Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 квітня 2021, 06:53
14733
1

Три міста в ауті. УЄФА перенесе частину ігор у Лондон. Чи зачепить Україну?

23 квітня з господарів Євро-2020 можуть виключити Більбао, Дублін, Мюнхен

| Оновлено 26 квітня 2021, 06:53
14733
1
Три міста в ауті. УЄФА перенесе частину ігор у Лондон. Чи зачепить Україну?
Getty Images/Global Images Ukraine

Лондонський «Вемблі» отримає більше матчів Євро-2020, оскільки УЄФА нагородить Футбольну асоціацію Англії (FA) за ключову роль у скасуванні Європейської Суперліги (ESL).

Уже відомо, що іспанське місто Більбао не прийматие матчі Євро-2020, про що УЄФА оповістив міських чиновників. У повідомленні на сайті міської ради Більбао йдеться: «УЄФА офіційно повідомив, що він в односторонньому порядку вирішив виключити стадіон «Сан-Мамес» зі списку стадіонів чемпіонату Європи 2020». У Більбао були заплановані матчі Іспанії в групі E проти Польщі, Швеції та Словаччини. Місцеві організатори пригрозили подати до суду на УЄФА за її «одностороннє» рішення.

Очікується, що Дублін буде виключений з числа 12 міст-господарів протягом наступних 24 годин, оскільки влада міста не змогли вкластися у крайній термін, встановлений УЄФА для надання гарантій щодо відвідування матчів глядачами. У Дубліні не готові гарантувати участь міста в Євро, оскільки Ірландія програла кваліфікацію.

Німецький Мюнхен – це ще одне місто-господар, який знаходиться під сумнівом, інформує The Telegraph. Судячи з твітів від УЄФА, і Німеччина може не побачити Євро-2020 на стадіоні «Баварії». Рішення буде прийнято 23 квітня.

Матчі збірної Англії на чемпіонаті Європи повністю будуть зіграні на «Вемблі» після того, як фіаско ESL зірвало заявку арени «Тоттенхем Хотспур» на проведення додаткових матчів. «Тоттенхем» дав зрозуміти УЄФА, що вони будуть готові провести додаткові матчі. Але тепер жоден з матчів не буде відданий клубу, який піддасться санкціям з боку керівного органу європейського футболу за реєстрацію в Суперлізі.

У Лондона вже є найбільша кількість ігор на турнірі: три групові матчі, гра 1/8 фіналу, півфінал і фінал. На 29 червня арені буде надано восьмий матч – у 1/8 фіналу за участю переможця групи збірної Англії, що може означати, що команда Гарета Саутгейта зіграє всі, крім однієї гри, на «Вемблі» (це буде майже повторенням Євро-96).

«Вемблі» не отримає всі додаткові матчі з Дубліна, а ось Росії напевно буде надано один, а може навіть всі групові матчі, які мали проводитися в Ірландії. Ці ігри дещо розходяться з поєдинками групи на «Вемблі», а ось Санкт-Петербург готовий проводити всі матчі із заповненою трибун на 50%.

Цікаво, що Великобританія може подати заявку на чемпіонат світу 2030 року, хоча раніше УЄФА не підтримувала такий крок, віддаючи пріоритет заявці від Іспанії та Португалії.

9 з 12 міст-організаторів Євро-2020 вже дали підтвердження щодо мінімальної місткості, при цьому Вемблі підтвердив, що 25% глядачів (близько 22,5 тисяч уболівальників) зможуть бути присутніми на перших трьох матчах групового етапу і поєдинку 1/8 фіналу. Також є надія, що більше фанатів зможуть відвідати півфінал і фінал.

Що стосується збірної України, то матчі групи С пройдуть в Бухаресті і Амстердамі, як і планувалося раніше.

Євро-2020. Група С

1 тур, 13 червня

  • Австрія – Північна Македонія (Бухарест)
  • Нідерланди – Україна (Амстердам)

2 тур, 17 червня

  • Україна – Північна Македонія (Бухарест)
  • Нідерланди – Австрія (Амстердам)

3 тур, 21 червня

  • Північна Македонія – Нідерланди (Амстердам)
  • Україна – Австрія (Бухарест)
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
На сайте Уефа информация по окончательному исключению еще не подтверждена.
Они ждут от города проведения игры с болельщиками до 23 апреля.
Рим сегодня например только подтверждение дал.
А по Бухаресту уже появилась информация более менее. Нашим болельщикам можно будет поехать полететь в Бухарест только с негативным тестом, но при условии,что не более трех дней в стране.
А там больше и не надо