Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 травня 2021, 15:45
7329
3

Тейлор розбив Раміреса. Попереду – випробування Кроуфордом

Лев Кравців – про один з головних поєдинків 2021 року

| Оновлено 23 травня 2021, 15:45
7329
3
Тейлор розбив Раміреса. Попереду – випробування Кроуфордом
Getty Images/Global Images Ukraine. Джош Тейлор

 

Джош Тейлор розібрався з Хосе Карлосом Раміресом. Очікуваний результат, але від цього не менш класний поєдинок. На жаль, в наш час до поєдинків такого рівня приковується погляд тільки, якщо там якісь блогери або ветерани.

Але шотландець і американець видали великий бій, а Джош і зовсім відкрив для себе ще більші перспективи.

Тейлор переграв Раміреса. Але мало не відпустив перемогу

Щоб боксувати з Хосе Карлосом, потрібно володіти або відмінними ногами, або небувалою хоробрістю. У Тейлора виявилося на місці і те, і інше.

Боксери з перших секунд пішли з'ясовувати, хто тут головний, і боротися за ініціативу. Рамірес робив це через стандартний тиск, Тейлор - через роботу з дистанції і зміщення в різні боки. Виходило поперемінно в обох. Причому в стихіях один одного.

Тейлор класно залишався поруч із суперником, щоб прийняти відкритий бій, постріляти йому в живіт, постійно зміщуючись то в одну, то в іншу сторону. Рамірес спочатку непогано справлявся з мобільністю опонента, різав кути, працював джебом і пробирався до своєї рідної і зручної дистанції.

Звичайно, Джош був точнішим. Причому в будь-якому напрямку - навіть в тому, де Хосе Карлос мав би домінувати. Тейлор круто працював поблизу. Це, звичайно, не новина - ми давно знали, що він так вміє. Але в поєдинку з Прогрейсом це часто списували на розміри опонента. Зараз вже не вийде - Хосе Карлос досить великий суперник, щоб створити проблеми Джошу, але виходило не до кінця.

Британець обробляв корпус опонента, зміщувався на голову, потім йшов з лінії атаки. Майстерно.

До середини поєдинку ініціатива і перемога точно була в руках у Тейлора, а тут він ще й зміцнив усе нокдаунами. Причому, двома в двох раундах поспіль. Спочатку зловив суперника на його ж діях - зустрів лівим прямим так, що той впав тут же. Але і піднявся так само швидко.

У сьомому влучання несло велику силу і ефект. Аперкот - підступний удар. Вилетів правильно, в потрібне місце, його просто неможливо помітити. Це і сталося. Багато хто встигли звинуватити в цьому нокдауні рефері - нібито його дії можна було розцінити як завгодно, і він відволік Раміреса від поєдинку. Здавалося б, так, але це більше спроба знайти винних.

Так, рефері торкнув за руку і що? Потрібно не тільки захищатися весь час, але і бути готовим, що може полетіти, як і куди. До цього моменту Тейлор був заряджений на перемогу більше за опонента. Той постійно звертав увагу третього в рингу і свого співвітчизника на якісь порушення. Це і зіграло злий жарт із Хосе Карлосом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Якби Тейлор захотів, він міг би спробувати добити суперника навіть з таким непоганим триманням і умінням вставати. Але Джош трохи видихався битися в такому темпі і, можливо, розслабився - друга половина бою пройшла спокійніше.

Повернутися після двох нокдаунів у американця вийшло непогано. Він і встав, і продовжив роботу, і навіть забирав раунди. Тейлор відповідав коротко. То тут зловить ударом, то там. То в клінчі зав'яже, то трохи побоксує. І все знову.

У певний момент з'явилося відчуття, що продовжи Джош у такому ж стилі, перемогу можуть і не віддати. Рамірес нехай теж втомився, але тепер точно робив в рингу більше. Але не допомогло.

Судді були адекватними, все бачили. Два нокдауни, ударна перша половина бою і не провальна, просто інша друга половина. 114-112 тричі - Джош Тейлор став абсолютним чемпіоном світу. Першим в історії Шотландії і першим в історії Великобританії з чотирма поясами.

Що тепер?

Кандидатів на поєдинок з Джошем Тейлором хоч греблю гати. Чотири пояси - вже чотири претенденти по порядку набуття статусу. Але вони - не найцікавіше.

Ще до поєдинку бажання зустрітися з переможцем пари виявив Джервонта Девіс. Він перейшов у нову категорію, хоча і в легкій не виглядав найбільшим боксером. У червні американець спробує себе в поєдинку з Барріосом, а далі був би радий побитися за пояси, якщо виграє.

Getty Images/Global Images Ukraine

Теофімо Лопес погрожував перестати нестямно худнути, прийти в першу напівсередню вагу і побити всіх підряд. Рамірес і Тейлор, звичайно, основні кандидати. Тепер, природно, тільки Джош. І з цим американцем точно було б цікаво. Теофімо різноманітніший за Хосе Карлоса, це було б весело.

Але найвірогідніший варіант для британця - Теренс Кроуфорд. Боб Арум уже максимально налаштований на цей бій. Правда, Джошу доведеться набирати вагу. А він, здається, і не проти. Промоутер говорить про готовність влаштувати такий поєдинок вже в жовтні - листопаді. Бій двох абсолютів з такими стилями - це дуже сильна подія.

Подальші дії Раміреса не стосуються поясів. Варто домовитися про можливий реванш, але в нього не віриться - ще один бій знову не збере ніякий зал, а працювати в мінус ніхто не буде. Та й чи є спортивний сенс в такому поєдинку?

А ось повернутися великим поєдинком можна. Прогрейс точно буде за. Сепеда і Постол - теж, хоча Віктора навряд чи будуть зараз чіпати. Грошей не дуже багато, а шанс отримати є. Крім Прогрейса, класний бій вийшов би з Іваном Баранчиком. Це якщо ми про видовищність зараз говоримо.

Причому, з усіма цими боксерами у Хосе Карлоса хороші шанси. Так, програв, але не соромно і з менш рухливим опонентом може повернутися красиво. А там, якщо Тейлор піде в іншу вагу, знову спробувати зібрати пояси і зарубитися з Теофімо, який піднявся у вазі - це було б відмінне шоу.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
На Кроуфорді все і закінчиться
onco-clown
А бой то достойный они выдали! Я смотрел и думал, что вот пока супертяжи занимаются бредовыми оскорблениями в интернете, типы добротный махач замутили.