Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 травня 2021, 23:15
4961
5

Жіноча збірна України програла Швеції в матчі відбору Євро-2021

Українські волейболістки поступилися суперницям в трьох партіях

| Оновлено 08 травня 2021, 23:15
4961
5
Жіноча збірна України програла Швеції в матчі відбору Євро-2021
CEV

Сьогодні в Португалії був зіграний один з центральних поєдинків групи В відбіркового турніру чемпіонату Європи з волейболу серед жінок. Збірна України, яка напередодні перемогла Португалію 3:1, зустрічалася з командою Швеції.

У стартовій партії суперниці спершу придивлялися одні до одних і йшли нарівні. А потім після рахунку 4:4 українки, загалом, за рахунок вдалого блоку і помилок опоненток повели 9:5. Проте, шведки завдяки своєму лідеру Ізабеллі Хаак вирівняли становище 9:9. Далі знову збірна України, зусиллями Кодоли, Харчинської, Мелюшкіної та їхніх партнерок пішла вперед на 3-4 очки - 15:12 і 20:16, але знову суперниці нас дістали - 20:20. Все вирішилося в кінцівці партії. Першими сетбол заробили українки за рахунку 24:23, але ні Анісова, ні Харчинська не змогли реалізувати свої атаки. А ось шведки з другого сетболу взяли переможне очко. Ейс вийшов у сестри Ізабелли Хаак Анни - 25:27.

Початок другого сету вийшов просто провальним для нашої збірної 1:8, 2:10. І хоча потім вдалося трохи скоротити відставання 8:14, змінити ситуацію на свою користь вже було неможливо - 19:25.

Третя партія була схожа на першу. Завдяки замінам, які зробив наставник збірної України Володимир Орлов та на майданчик вийшли Дудник, Денисова та Велікоконь, збірна України повела 7:4. Однак незабаром рахунок вже був 8:9 на користь шведок. Потім знову українки пішли вперед 12:10, 15:12, але суперниці не тільки наздогнали, а й вийшли вперед на ті ж три очки 17:20. Після цього шведська збірна тільки збільшила свій відрив і переможно для себе завершила сет 18:25.

Збірна України грала в такому складі: Ольга Скрипак (не набрала жодного очка), Надія Кодола (11), Діана Мелюшкіна (8), Анна Харчинська (6), Богдана Анісова (2), Юлія Герасимова (5), Христина Нємцева (ліберо) - стартовий. На заміну виходили - Марина Мазенко (1), Катерина Дудник (4), Дар'я Велікоконь (1), Карина Денисова (4).

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки
Відбірковий турнір. Група В.
Матозіньюш (Португалія)
8 травня
Швеція - Україна

3:0 (27:25, 25:19, 25:18)

Таким чином, збірна України в Португалії 2 матчі виграла (з урахуванням технічної перемоги над Грузією) і 1 програла. Тепер все вирішиться у другому турі в Тбілісі з 14 по 16 травня.

ШВЕЦІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»
Футбол | 28 березня 2024, 15:15 22
Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»

Микита Швець розповів, як участь на чемпіонаті Європи збільшить вартість українських гравців

Суперфінал волейбольної Ліги чемпіонів пройде у турецькій Анталії
Волейбол | 25 березня 2024, 11:48 0
Суперфінал волейбольної Ліги чемпіонів пройде у турецькій Анталії

5 травня спершу відбудеться жіночий фінал, а потім головний трофей турніру розіграють чоловіки

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леонід Леонідович
Волейбол это три составляющих: Подача,Блок,Приём именно в таком порядке,сегодня проиграли во всём.Хакк подавали здорово и это минимум в кждой партии пять очей(неудачный приём и т.д.) в блоке тоже пройгрыш и всё..
rugby1970
Сплошное недоразумение, а не сборная: Карпец (замечательно смотрелась, когда все девчонки гимн пели, а она - как в рот ... набрала), Харчинская, Анисова, Дудник - никакущие! О какой новой тактике и быстрой игре бредил этот "тренер" - непонятно, это волейбол прошлого века! Надеюсь, заезжий "специалист" сам подаст в отставку... Кстати, впервые в жизни наблюдал тренера, который частенько спиной к площадке стоял во время игры... Не на 100 процентов сыграли Кодола и Немцева, связки - тоже неровно провели матч... Не мне судить, но в ситуации, когда не доехали Олеся Рыхлюк, Настя Крайдуба, для достижения оптимального результата лучше было бы выпустить (правда, без легионерок) или "Прометей", или "Химик". Тогда, за счет сыгранности и сплоченности - переехали бы шведок!
zeka23
Чего и следовало ожидать. Без Рыхлюк, Перетятько, Степанюк, Крайдуба, Трушкиной и других игроков наш состав очень ослаб. А у шведок наоборот приехали все сильнейшие, особенно сестры Хаак, Изабелла вообще звезда европейского волейбола. Будем болеть за наших в ответном матче с Португалией. Эта игра для нас ключевая.
Александр Ад
2,3 сети дуже слабо по всім компонєнтам ,тренер не сміг налаштувати на гру