Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 21 липня 2021, 00:43
8754
34

Міжнародний скандал. У Ризі замінили прапор Білорусі на біло-червоно-білий

Мінськ у відповідь заявив про висилку всіх дипломатів латвійського посольства

| Оновлено 21 липня 2021, 00:43
8754
34
Міжнародний скандал. У Ризі замінили прапор Білорусі на біло-червоно-білий
Twitter

Міжнародний скандал стався на чемпіонаті світу 2021 з хокею. Мінськ і Рига взаємно вислали послів і дипломатів. Причиною білорусько-латвійського дипломатичного скандалу став інцидент в Ризі.

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич і мер Риги Мартіньш Стакіс замінили державний прапор Білорусі у центрі латвійської столиці на біло-червоно-білий прапор. Раніше червоно-зелений прапор Білорусі було піднято у Ризі разом з прапорами всіх країн-учасниць чемпіонату світу з хокею, який проходить в латвійській столиці з 21 травня до 6 червня.

Білорусь і Латвія в 24 травня взаємно вислали послів і весь склад дипломатичних представництв обох країн. Перший крок зробив офіційний Мінськ. Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив рішучий протест з приводу інциденту з білоруським прапором в центрі Риги.

Білоруська сторона зажадала від латвійської влади провести розслідування, вибачитися та повернути на місце державний прапор Білорусі. У відповідь на рішення Мінська Рига оголосила про висилку посла Білорусі та всього складу дипломатичної установи в латвійській столиці.

Мер Риги Мартіньш Стакіс пояснив свої дії, напісавши в Twitter: «Піднімаємо прапор вільної Білорусі серед прапорів чемпіонату світу з хокею. Цей прапор мені довірили політичні біженці з Білорусі. Прапор, який символізує режим, який здійснює державний тероризм, недоречний в міському середовищі Риги, тому ми його зняли!»

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DICTATOR_UA
душать вусатого таргана)
BekXan
Ерунда это всё и показуха.Не флаги меняйте ,а Лукашенко валить !Этот мир заигрался в демократию.И такие как усатый и путлер плевать хотели на всех а вы с ними в игрушки играетесь вместо того что бы валить эту нечесть!
Robert Monroe
Латвійці красені. Уявляю, як у вусатого таргана зараз дупа палає
Voxa Hvedyk
Ось з кого потрібно брати приклад і боротися протів диктатури!!!
Oleg Savchuk
Ого скільки вати в коментах налізло,треба ще ваш русо фашистський власовський прапор заборонити))
ctrag-o9
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DSH88
БЧБ и Погонь сотни лет , а португальским цветам Беларуси и сотни нет. Так что все правильно. Интересно завтра соловей, скабеева и т.д. что будут вешать "пиндосы или бИндеровцы".
Ig_Vad
Мэр Риги снял флаг Бээсэсэрии и поднял флаг Беларуси. Так правильно будет..
Кстати, вопрос к админам: можно ли поменять флаг на иконке места написания комментария, как сделали с флагом Московии?
Алексей Шульга
всё просто. это не со зла...
просто другого не нашли....)
Александр Шевченко
А шо беларусы летают через Минск? Пха, в Египет только так с Киева летают, думаю обычным беларусам пофиг на закрытие пространства, они и так не летают через Минск, до ковида половина самолетов с Киева беларусами забита, которые в Египет летали. У нас как это было, самолеты как такси работали ли рейсовые автобусы в Борисполе, которые на Египет летали, одних выгрузили в Борисполи, поменяли экипаж и вторых запустили и полетели в Египет. Там и так маленький поток был самолетов, белавиа думаю теперь только дорого в рашку будет, ну а нашим авиа компаниям украинским еще больше прибыли с беларусов будет. Усатый все через опу делает, я же говорю что лучше бы что-то для народа делал, чем хоккей развивал, который им медали не привозит. Хотя надо сказать вот Раубичи им послужили хорошим подспорьем для медалей в биатлоне, тут вот окупилось, хоть и на ЧМ их Сола спасла, которая против Луки
RIF
Зачем спорт и политику смешали? флаг им не тот, может расцветку трусов еще проверять начнут? гейропецы.
eu music Top
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
Интересно если над посольством Латвии вдруг поднимут флаг СССР потомучто так решил Батька-что латы скажут? С РФ-ей все по закону а это очередная дурь прибалтов
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BORIS Borisov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
лом
Ну это Мэр Риги перебрал. Завтра в Минске поднимут флаг ЛатССР. Такими вещами не играются. Одно дело, когда РФ поменяли флаг на ROC, а тут уже можно и на войнушку нарваться.
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил