Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 травня 2021, 17:33
6959
5

Чісора знову спірно програв. Каже, що судді його не люблять і він має рацію

Лев Кравців - про шанс, який у Чісори цього разу відібрали

| Оновлено 02 травня 2021, 17:33
6959
5
Чісора знову спірно програв. Каже, що судді його не люблять і він має рацію
twitter.com/MatchroomBoxing

Дерек Чісора програв другий бій поспіль і одинадцятий в кар'єрі. Не сказати, щоб дивно, але спірно. Британець обурений: він упевнений, що і в поєдинку проти Усика, і в бою з Джозефом Паркером перемога повинна була дістатися йому.

У випадку з новозеландцем частка правди, швидше за все, є.

Чісора ідеально почав поєдинок. До середини бою Паркер не знав, що з ним робити.

До бою Девід Хей говорив, що Дереку варто побоюватися Паркера перші три раунди. Нібито саме в цей відрізок Джозеф - небезпечний нокаутер із відмінним джебом, а потім можна і боксувати, і нокаутувати опонента.

twitter.com/MatchroomBoxing

Уже тоді таке твердження було схоже на дурість. Кого варто боятися з перших секунд - так це Дерека, який не витрачає час даремно, а одразу стартує з місця в кар'єр. Так вийшло і в цьому поєдинку. Чісора побіг на суперника, а через вісім секунд закинув правий оверхед, зваливши гостя з Нової Зеландії. Паркер намагався показати, що, можливо, під канатами було мокро, але було зрозуміло, що там чистий нокдаун.

Особливо, після повторів. Права рука Дерека по довгій траєкторії подолала відстань до вуха опонента, врізалася в нього і збила невеликого, на тлі суперника, Паркера з ніг. Джозеф так здивувався, що його штормило весь перший і декілька наступних раундів.

Паркер взагалі слабко щось розумів. Більше захищався, відбивався. У той час, як Чісора насідав на голову і корпус суперника. До третього раунду спина новозеландця покрилася подряпинами, а живіт явно буде нагадувати про себе ще кілька днів.

Чісора працював багато по ватерлінії - прямо по гумці трусів суперника. Але моментами діставав і життєво важливі органи. Удари прилітали і в печінку, і в селезінку. І взагалі летіли такою стіною, що встояти під нею було вкрай важко.

До шостого раунду Джозеф все ж трохи пристрілявся до суперника. Він все ще програвав, але хоча б влучав і огризався не даремно. Дерек же не міг працювати в такому режимі весь бій, навіть проти суперника, який довше стояв перед ним, ніж Усик. До екватора бою британець серйозно втомився, почав важко дихати, а різкість ударів впала.

Паркер скористався ситуацією, забравши декілька раундів поспіль. Особливо добре проходили ліві напів-бічні, напів-апперкоти, коли Джозеф бив під кутом знизу лівою рукою - туди, куди ховав голову Чісора. Новозеландець більше працював комбінаціями, на що у втомленого суперника знаходилося все менше відповідей.

В принципі, розрахунок Дерека був зрозумілий - виграти бій у першій половині бою. Влучити, якщо не вийде звалити, то просто забити і задавити суперника. Звалити вийшло, але ненадовго. Забити і задавити не вийшло, оскільки Паркер витримав усі бомбардування з боку опонента.

twitter.com/MatchroomBoxing

Далі довелося боксувати, забираючи або віддаючи раунди. А нинішня манера Чісори не пов'язана з тим, щоб легко забирати раунди. Багато метушні на ближній, багато ударів на межі, по потилиці, з клінчу. Не кожен суддя їх рахує, не з будь-якого ракурсу їх видно. У відповідь Паркер бив серіями, ловив суперника на русі головою вниз, що постійно повторювався, і до чемпіонських раундів виглядав переконливо.

Ці самі раунди виявилися вирішальними. Чісора виклав на стіл усі збережені сили, Паркер продовжив гнути свою лінію. Джозефу не вистачало роботи ніг Усика, щоб нівелювати атакуючі дії суперника, але вистачило фізичної готовності, щоб і змагатися з важким опонентом в клінчі, і відповідати ударом на удар. Проте, Джозеф не забрав усі чемпіонські раунди.

Одинадцятий - так. Потряс Чісору аперкотом і був краще. Дванадцятий - ні. Дерек був точнішим, закинув кілька своїх плюх. Десятий - спірно для обох. Як не крути, нічия. І за раундами загалом, і за чемпіонськими.

Чісора зробив багато для перемоги, але не допрацював. Задихав після середини бою, втратив у різкості ударів, а все, що реально влучав - гумка трусів суперника і дуже рідкісні оверхеди. Паркер довго втягувався в поєдинок. Програв початок, потім ніяк не міг намацати ритм. Підсумок - хороша друга половина бою, але не чемпіонські раунди. Там все рівно.

Судді побачили зовсім різні картини. У одного мінімально виграв Чісора 115-113. У другого точно так же виграв Паркер. А третій побачив явну перемогу Джозефа 116-111. Третій рахунок недоречний в жодну зі сторін. Перший і другий зрозуміти можна.

Що тепер?

Чісора засмучений. Він провів бої з усіма можливими топами хевівейту. Не боксував лише з Вайлдером і Ортісом, мабуть. З деякими навіть по два рази. Але останнім часом знову не щастить. Після вдалої серії перемог, Дерек програв важкий бій з Усиком і ось знову судді віддали не туди.

Навряд чи у британця є чемпіонські амбіції. Це занадто нудно для нього. Чісора просто любить битися, створює шум навколо себе і домагається відмінних продажів своїх трансляцій. Це навряд чи кінець кар'єри для Дерека, але зараз варіантів не дуже багато. Ділліан Вайт - як один з них. Вони хотіли закрити трилогію, а претендентам доведеться знову чекати через поєдинок за абсолютне чемпіонство.

Паркер тепер точно буде домагатися поєдинку проти Олександра Усика або переможця пари Усик - Джойс. Усик - обов'язковий претендент на пояс WBO, Паркер - інтерконтинентальний чемпіон за цією ж версією. Виграє у Олександра - займе його місце. Ну або Джойса, якщо той переможе українця раніше.

Паркер виходив битися за можливість повернутися в чемпіонську гонку, і він в неї повернувся. А Чісора виходив битися. І у нього це знову добре вийшло.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Scofield Lincoln
Ничья самый справедливый результат! Но Паркер боец Хирна, наверное поэтому такой исход...
Ossa8860
А не надо было в Вовку плеваться.
Женя Матийчук
вкрали знову перемогу у дел боя
DKTheBest2
В пусту потрачений час.
Як на мене, то Чисора переміг. Паркер зовсім ніякий.
Чисора мабуть якось психологічної впливає на рішення судей тому, що вже з третього раунду починає здаватися, що він попри поєдинку ще паралельно розгружає вагони з цементом.
stopor2016
Треба мати не рацію , а кулемета , і щоб про це знали рефері - тоді може і виграє!