Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 травня 2021, 07:05
6438
0

Альвареса може перемогти безумство в ринзі. Сондерс може його забезпечити

Лев Кравців – про майбутній поєдинок Сауль Альварес – Біллі Джо Сондерс

| Оновлено 09 травня 2021, 07:05
6438
0
Альвареса може перемогти безумство в ринзі. Сондерс може його забезпечити
Getty Images/Global Images Ukraine

Сауль Альварес повертається через три місяці після останнього поєдинку. Минулий бій був настільки «конкурентним», що Канело міг би провести ще три таких же того вечора, навіть не спітнівши.

8 травня мексиканцю належить побитися з Біллі Джо Сондерсом - суперником точно небезпечнішим, ніж попередній і навіть попередні. Британця малюють мало не головною загрозою Саулю після Мейвезера. Але чи так це?

У Альвареса дикий за нинішніми мірками темп боїв. Але після кожного суперника знаходяться виправдання

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

Саулю 30 років, хоча, здається, що він боксує все наше життя. Почасти, так і є - Альварес дуже давно в рингу. Дебютувавши ще у 15, Канело взяв відмінний темп. За ці роки у нього вже 55 перемог (37 нокаутом), 2 нічиї та 1 поразка.

Незадовго до зустрічі з Мейвезером у Канело почався справжній зірковий бум. Кермін Цинтрон, Шейн Мозлі, Хосесіто Лопес, Остін Траут і тоді вже Флойд. Але на кожну перемогу знаходилася причина, чому Канело переміг і чому це не круто. Цинтрон і Мозлі - старі, Лопес - простакуватий, Траут не впорався з тиском, а пізніше всі вирішили, що Остін взагалі не рівня чемпіонам.

Після Флойда Сауль встав на швидкісні рейки великих боїв і практично з них не сходив. Альфредо Ангуло, Ерісланді Лара, Джеймс Кіркленд, Мігель Котто, Амір Хан, Ліам Сміт, Хуліо Сезар Чавес-молодший, двічі Головкін, Роккі Філдінг, Даніель Джейкобс, Сергєй Ковальов, Каллум Сміт і Авні Йилдирим. Рекорд, гідний легенди, враховуючи, що, на відміну від того ж Чісори, у якого в таких боях в основному поразки, Альварес лише раз побився внічию.

Але і тут всюди відмовки. Ангуло, Кіркленд і Ліам - не рівень Сауля. І це правда, але то не робить їх поганими бійцями. Ніхто не винен, що відповідати рівню Сауля можуть одиниці. Котто і Хан залізли не в свою вагу. І це правда, але обидва вирішили так самостійно, розуміючи всі ризики. В результаті Хана прибили, а Мігель видав все одно класний бій. Чавеса-молодшого переміг нудно, Ковальов старий, Джейкобс скаржився на проблеми зі згонкою ваги. Каллум Сміт виявився простакуватим і недостатньо сильним, хоча до бою говорилося про його страшний боковий. Все правда, але це не проблема Сауля. Йилдирим - ні про що. Так, але він - обов'язковий претендент.

А Лара і Головкін, нібито, як мінімум, не програли голові Р4Р останніх років. Все правда, але дивитися на неї варто з іншого боку. З Геннадієм були важкі бої. Судді побачили перемогу Альвареса в поєдинках, де результат можна було віддавати в обидва боки. Ерісланді - важкий суперник для будь-кого. І вдарити може, і маневрений дуже, і на велосипед сідає, як найкращий циркач. Чи можна йому було віддавати перемогу в тому бою? Навряд чи.

Автор ні в якому разі не глорить за Альвареса. Взагалі Сауль, як мексиканець, викликає суперечливі почуття. Він б'ється тоді і з тими, з ким потрібно, щоб бути кращим, але не ризикує, як Баррера з Моралесом. Міг же, перейшовши в напівважку вагу, зустрітися з Бетербієвим або хоча б невеликим Біволом? Але ні, вибрав Ковальова. Міг же відразу битися не з Роккі Філдінгом - великим, але нетямущим чемпіоном, а відразу вийти на Сондерса? Але вчинив більш розумно.

