Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 травня 2021, 19:38
778
4

Гід по ставках. Психологія і дисципліна в ставках на спорт

Як грати відповідально

| Оновлено 17 травня 2021, 19:38
778
4
Гід по ставках. Психологія і дисципліна в ставках на спорт
Getty Images/Global Images Ukraine

Класична ситуація: гравці-початківці , не досягнувши успіху, нарікають на фортуну - мовляв, не пощастило. А то і зовсім починають гарячково розміщувати нові ставки, намагаючись відігратися, і, множачи помилки, в результаті залишаються без нічого. Експерти ж вважають, що таким людям не вистачило, в першу чергу, психологічної підготовки.

Букмекерські контори створені не для людей, а для своїх власників

Очевидне завдання таких місць - приносити прибуток. Причому не клієнтам, а своїм власникам. Граючи на чужому полі, стабільно бути успішними можуть тільки окремі одиниці, з рядом особистих якостей. І такий популярний критерій, як "везучість", не має до цього, як правило, ніякого відношення.

Потрібно розуміти об'єктивно свою схильність до ризику

Це тільки в приказках п'ють шампанське ті, хто ризикує. Найчастіше на це є гроші у тих, хто має силу волі і здатний вчасно зупинитися. Розуміючи, що ви надто азартні, найчастіше кращою тактикою в беттінг буде просто не починати. Втім, це не означає повну відмову від варіантів з великими коефіцієнтами. Просто це потрібно робити, все об'єктивно зваживши і знайшовши сильні аргументи на користь такої події.

Вистачає тих, хто ставить "для інтересу"

За великим рахунком, це не повноцінні гравці. Ставлячи, як правило, невеликі суми, такі просто забезпечують собі привід уважніше, не байдуже, дивитися спортивне змагання. А можливий виграш їх не особливо турбує. Це відпочинок і розвага, і програші розглядаються як деяка плата за гарне проведення часу

Тільки деякі стають повноцінними, професійними гравцями

Для таких ставки вже не хобі, а джерело доходу, в ідеалі - стабільний. Це робота, з інвестицією фінансів і часу. Причому варіанти "відразу розбагатіти" варто залишити як разові виключення (так, куш, наприклад, в мега-експресі зривають, але це 1 раз на мільйон ставок) і рекламні акції. Найчастіше успіх приходить поступово, з досвідом і набиванням шишок, після вироблення особистої стратегії і дисципліни розпорядження банком, коли навіть в період везіння залишається превалювати контроль.

Є поняття "карусель азарту"

Причому вона працює в "обидва боки", і при перемогах (хочеться ще і ще), і при поразках ("зараз відіграюся"). Досвідчені гравці радять ніколи, принаймні необдумано і різко, не збільшувати значно розміри ставок, раптово змінювати стратегію і / або починати ставити на більшу кількість подій.

Періоди невдач є у всіх

Навіть найкращі аналітики помиляються - в елементі випадковості, невизначеності, і криється принадність спорту. Головне - вміти спокійно сприймати невдачі, бути до цього готовим і психологічно, і фінансово. Аж до того, що, якщо "чорна смуга" затягується, гравець знаходить сили на кілька днів або тижнів перемикатися на інші справи.

Життя - це не тільки ставки

Слід пам'ятати, що є завжди й інші заняття. І далеко не всі пари будуть приносити заробіток. Зате, якщо правильно розпланувати все, то азарт, інтерес, задоволення гра з букмекером забезпечить. На те вона так і називається - гра...

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 19
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Спонсор статті - Севідов!!!!
axylinam
Система коэффициентов так построена,что суммарно буки будут всегда в выигрыше,а в больших плюсах с буками единицы из десятков тысяч