Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 травня 2021, 19:37
406
0

Як робити ставки. Чому онлайн-беттинг витіснив традиційні ставки

Як комп'ютер витісняє каси

| Оновлено 17 травня 2021, 19:37
406
0
Як робити ставки. Чому онлайн-беттинг витіснив традиційні ставки
Getty Images/Global Images Ukraine

Спори, в тому числі і на гроші, були в історії людства, в тій чи іншій мірі, практично завжди. І досить швидко вони отримали організовану форму - спочатку як тоталізатори, потім - як букмекери. А трендом 21-го століття стала поява і швидке зростання онлайн-гембінга.

Все ще є широкий вибір, де ставити

У багатьох країнах є широка мережа наземних пунктів, створених букмекерами. Там діють по-старому, як десятиліття і століття тому: азартні люди приходять, роблять свої прогнози, підкріплюючи їх сумою готівкою (правда, тепер і карту багато де приймають), і, в разі успіху, за квитанціями там же отримують виграш - теж "живими "грошима. Подекуди є й інші форми прийому парі: класичні тоталізатори, біржі ставок і покер-руми. Але навіть вони все активніше переносять свою діяльність в режим онлайн.

Нерідко самі влади сприяли популяризації онлайн-букмекерів

У своїй історії азартні ігри то існують легально, то діють негласно, на "чорному" ринку. Тимчасово або постійно навіть спортивні ставки потрапляли під заборону, в тому числі і на пострадянському регіоні. І в Росії, і в Україні досить довго була заборона на загальнодержавному рівні. Але, звичайно ж, це зовсім не означало, що люди перестали грати - благо, строгості закону завжди компенсувалися необов'язковістю його виконання. Але приймати парі в реальному житті, готівкою, було проблемно для організаторів, так і небезпечно для учасників. Інша справа інтернет-середовище, що дозволяло комфортно існувати цьому бізнесу в "сірій зоні".

Все більше гравців цінують простоту і доступність

Спочатку доводилося звикати до нового, освоювати онлайн. Але для молодого покоління гравців це абсолютно не проблема - вони вже виросли, не уявляючи світ без міжнародної глобальної "павутини". На даному етапі розвитку козирів все більше: максимально простий доступ і взаємна економія. Гравці не витрачають час на відвідування "наземних" пунктів, а букмекерам не потрібно витрачати сили і кошти на створення і підтримку роботи мережі традиційних контор. Дослідження показують, що все більше парі розміщуються через інтернет-сайти букмекерів, прямо з банківської карти (як варіант - через системи електронних платежів типу WebMoney, освоюють поступово і криптовалюту). А процедура реєстрації вже налагоджена і лаконічна. Як правило, вже за 5 хвилин, при наявності документів в руках, буде створено особистий рахунок.

Останнім ударом буде карантин?

Під час локдауну в більшості країн закривали все. І пункти прийому ставок не були винятком. За рік з хвостиком в умовах пандемії навіть найбільші консерватори засвоїли процес ставок онлайн. Чи є щось, що змусить їх повернутися в звичний формат із зустріччю з представниками букмекера тет-а-тет?

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Алавес – Жирона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 10 травня 2024, 06:19 1
Алавес – Жирона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.