Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 17 квітня 2021, 22:20
2600
1

Дар’я БІЛОДІД: «Хотілося золото, але здоров'я в пріоритеті»

Українська дзюдоїстка - про срібло чемпіонату Європи

| Оновлено 17 квітня 2021, 22:20
2600
1
Дар’я БІЛОДІД: «Хотілося золото, але здоров'я в пріоритеті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Білодід

Вчора Дар’я Білодід завоювала срібло чемпіонату Європи з дзюдо, не змігши вийти на фінальний поєдинок через травму.

Українка поділилася враженнями від змагань:

«На останніх секундах півфінальної сутички з росіянкою Долговою мені вдалося кинути її на іппон, після чого прозвучала команда «Мате», закінчився час сутички. Проте моя суперниця продовжувала виконувати больовий прийом, ламати мені руку. Тим самим я травмувала собі лікоть. На щастя, все обійшлося незначною травмою, проте у підсумку ми прийняли рішення поберегти руку, і не виходити на фінальну сутичку. Зараз важливіше здоров’я, зберегти себе до майбутніх важливих стартів.

Взагалі сьогодні почувала себе дуже добре, я знаходжусь в непоганій формі. В принципі задоволена своєю боротьбою. Звичайно, хотілося золота, але зараз в пріоритеті здоров’я, підводка до наступних стартів. Сподіваюся, далі все буде складатися значно краще.

Взагалі після пандемії значно важче проходять змагання. Цього року я не маю золотої нагороди з турнірів, в яких брала участь. Це складно для мене. Але головне зараз усвідомлювати, що я перебуваю в хорошій формі, я сильна.

Чому стало важче? Зараз ми не маємо тієї підготовки, яка була раніше. Майже відсутні міжнародні збори, дуже багато заборон, жорсткі правила перебування на турнірах, багато тестів на Covid-19. Дуже важко психологічно усвідомлювати, що світ змінився. Проте зараз є певне поліпшення, і я сподіваюся, що все повернеться на свої місця.

Щодо моїх подальших планів, поки що важко сказати. Зараз я повернуся додому, отримаю трохи відпочинку, а потім будемо вирішувати, до яких турнірів готуватися».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Все правильно,Дар"я.Тепер будеш знати, з "братами" треба бути особливо уважною...