Але чи робить це Альвареса менш крутим боксером? Ні в якому разі. Останні десять років Сауль б'ється виключно з топами або обов'язковими претендентами. І незмінно йде без поразок, показуючи крутий бокс. Він не йде в бездумну рубку, як співвітчизники. Не бризкає кров'ю на всі боки, а виходить і робить свою роботу.

Після їхнього двобою Флойд говорив, що Альварес - його наступник. Багато хто сміявся, але так воно і вийшло. Сауль - ідеальний наступник Мейвезера. Боксує лише з топами, але з тими, кого точно переможе. А потім вичікує, щоб зрозуміти, кого можна бити далі так, щоб бізнес-проект Канело рухався і далі рейками хайпу, не зменшуючи обертів.

Сондерс - повна протилежність Альвареса. Його сила не у боксерських скіллах

Getty Images/Global Images Ukraine. Біллі Джо Сондерс

Біллі Джо є трохи божевільним, як і його дружок Тайсон Ф'юрі. Скандал є регулярною діяльністю Сондерса. Він і дискваліфікації отримував, і трешточить на кожному кроці. А напередодні поєдинку пообіцяв, що зірве бій, якщо все піде не за їхніми умовами.

Останній з конфліктів трапився через розмір рингу. Команда британця вимагала ринг 7 на 7 метрів, Едді Хірн запропонував 5,7 на 5,7 або 6 на 6 - на другому Усик бив Белью і боксував з Чісорою.

Батько Сондерса забив на сполох. За його словами, їх хотіли кинути, позбавити козирів, підсунувши аматорський ринг. Сказали: або 7 на 7 метрів, або вони їдуть додому. Куди з Великобританії британці збиралися їхати додому - загадка.

У цьому, взагалі-то, і є весь Біллі Джо. Його часто порівнюють з Флойдом за стилем боксу, але в чому схожість, незрозуміло. Але у Сондерса є шанс через його характер. Британець, як і Ф'юрі, діє, як вихор. І у житті, і в рингу. Влітає в квадрат, творячи те, що йому заманеться і так, як йому хочеться.

Альварес - це план на бій і холоднокровність. Спокій, зосередженість, робота на результат і в самому кінці шоу. Такого бійця можна побити в трьох випадках: працюючи сильніше і могутніше за нього, стріляючи з дистанції і тікаючи, і творячи повний безлад. Третій варіант - найреальніший, але вкрай важкий. Просто навчитися творити бардак не можна, можна лише бути таким бійцем. Сондерс - саме такий.

Так хто фаворит?

Букмекери не вірять в Сондерса. 1.13 до 5.50 - Біллі Джо аутсайдер, як і всі попередні суперники Альвареса, не рахуючи Флойда. Але коефіцієнт точно вище, ніж у попередніх опонентів.

З огляду на шанси Біллі Джо, варіант зі ставкою на нього виглядає трохи краще, ніж у всіх попередніх поєдинках Канело, але не так, щоб ідеально. Тому що у Сондерса вистачає проблем. Він може втратити інтерес до підготовки посеред тренувального процесу. Просто почати займатися дурницями і вийти не до кінця готовим. Це мінус того самого химерного характеру, який може принести перемогу.

У нього немає сильного удару, що дуже важливо для спроб зупинити наступ Канело. Якщо Біллі Джо і переможе, то за очками, перестукавши опонента. Якщо Головкін не звалив Альвареса, то у британця це не вийде і поготів.

Поєдинок Сауль Альварес - Біллі Джо Сондерс пройде в Арлінгтоні в ніч з 8 на 9 травня. Поєдинок орієнтовно почнеться о 07:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.