Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 вересня 2023, 02:20
7740
6

Девін Хейні – Хорхе Лінарес. Прогноз і анонс на бій

Лінарес може здивувати Хейні. Багато що в бою буде залежати від Хорхе

| Оновлено 23 вересня 2023, 02:20
7740
6
Девін Хейні – Хорхе Лінарес. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

Хейні - Лінарес, судячи з громадського відгуку, є більш інтригуючим для людей протистоянням, ніж поєдинок за статус абсолютного чемпіона світу, що відгримів менше тижня тому. Та й у спортивному плані цей бій важливий для обох спортсменів. І він навіть в чомусь є визначальним. Просто для кожного по-своєму.

У Хейні другий іменитий суперник за два роки, а Лінарес повертається з пенсії, на яку його всі відправили

Девін Хейні - фізично сильний, технічний і вмілий боксер, у якого ще не було великих поєдинків. З моменту дебюту в 2015 році американець виходив в ринг двадцять п'ять разів. Усі поєдинки виграв, п'ятнадцять з них завершив достроково. Навколо нього багато шуму, зараз Девін - володар поясу WBC у легкій вазі. І, при цьому, більш-менш великі імена з'явилися в рекорді Хейні минулого року.

У 2020 році американець зустрівся з кубинцем Юріоркісом Гамбоа. Звичайно, зараз це вже не той Гамбоа, що п'ять-шість років тому. Перед зустріччю з Хейні кубинець програв Джервонті Девісу, але Юріоркіс завжди буде розумним, хорошим боксером. Той же Роман Мартінес - колишній суперник Ломаченка, програвав Гамбоа прямо перед Джервонтою.

Звичайно ж, Хейні виграв - іншого ніхто і не очікував. Але феєрією це назвати не можна. Девін просто зробив свою роботу: перебоксував вікового опонента на спаді, який міг би створити проблеми, якби американець розслабився. Насправді, в психологічному плані бій складніший, ніж здається. Багато проспекти розсипаються на таких випробуваннях, бо думають, що вже досягли рівня, коли можуть собі дозволити штовхати старичків.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

Хейні впорався і тепер вийде на більш серйозного суперника. Який теж на спаді кар'єри, і теж не в топовій формі. Але Лінарес все ще може здивувати. Сил на останній стрибок у нього точно має вистачити.

У Хорхе в кар'єрі період з декількома поразками поспіль є не першим. Перший трапився у 2012 році, коли Василь Ломаченко брав друге олімпійське золото, а Хейні ще був любителем. Тоді він програв два рази поспіль - Антоніо ДеМаркосу і Серхіо Томпсону. Після чого повернувся і наступного разу програв через шість років - українцю Ломаченку.

Після Василя Лінарес повернувся швидко - перемігши в цьому ж році Абнера Котто нокаутом, але потім сталася несподівана поразка аутсайдеру Пабло Сезару Кано на старті поєдинку. Більшість фанатів відразу ж списала Хорхе, але він повернувся. Спочатку в 2019 році рішенням суддів переміг Ала Туйогона, а потім нокаутував Карлоса Моралеса до середини поєдинку.

Безумовно, ці поєдинки - ті самі, в яких Лінарес зобов'язаний був перемагати, якщо збирався ще хоч на щось претендувати. З іншого боку, той же Моралес до зустрічі з Хорхе не бував навіть у нокдауні. А венесуелець розібрав його в ідеальній манері: затиснув біля канатів, лівою рукою вдарив у корпус і тут же пробив правий прямий по супернику, що відкрився. Коли рефері закінчував відлік десяти секунд, Карлос все ще сидів на колінах.

Хорхе був дійсно хороший. Швидкий, відчуваючий опонента і жорсткий. Саме такий Лінарес може претендувати на перемогу в поєдинку з Хейні. Навіть незважаючи на те, що в це особливо ніхто не вірить.

Хейні зобов'язаний перемагати Лінареса, якщо хоче бути в топі. Лінарес у разі поразки може завершувати кар'єру

Поєдинок є визначальним для обох спортсменів. З одного боку, 22-річний американець вже у всіх топах легкого дивізіону, володіє поясом WBC і є одним з кандидатів на бій з Теофімо Лопесом. За словами Боба Арума, якщо Лопес переможе Камбососа, у нього залишиться один бій у легкій вазі - саме проти Хейні.

