джей Стефенс, який за три поєдинки проти южненського «Хіміка» набрав в сумі аж вісім очок і дев'ять балів рейтингу ефективності, а всі вболівальники «Дніпра» напевно чекають більш стабільної гри у виконанні одного з найбільш статусних баскетболістів «річковиків» Джареда Террелла. В одному матчі американець з досвідом гри в НБА може набрати 23 очки і стати кращим бомбардиром своєї команди (4-й поєдинок проти «Будівельника), а може завершити зустріч з трьома балами в активі і негативним рейтингом ефективності (1-й матч проти київських «будівельників»).

ФБУ

Якщо за силою своїх ростерів команди приблизно рівні, то на тренерській лаві перевагу однозначно має «Прометей». Ронен Гінсбург є одним з найбільш статусних тренерів Суперліги і приводив збірну Чехії до шостого місця на Чемпіонаті світу, тоді як Дмитро Болдаєв робить тільки перші кроки в своїй тренерській кар'єрі.

Сезонна серія між колективами закінчилася внічию - 2:2, причому матчі проходили за кардинально різними сценаріями. У перших двох протистояннях сезону команди обмінялися переконливими перемогами, а ось третя і четверта дуелі між клубами вже пройшли в дуже запеклій боротьбі і з різним підсумковим успіхом. Звертає на себе увагу, що «Прометей» і «Дніпро» закривали регулярний чемпіонат особистою зустріччю і саме завдяки перемозі в цьому матчі діючі чемпіони України забезпечили собі підсумкове друге місце в першій частині сезону і перевагу домашнього майданчика над клубом з Кам'янського в півфінальній серії плей- оф.

За великим рахунком потенціал двох клубів бачиться приблизно рівним. Суперники сильні і гідні один одного, а дане протистояння підходить навіть для фіналу. Однак в головну серію сезону потрапить тільки один колектив. Складно віддати кому-небудь підсумкову перевагу (особливо після побаченого в чвертьфіналі від дніпрян), але ризикнемо поставити на «Прометей». Досвід головного тренера клубу з Кам'янського цілком може стати Х-фактором в даній дуелі.

Прогноз Sport.ua на серію: 2:3 на користь «Прометея»

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися онлайн суперматч Ла Ліги Жирона – Барселона
Футбол | 04 травня 2024, 07:18 0
Де дивитися онлайн суперматч Ла Ліги Жирона – Барселона

4 травня відбудеться центральний матч 34-го туру Ла Ліги

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.