Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 липня 2021, 13:28
428
0

Школа беттінга. Що таке правильно встановити лінію

Розбираємо, як робити ставки

| Оновлено 06 липня 2021, 13:28
428
0
Школа беттінга. Що таке правильно встановити лінію
Getty Images/Global Images Ukraine

На перший погляд, букмекери заробляють собі на життя (причому хороші дуже навіть непогано), правильно передбачаючи вірний результат тієї події, що виставлена ними в лінії. Але точніше все ж буде сказати, що важливіше для букмекера передбачити, скільки грошової маси гравці поставлять на всі можливі варіанти результатів, і вибудувати коефіцієнти. Саме це і означає "правильно встановити лінію".

Для цього наймаються odd makers

З англійської це можна перевести як "творці (робітники) ставок". У будь-якій великій букмекерської компанії є цілий відділ, де експерти самі або, що частіше зараз, за ​​допомогою спеціального програмного забезпечення, намагаються максимально точно і об'єктивно прорахувати ймовірності реального результату подій. Використовуються статистика, математика, теорія ймовірності, логіка, інтуїція, власні методи і ноу-хау. Головне - зробити так, щоб гарантувати прибуток.

Спробуємо наочно пояснити на прикладі

Буде матч команди А і Б. Букмекер все вивчив і вирішив, що шанси виграти у "А" 50%, у "Б" - 20% і, відповідно, на нічию залишається 30%. У результаті повинна б вишикуватися лінія 2,0 - 3,33 - 5,0. Але букмекер відразу закладає свій прибуток, додавши до котирувань маржу і вийшовши на щось на зразок 1,8 - 3,0 - 4,55. У підсумку, реальний дохід букмекера повинен скласти (1 / 1,8 + 1/3 + 1 / 4,55) - 1 = майже 10,9%.

Лінія не статична, і нею потрібно керувати

Гравці роблять свої ставки, і вони далеко не завжди відповідають прогнозам організаторів. Букмекер зобов'язаний стежити за цією динамікою, намагаючись залишатися в позитивному для себе варіанті, який би результат в підсумку не настав. В ідеалі сума грошей, що буде поставлена на різні варіанти, була обернено пропорційна коефіцієнту. Тобто, при збереженні базових коефіцієнтів, щоб 20% гравців повірили в перемогу команди Б, 30% поставили на нічию, і 50% "зарядили" на фаворита. В такому випадку, яким би не був рахунок, свої 10% прибутку букмекер гарантує.

У букмекера є способи впливати на те, які будуть ставки

Не варто забувати, що він сам фактично встановлює "правила гри", і сам же їх може змінювати, тобто підлаштовувати під себе і свої інтереси. Які саме - про це, мабуть, варто поговорити в окремій статті, аж надто об'ємна це тема. І, безумовно, важлива для тих, хто хоче зрозуміти кухню грального бізнесу зсередини.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.