Проте американцеві явно не вистачає визнання. Пояс він фактично отримав поштою, про що згадує будь-хто, з ким він вступає в перепалку. Справа в тому, що Василь Ломаченко виграв титул WBC, перемігши Люка Кемпбелла, і лише потім українцю дали статус франчайзингового чемпіона. Хейні, який намагається зачепити то Лому, то Лопеса, згадує, що він - повноцінний чемпіон WBC, на відміну від того ж Теофімо, який отримав статус франчайзингового чемпіона після перемоги над українцем.

Проблема цих заяв у тому, що за пояс Хейні не боксував. Він автоматично став чемпіоном, коли WBC позбавила його можливості боксувати за титул з діючим чемпіоном (тоді - з Ломаченком).

Те ж саме стосується і великих або наближених до великих імен в рекорді. Заур Абдуллаєв, Антоніо Моран, Альфредо Сантьяго, Ксолісані, Ндонгені. Кого з цих хлопців ви знаєте? І у скількох із них нуль у графі поразок?

Нуль був у всіх до зустрічі з Хейні - це чотири суперники, що передують поєдинку з Гамбоа. Бої, які нічого не дали в глобальному плані, крім ще одного плюсику в рекорд і показу нокаутів у хайлайтах.

З іншого боку, 35-річний Хорхе Лінарес. Ветеран, враховуючи вагову категорію і кількість поєдинків. Бій з представником нового покоління - шанс не просто згадати молодість, а й стати чемпіоном. А звідти лише крок до зустрічі з Теофімо Лопесом за всі пояси у легкій вазі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хорхе Лінарес

Головне побоювання, пов'язане з Хорхе - вік. Ніколи не знаєш, як швидко він підкрадеться до боксера-легковаговика. У попередньому поєдинку Лінарес був хороший. І удар нікуди не подівся, що не менш важливо - у венесуельця точно повинні з'явитися шанси перевірити голову проспекта.

У будь-якому випадку, цей бій - найважливіший для обох. Хейні зобов'язаний перемагати. Поразка відкине його далеко назад, хоч і часу для 22-річного спортсмена, щоб повернутися, ще дуже багато. Лінарес повинен перемагати. Тому що, якщо програє, кар'єру можна буде завершувати. У Хорхе просто не буде часу повертатися і проходити цей шлях знову. А може, і не тільки часу, а й бажання.

Хто фаворит?

Букмекерські котирування не дають шансів Лінаресу. На його перемогу можна поставити аж за 7.5. У відповідь на Хейні - за 1.07. Звичайно, Девін є фаворитом. Його ведуть вкрай обережно. У рекорді багато спортсменів з нулем у графі поразок, але що криється за цим нулем, ми побачили в рингу з американцем.

Гамбоа був першою сходинкою для підняття поваги до себе. Лінарес розглядається, як друга. Але багато що залежатиме саме від Хорхе. Потягне удари американця і зможе доносити свій важкий правий - може трапитися апсет. Налетить на зустрічний на початку поєдинку - можна буде писати заяву про зарахування до пенсіонерів.

Поєдинок Девін Хейні - Хорхе Лінарес відбудеться в ніч із суботи на неділю, 30 травня, у Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мадридський реванш Свьонтек, ще один титул Снігур, кінець Цицидоси
Теніс | 06 травня 2024, 07:00 6
Мадридський реванш Свьонтек, ще один титул Снігур, кінець Цицидоси

Sport.ua підбиває підсумки двох останніх тижнів у тенісі

Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони
Футбол | 05 травня 2024, 13:53 0
Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони

Каталонський клуб гарантував собі участь у Лізі чемпіонів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Може я недооцінюю Лінареса, але мені він здається скляним боксером, який взагалі не тримає удар. Нокдаун, у який він відправив Ломаченко, напевно був його головним досягненням. Думаю Хейні його без проблем винесе
edu209
Буду болеть за Линареса. Отличный боксёр. Лаптеченко реально повезло в бою с ним.