Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 травня 2021, 15:32
462
0

БК Запоріжжя – БК Тернопіль. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги

Два головних відкриття сезону розіграють путівку до півфіналу

| Оновлено 14 травня 2021, 15:32
462
0
БК Запоріжжя – БК Тернопіль. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги
ФБУ

Мало хто з шанувальників помаранчевого м'яча перед стартом нинішньої першості міг припустити, що на четвертому і п'ятому підсумкових місцях регулярного чемпіонату Суперліги опиняться нинішні суперники. Але підопічні Валерія Плеханова і Дмитра Забірченка змогли здивувати по ходу турніру, і тепер одна з цих команд буде в четвірці найкращих на фініші сезону.

БК «Запоріжжя» (4) – БК «Тернопіль» (5)

Дати матчів: 14, 16, 19 травня, у разі необхідності, 21 і 24 травня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

01.11.2020 БК «Запоріжжя» – БК «Тернопіль» – 74:81

10.01.2021 БК «Тернопіль» – БК «Запоріжжя» – 97:84

05.03.2021 БК «Тернопіль» – БК «Запоріжжя» – 86:79

01.05.2021 БК «Запоріжжя» – БК «Тернопіль» – 82:74

Особливо в цьому контексті радісно за БК «Тернопіль». Західноукраїнський клуб є абсолютним дебютантом Суперліги і ще в минулому жовтні багато хто вважав стелею для команди Дмитра Забірченка боротьбу за місце в плей-оф. Однак з перших ігор чемпіонату тернополяни показали, що новачками їх можна вважати лише на папері. Досвідчені українські гравці та добротні американські легіонери дуже швидко почали давати результат. БК «Тернопіль» не вирвався в лідери українського баскетболу, але відразу ж зайняв місце десь за ними, і участь колективу в плей-оф не піддавалася сумніву.

«Збиті льотчики», а саме таке прізвисько приліпилося до команди після вогняної прес-конференції від Андрія Агафонова, показали себе дуже різноплановою командою, де атака не зав'язалася на одному гравці. У нападі команди можуть виблискувати Омар Келхон, Айверіл Югба, Андрій Агафонов, Олександр Кольченко та інші виконавці. Відмінний приклад взаємозамінності і відсутності залежності від одного виконавця всі любителі баскетболу могли побачити в останній місяць регулярного сезону, коли команду покинув основний перший номер Едріан Боуї. Багато хто передрікав клубу дуже важке життя після цього, але резервний розігруючий Павло Буренко зміг відмінно замінити американця.

БК «Запоріжжя» традиційно для останнього часу вистрілює через сезон. І якщо минулий чемпіонат команда провела на посередньому рівні, то в поточному турнірі запоріжці знову почали радувати своїх уболівальників. Селекція клубу привезла в команду справжні діаманти, а Валерій Плеханов знову всім показав, що вміє досягати високого результату в умовах обмеженого бюджету і кадрового потенціалу.

Безумовно, головним гравцем в запорізькій команді є Майкл Кеффі. Американський легіонер провів просто феноменальний регулярний чемпіонат і нагорода MVP за його підсумками так і проситься до нього в руки. Захисник БК «Запоріжжя» став четвертим за результативністю (16,9 очок в середньому за гру) і другим за результативними передачами (7,6 асистів за матч) в нашій першості. Але не тільки Кеффі виблискував у Запоріжжі. Дуже непоганий сезон проводять Аурімас Маяускас, Дмитро Тихонов, Віталій Мальчевський, Андрій Грицак і Олександр Сізов. Кожен з цих гравців може стати справжнім ікс-фактором в серії.

Окремо варто відзначити тренерську дуель. Дмитро Забірченко проводить лише свій перший сезон на рівні Суперліги, але вже зарекомендував себе дуже розумним фахівцем. Валерій Плеханов, навпаки, на даний момент є одним з найдосвідченіших тренерів нашого чемпіонату і він вкотре підтвердив свій високий рівень професіоналізму.

Для обох колективів нинішній сезон вже сміливо можна заносити в актив, але одна з двох команд зможе зробити крок ще далі та опинитися в півфіналі, що до початку чемпіонату вважалося просто неймовірним. Тернополяни і запоріжці мають приблизно рівні шанси на цей прорив, однак, незважаючи на поразку в сезонної серії - 1:3, віддамо невелику перевагу четвертому клубу за підсумками регулярного чемпіонату завдяки персоні Валерія Плеханова на тренерському містку, наявності Майкла Кеффі у складі і перевазі домашнього майданчика.

Прогноз Sport.ua на серію: 3:2 на користь БК «Запоріжжя».

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 1
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 24
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.