Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 березня 2021, 07:05
18981
16

Добре, що реванш Повєткіна і Вайта відбудеться зараз. Знову буде інтрига

Лев Кравців - про поєдинок-реванш росіянина і британця

| Оновлено 28 березня 2021, 07:05
18981
16
Добре, що реванш Повєткіна і Вайта відбудеться зараз. Знову буде інтрига
Matchroom Boxing

Перший поєдинок Алєксандра Повєткіна проти Ділліана Вайта несподівано перетворився з похорону кар'єри росіянина на один з головних нокаутів минулого року. Британець мало не відразу після того, як піднявся, почав вимагати реваншу. Спочатку його призначили, а потім перенесли.

І це добре. Тому що тепер все знову повертається на той же етап, який був перед першим поєдинком.

Повєткін дивом виграв у першому поєдинку

Алєксандр влучив неймовірним аперкотом в голову Ділліана на самому початку п'ятого раунду. Явна домашня заготовка: зміщення після удару на ближній дистанції і продовження атаки аперкотом. Готували не дарма - Повєткін не тільки знову потрапив в усі хайлайти 2020 року, а й врятував бій, адже до цього удару він явно програвав.

Не можна назвати перший бій росіянина і британця чимось вибуховим. По суті, крім нокдауну, в ньому нічого й не відбувалося. Що було очевидно - явний план британця на уповільнення суперника ударами по корпусу. І явне відштовхування від ситуації у виконанні олімпійського чемпіона.

Повєткін був страшенно повільним. Незважаючи на візуально кращу фізичну форму, ніж у суперника, Алєксандр тягнув удари, ніби до рук у нього була прив'язана гума. А до гуми гирі. Не можна сказати, що у відповідь летіло з неймовірною швидкістю.

Matchroom Boxing

Повєткін - Вайт - взагалі бій типових сучасних супертяжів. Навіть, якщо з думкою там не дуже, візьмемо силою удару. Ось вони і брали. Алєксандр намагався працювати по поверхах. Результативність різна, підсумок один - вкрай мало відчутних точних влучень і зовсім біда з влученнями по корпусу. Здається, абсолютно всі удари в печінку Вайт блокував. Причому, бачачи їх задовго до того, як ті прилітали в ціль.

У відповідь летіло не дуже швидко, але досить точно. Повєткін не встигав блокувати влучення по корпусу, а на ближній дистанції занадто сильно відкривався. Саме на ці зближення був розрахунок Вайта, саме він і спрацював. Обидва нокдауни в четвертому раунді - після того, як Алєксандр пішов на зближення, особливо нічого від цього не отримав, окрім як точні удари в підборіддя.

Вайт непогано наскакував. Працюючи у більш пасивній манері, ніж його візаві, британець вибухав одним-двома ударами в атаці, пробивав у корпус або голову на середній дистанції і далі повільно йшов спиною вперед, вичікуючи. Типовий Вайт. Втім, як і типовий Повєткін останніх років, чия кар'єра тримається лише на його ентузіазмі.

Нокаут якраз із розряду «лакі-панчів». Виконав єдине напрацювання, суперник, який повірив у свій успіх, проспав. Дякуємо, було приємно спостерігати.

Реванш можна буде легко сплутати з першим боєм. Але інтриги трохи більше

Добре, що бій не провели відразу, як командував Вайт. Ділліан - гарячий хлопець, але проти фізіології не попреш. Якщо вже був нокаут, дай мозку відновитися.

Алєксандр захворів на коронавірус, за словами найближчих товаришів, схуднув, але одужав і повернувся в табір. Ділліан же все, що робив - це звинувачував росіянина у брехні. Але, по-перше, у британця нуль аргументів, крім того, що він «бачив такі штуки не раз». По-друге, вийти в ринг негайно було саме в інтересах Повєткіна.

Реванш протягом двох-трьох місяців - майже стовідсотковий повторний нокаут Вайта після схожого влучення. Тому що, будь ти хоч тридцять разів злий і мотивований, проти фізіології і важкого удару суперника не попреш. А удар у Алєксандра все той же, нехай і не настільки частий і швидкий.

