Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBC
| Оновлено 28 березня 2021, 15:06
12418
5

Реванш Повєткіна і Вайта - копірка першої зустрічі, але з іншим результатом

Лев Кравців сподівається, що більше Алєксандр у ринг не вийде

| Оновлено 28 березня 2021, 15:06
12418
5
Реванш Повєткіна і Вайта - копірка першої зустрічі, але з іншим результатом
Matchroom Boxing

Ділліан Вайт помстився за все. Перший бій британець програв із різних причин. Але підсумок, як і розчарування, були всеосяжними. Британець вимагав реваншу, обіцяв усе виправити і дотримав слова. Тепер команда Алєксандра просить його завершити кар'єру, а Вайт йде далі - до титулу WBC або іншого цікавого варіанту.

Боксери ніби і не йшли після нокауту

Як і очікувалося, реванш особливо від першого бою не відрізнявся. Та й чого варто було очікувати? Навчитися боксувати по-іншому вони не могли. Стилістично інший поєдинок вимальовуватися теж не міг. У підсумку, перший активний раунд, кілька розмінів, трохи падаючий росіянин.

Повєткін двічі мало не впав, але, як показали повтори, не через влучання. У першій трихвилинці росіянин тримав добре. Прилітало і за вухо, і джеб точно в обличчя кілька разів. А падав він через те, що з координацією і так ніколи не було відмінно, а з віком проблеми лише посилилися.

Знову стало очевидно, наскільки Повєткін сповільнюється. Якщо раніше Алєксандр брав своєю активністю, багатоударністю, навиком і досить непоганою ручною швидкістю, то зараз все зменшилося вдвічі. Швидкість - і того більше. Навички є, але як їх застосувати, якщо ти не встигаєш? Багатоударність на місці, але як її застосувати, якщо функціонально ти підсідаєш після першого досить активного раунду?

Загалом, у росіянина була надія на диво. Але двічі з одним і тим же суперником, це потрібно бути поцілованим вищими силами в обидві щоки.

Вайт подій не форсував. Почасти через побоювання наразитися на Повєткіна, про що сказав і сам:

«Я працював обережно, тому що Олександр - жорсткий хлопець», - розповідав після поєдинку британець.

Почасти тому, що не міг. Ділліан теж не вискочив на ринг в еталонній формі з можливістю наносити десятки ударів. Після першого раунду Вайт дихав краще за суперника рази в два, але з кожною трихвилинкою в плані активності не виглядав добре. Включався тільки там, де потрібно було. Благо, молодечого завзяття вистачало, щоб бути швидшим, результативнішим і точнішим за суперника.

Деякі джеби, які заходили у Вайта - сміх. Повєткін не повинен був ловити і половини ударів, які рухалися дуже повільно, але все одно лягали в ціль. Додатково з перших хвилин Ділліан почав обробляти корпус опонента. Уповільнити повільне, нокаутувати передпенсійне.

Нокаут був лише справою часу. Повєткіна штормило від раунду до раунду. Він пропускав усе більше. Як витримував - не ясно ні відразу під час бою, ні зараз. Тому що тримати таке настільки багато - не можна. У Алєксандра виходило, але це єдине, що у нього виходило в цей вечір.


Matchroom Boxing

За фактом Повєткін не вдарив жодного разу. Ніби той самий перший поєдинок просто продовжився. Олександр просто встав після нокдауну, не влучив у п'ятому раунді і продовжив, будучи втомленим донезмоги. Промахувався все більше, витрачав сил незрівнянно більше, ніж отримував у перерві, і в підсумку все одно впав.

Просто між тим п'ятим і цим четвертим раундом була велика перерва. Перепідготовка, коронавірус, нова підготовка, вихід в ринг - все по новій. Вайт спокійно обробив корпус, підібрався до голови, почав влучати все більше, голова не витримала.

Олександр, звичайно, той ще воїн. Здавалося б, лягай, відпочивай, час уже, і ніхто не засудить. Але ні, він встав, його кидало з боку в бік, але він пішов вперед, показуючи, що готовий. Рефері вирішив інакше - нокаут у четвертому раунді і кінець поєдинку.

От і добре. Здоров'я важливіше за будь-що. Тим більше, в 41 рік і після таких важких випробувань.

Що тепер?

У Ділліана тривають його потуги з чемпіонським боєм. Адже його обов'язкове претендентство обчислюється в сотнях днів. Тоді ще чемпіоном був Деонтей Вайлдер. У підсумку, статус претендента був загублений у поєдинку з Повєткіним номер один і повернутий у поєдинку з Повєткіним номер два.

Ніби як Вайт повинен боксувати з Ф'юрі - тепер британець чемпіон. Але Ділліан готовий почекати, враховуючи всі чемпіонські розбірки і зустрінеться з Деонтеєм Вайлдером. Тому що це у нього особисте і час уже розібратися, хто там сильніше і точніше заряджає.

Бій цікавий насправді. Тому що, по-перше, що там взагалі з Вайлдером? Як справи? Де пропадає? По-друге, Вайт не виглядає непереможною фігурою ні для кого. І для Деонтея в тому числі. Залежно лише від готовності американця.

Британець хороший, вміє джебити, непоганий в комбінаціях і захисті корпусом. Але іноді пропускає таке, чого Вайлдер не прощає. У нього є один постріл і, якщо той приходиться в ціль - йдеш по шляху Ортіса і всієї бригади з рекорду Деонтея.

Повєткіну час на спочинок. Давненько вже час. Всі ці пенсійні потуги викликають жаль, а це жахливо і для фанатів, і для боксера.

Ми всі зрозуміли, що Олександр - воїн. Зі своїми мінусами, зі своїми дивними секундантами, які кричать що завгодно. Але боротися він може, вміє і любить. Але в 41 пропускати стільки - погано. А фізично не зуміти відповісти - ще гірше.

Повєткін просто не встигав. Фізично вдарити, фізично захиститися. Він не встигав зреагувати на не найшвидші атаки Вайта. Страшно уявити, що було б, якби проти Алєксандра вийшли Ф'юрі або Усик. Перший задавив би своїм рваним темпом і ударами під незвичайними кутами. Другий з'їв би темпом за три раунди.

І немає суперника, з яким росіянин зараз виглядав би добре. Навіть реванш із Хантером - погана затія. Тому що один виходить на пік, а другий вже з нього скотився і не викотиться ніколи. Час і честь знати.

Можна вийти на якогось посереднього опонента у себе вдома, дістати його лівим боковим - і на спокій. Тому що потрібно було йти після везіння в першій зустрічі. Доля підказувала, де можна поставити красиву крапку. Тепер буде лише пляма.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
Пельмень стал просто грушей.
Nomad
Британский боксер Диллиан Уайт выразил готовность провести еще один бой с россиянином Александром Поветкиным.
Диллиан Уайт победил Александра Поветкина нокаутом в четвертом раунде, вернув себе титул временного чемпиона мира в тяжелом весе по версии WBC. В первом бою россиянин нокаутировал британца в пятом раунде.
"Поветкин – жесткий парень, поэтому я не торопился и был осторожен.
Я готов сделать это снова. Если он хочет реванш, я готов подраться с ним опять.
Он проигрывал только Кличко, Джошуа и мне.
Он все еще силен", -
заявил Диллиан Уайт в послематчевом интервью.
DKTheBest2
В першому поєдинку Усрітязь повністю програвав і теж нічого не показав крім того шаленого удару. Залетіло відмінно. До речі вчора Уайт декілька разів мало не відгріб так само. Захист у нього ніякий, просто Усрітязю не вистачило швидкості.