Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 травня 2021, 12:27
20935
6

Кличку потрібно провести один чемпіонський бій для повторення рекорду

Якщо український боєць вирішить повернутися в ринг, то зможе наздогнати знаменитого Джо Луїса

| Оновлено 05 травня 2021, 12:27
20935
6
Кличку потрібно провести один чемпіонський бій для повторення рекорду
Getty Images/Global Images Ukraine

45-річний український боксер Володимир Кличко побив рекорди Тайсона, Льюїса і Мохаммеда Алі. Українець посідає друге місце в історії боксу за кількістю успішних чемпіонських боїв.

Щоб повторити рекорд видатного бійця середини минулого століття Джо Луїса, Володимиру потрібно виграти всього один титульний бій.

Кличко, який дев'ять з половиною років утримував титул чемпіона світу в суперважкій вазі, за свою кар'єру провів 25 успішних чемпіонських боїв. За цим показником Кличко посідає друге місце в історії суперважкого дивізіону, обійшовши таких легендарних бійців, як Мохаммед Алі, Леннокс Льюїс, Майк Тайсон, Евандер Холіфілд. До «вічного рекорду», 26 переможних чемпіонських поєдинків, який належить видатному боксеру Джо Луїсу, який царював в дивізіоні в 30-х — 40-х роках минулого століття, українцеві залишилося провести всього один успішний титульний бій. Якщо Володимир вирішить повернутися, і це буде чемпіонський бій, він зможе зрівнятися з Луїсом.

Старший брат Володимира, Віталій, у якого 15 успішних чемпіонських поєдинків, посідає в цьому рейтингу шосте місце, також випереджаючи в числі інших Холіфілда і Тайсона.

Володимир Кличко оголосив про завершення боксерської кар'єри 3 серпня 2017 року після поразки від британського бійця Ентоні Джошуа.

Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Slava Chebnev
Тут можно повторить не только рекорд Джо Луиса, а также побить рекорд самого возрастного чемпиона в супертяжах. На данный момент это Форман, который становился чемпионом в возрасте 45 лет, 9 мес. До самого возрастного чемпиона во всех весах еще дальше - это Хопкинс, который стал чемпионом в 49.
Думаю Владимир не просто так поддерживает отличную форму, возможно и есть стимул что-то доказать самому себе
fifadinamo
Старший мог бы и навалять Льюису разок, и бой будет чемпионский и если честно то что то в том поединке осталось недосказаное, за обоими боксерами. Да не будем себе врать все хотели бы на это посмотреть. Но боя Кличка меньшего не вижу ни с кем и нигде, он был лучший из лучших, в свое время, и мне кажется этого достаточно.
Василий Будник
Ой, не дразните уже..
vizuals
Кому потрібні ці тупі рекорди. Повернутися він звісно може спробувати, але нащо воно йому
Андрей
И к чему эта новость? Так можно написать, что и Холлифилд может подняться на 8ю строчку, для этого ему всего навсего нужно выиграть один титульный бой. Но ведь этого никогда не будет)))
Vytas Meskauskas
К сожалению и большому сюрпризу всех Кличко при такой отличной форме не выходит даже попробовать и это при таких миллионных гонорарах. Терять нечего а получить можно все. Даже в 50 выходят если есть малейший шанс. У Кличко есть возможность забрать все пояса так как и Фирм и Джошуа далеко даже до старого Кличко.