Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 липня 2021, 14:53
665
2

Коефіцієнти - які бувають види? Школа беттінга

Розбираємо, як робити ставки

| Оновлено 06 липня 2021, 14:53
665
2
Коефіцієнти - які бувають види? Школа беттінга
Getty Images/Global Images Ukraine

Як правило, у будь-якої події є декілька можливих варіантів результату. І в спорті теж: матч, поєдинок, гра завершуються перемогою одного з суперників або команд (в ряді видів можлива і нічия). Всі варіанти розрізняються різною ймовірністю своєї реалізації. На цьому і збудовані коефіцієнти. Які ж бувають види коефіцієнтів?

Широко поширені десяткові коефіцієнти

Експерти вважають, що це найбільш зручний і доступний спосіб, щоб позначити ймовірність результату. У цьому випадку те, що саме цей варіант реалізується, демонструючи, використовуючи десяткову дріб. Наприклад, якщо експерти вважають, що в якомусь поєдинку виграє "Баварія" з ймовірністю в 80 відсотків, він переводить його в десятковий коефіцієнт, використовуючи наступну формулу: 100% / 80% = 1,25. Оскільки таке відображення популярно в Європі, в тому числі на пострадянському просторі, його ще називають "європейським". Бачачи його, клієнту, навіть недосвідченому, легко підрахувати потенційний дохід. У нашому випадку на поставлені 100 доларів зверху після перемоги додасться 25.

Все ще можна зустріти дробові коефіцієнти

Такий різновид позначення ймовірностей результату популярний у консервативній Великобританії. І багато букмекерів, що орієнтуються на англійський ринок, в тому числі великі, на своїх онлайн-ресурсах саме такий варіант демонструє "за замовчуванням". У вже взятому прикладі з перемогою "Баварії" десятковий коефіцієнт 1,25 перетворюється на дробові 1/4 (або на 4/16). Те, що виходить при розподілі чисельника на знаменник, і буде коефіцієнт, на який стане множитися ставка. Нескладно підрахувати: 100 доларів * 4/16, дасть в результаті ті ж 25 $ прибутку. Головне - не допускати популярної помилки і не ставити знак рівності між десятковим 1,25 і дробовим 1,25 / 1. Використовуючи дробовий коефіцієнт, букмекер показує суму підсумкового чистого прибутку, а не всієї суми повернення. Насправді, не дуже зручно, і навіть на Туманному Альбіоні все частіше від цього варіанту відмовляються, переходячи на десятковий.

Найскладніше розібратися з американськими коефіцієнтами

У США використовують і позитивні, і негативні величини, причому обов'язково в розмірі не менше 100. Суть в тому, щоб показати, скільки потрібно ставити, щоб в результаті був чистий прибуток в сумі рівно $ 100 (негативні), або скільки можна виграти, поставивши сотню (позитивні). Щоб перевести перший підвид американського коефіцієнта, наприклад, -200, в десятковий, потрібно поділити 100 на 200 і додати 1: 100/200 + 1 = 1,50. Для переводу позитивного коефіцієнта, наприклад, 200, потрібно поділити суму на 100 і додати 1: 200/100 + 1 = 3,0

Не варто нехтувати комфортним налаштуванням виду відображення коефіцієнта

Нерідко в розміщенні парі потрібна швидкість. І варто так налаштувати свій аккаунт, щоб з ходу (причому правильно) "зчитувати" коефіцієнт. Практично всі онлайн-букмекери, що б вони не використовували за замовчуванням, дають можливість клієнтам, витративши мінімум часу, вибрати той спосіб відображення котирувань, що є найбільш зручним і зрозумілим. І це обов'язково потрібно зробити!

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 7
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Drach
Цікаво для кого ця стаття ?? І навіщо вона )))