Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 29 березня 2021, 09:00
3817
2

Ніл Робертсон виграв Tour Championship

У фіналі австралієць переміг Ронні О'Саллівана

| Оновлено 29 березня 2021, 09:00
3817
2
Ніл Робертсон виграв Tour Championship
wst.tv. Ніл Робертсон

У валлійському Ньюпорті завершився Tour Championship - передостанній рейтинговий турнір сезону. Тріумфатором став Ніл Робертсон, який переміг у вирішальному поєдинку Ронні О'Саллівана.

Титул став для австралійця 20-м в кар'єрі, і за цим показником він обійшов Марка Селбі, у якого 19 перемог на рейтингових турнірах. Відзначимо, що з моменту перемоги в грудні на UK Championship Ніл виграв тільки один матч! Після чого пропустив три турніри. Як виявилося - не дарма! Робертсон взяв реванш за поразку в фіналі Tour Championship-2019, коли О'Салліван виграв з рахунком 13:11.

Нинішній фінал почався з наполегливої ​​боротьби. На велику перерву гравці пішли за рахунку 4:4. При цьому суперники оформили по два сенчурі і по одному півсотенному брейку. Але друга сесія почалася зі спурту Робертсона, який послідовно оформив серії в 93, 75, 123 і 119 очок. Ронні не зміг нав'язати боротьбу, і Ніл оформив підсумкову перемогу - 10:4. Причому завершив поєдинок красиво, черговий «сотнею». Відзначимо, що в шести партіях другої сесії О'Салліван зумів набрати лише 26 очок! А 5 сотенних і 3 півсотенних брейка Ніла в 10-ти виграних фреймах - фантастичний показник!

Що ж, ця поразка може стати чудовою мотивацією для Ронні: чинному чемпіону світу належить захищати титул. Ну і як же без рекорду? Правда, досягнення досить сумнівне: О'Салліван став першим в історії снукерістом, який протягом сезону програв п'ять фіналів рейтингових турнірів!

А Ніла можна привітати не тільки з титулом. Робертсон отримає 150 тис. фунтів призових. А ще він виграв Cazoo Cup. Австралієць на трьох турнірах серії (World Grand Prix, Players Championship і Tour Championship) заробив більше всіх призових, за що отримає спеціальний бонус у розмірі 100 тис. фунтів.

Додамо, що 5 квітня розпочнеться кваліфікація на чемпіонат світу. А сам турнір стартує 17 квітня і завершиться 3 травня.

Tour Championship. 1/4 фіналу (22-25 березня):
Джадд Трамп  – Баррі Хокінс   – 7:10
Джон Хіггінс  – Ронні О'Салліван   – 8:10
Ніл Робертсон  – Джек Лісовський   – 10:5
Марк Селбі   – Кайрен Вілсон   – 10:3

1/2 фіналу (26-27 березня):
Баррі Хокінс   – Ронні О'Салліван   – 9:10
Ніл Робертсон  – Марк Селбі   – 10:3

Фінал (28 березня):
Ронні О'Салліван   – Ніл Робертсон  – 4:10

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Аа Бб
Да он просто разбил всех своих соперников! Приятно наблюдать игру Нила, когда он в такой форме.
Bismuth
Во как.
А мы из-за Финляндии переживаем.