Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 липня 2021, 13:56
699
0

Школа беттінга. Що використовують букмекери, щоб регулювати обсяги ставок

Букмекери теж помиляються

| Оновлено 06 липня 2021, 13:56
699
0
Школа беттінга. Що використовують букмекери, щоб регулювати обсяги ставок
Getty Images/Global Images Ukraine

Спортивні ставки приносять дохід. Просто в основному його отримують не гравці, а організатори. Вони фактично диктують правила гри: виставляють коефіцієнти на різні варіанти результату події, і клієнтам залишається тільки приймати парі, чи ні. Більш того, є додаткові інструменти, за допомогою яких контори, в ідеалі м'яко і не дуже помітно, домагаються в результаті позитивного результату. Недосвідчені (а іноді і досвідчені) гравці навіть не розуміють, що ними фактично керував суперник, зробивши так, щоб клієнти розмістили свої ставки саме на необхідні букмекерові варіанти події. Як же це робиться?

Можна просто змінити коефіцієнт

Всі помічають, що котирування в лінії не "монолітні". Вони можуть змінюватися, причому іноді досить часто. Не стає сенсацією навіть різкий "стрибок". Варто пам'ятати, що якщо коефіцієнт стає більш привабливим, то це робиться букмекером свідомо, більш того, з умислом. Гравців, як метеликів на вогонь, заманюють поставити саме на цей, чітко певний результат події. Як правило, це відбувається тоді, коли на перемогу команди А ставило менше людей, ніж прогнозували букмекери. Щоб залучити до цього варіанту більше уваги (і повернути все так, щоб все одно гарантувати собі дохід), букмекер йде на підвищення коефіцієнта. Як мінімум, деякі гравці на таке "клюють", і в результаті вони приймають рішення на користь використання даної ставки, в результаті "граючи" на контору. Є й протилежна тенденція: коли ставок на результат занадто, на думку організатора, багато, він просто підвищує коефіцієнт. Клієнтам він починає здаватися занадто ризикованим і, отже, невигідним, і вони вибирають альтернативу.

На деякі події використовується лімітування ставок

Аби не допустити допускати можливого "перегину" лінії в будь-яку сторону, букмекер просто забороняють робити великі ставки на результати матчу. Таке рідко можна зустріти в лініях на популярні події, в матчах топ-ліг Європи. А ось якщо букмекер пропонує коефіцієнти на якусь екзотику, як в плані дивізіонів, так і в плані видів спорту, то організатор може встановити бар'єри. Причина в тому, що в конторі побоюються, що буде банально мало парі, і не вийде набрати суму грошей, що призводить до ризику того, що організатори можуть опинитися в програші. Негласне, але жорстке правило: чим популярніша вибрана подія, тим стають більшими ліміти. Стати повністю залежним від результату матчу між маловідомими командами, на який хтось хоче розмістити велику суму, букмекерові просто не вигідно.

Втім, це не означає, що ставки приречені на програш. Букмекери теж помиляються, крім того, добре розрахувавши все, можна стабільно вигравати на парі, навіть при тому, що правила диктує контора.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.