Вайт обіцяє піти бити і трощити опонента, але не варто спокушатися. Можливо, активних дій буде трохи більше. Можливо, вони спрацюють швидше. Але йти рубатися з Повєткіним не варто нікому. Навіть Джошуа було важко в ближньому бою з росіянином. Голова Вайта відчутно ближче до кулаків Повєткіна, тому варто тричі подумати перед тим, як йти в махач.

Та й не потрібно воно Ділліану. Відновлення після коронавірусу важке. Повєткін вже давно не молодий бичок, який махає руками всі дванадцять раундів. Кілька раундів щільної роботи по корпусу. Трохи переводів на голову. І фінал до середини поєдинку цілком можливий.

За нокаутом багато хто забув, що Алєксандра штормило від ударів британця. І перед нокдауном, і два падіння тому підтвердження. Повірити в те, що після хвороби росіянин буде ще кращим і сильнішим, важко. Дива трапляються, але не два рази з одними і тими ж людьми.

Так хто фаворит?

На перемозі Повєткіна можна класно заробити - коефіцієнт близько 3.8. На Вайті відчутно менше - 1.27.

Алєксандр все ще може здивувати. У нього є удар, є навички і час від часу він видає відмінні раунди. А буває, навіть рубається з суперником з першого до останнього раунду (Хантер і Ф'юрі). Але з триманням від бою до бою гірше, а інтенсивність у цьому конкретному випадку не допоможе. Якщо тільки зловити Ділліана відразу і потім кошмарити весь бій, поки той не впаде.

З іншого боку, ми, швидше за все, побачимо все той же поєдинок. Ділліан сповільнить Повєткіна, обробить йому живіт, а потім почне перемикатися на голову. Швидше за все, завершивши розпочате - добивши росіянина, а не залишивши того тільки з двома нокдаунами.

Повєткін каже, що не збирається завершувати кар'єру, навіть програвши. Але до великих поєдинків, у разі поразки, він вже точно не добереться.

Поєдинок Ділліан Вайт - Алєксандр Повєткін відбудеться в суботу, 27 березня, у Гібралтарі. Початок бою орієнтовно о 23:55 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Збірна України отримала солідну суму призових за вихід на Євро-2024
Футбол | 27 березня 2024, 11:17 9
Збірна України отримала солідну суму призових за вихід на Євро-2024

УАФ отримає 9.25 мільйони євро

«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України
Футбол | 27 березня 2024, 14:11 14
«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України

Колишній захисник збірної України не вважає, що Таловєров відповідає рівню національної команди

Вони! Це! Зробили!
Футбол | 27.03.2024, 11:23
Вони! Це! Зробили!
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Goga19041984
поветкин боец, один из немногих россиян кого уважать стоит, не боится выходить против лучших, не треплет всякую ерунду и довольно таки не плохой и с ударом.
vizuals
Якщо Повет не влучить так вдало, програє нокаутом. Ось и уся інтрига
deguk
Обьективно вважаю перемога за Уайтом. В першому бою Саша ловив все що тільки можна і виграв лакіпанчем. Якщо Уайт не розлабиться через свою кількість лінівих влучань, як в першому бою, то виграш за ним по очкам.
sv_2000
Блин, чего это так неровно спорт.юа дышит на этого Поветыча? Он же не звезда, просто престарелый боец, когда-то был неплохим, но звезд с неба так и не сорвал. А статей о нем на спорте больше чем о Фьюри, Джошуа, Уалдере и Ко вместе взятых. К чему бы это?))
bullyUA
Букмекеры отдают предпочтение британцу. Поставить на победу Диллиана можно за 1.29 — это примерно 71% вероятности. Успех Александра оценивается котировкой 3.50 (26%), ничья — 26.0 (3%).
Досрочная победа россиянина идет за 4.50. Тот же исход в пользу британца доступен за 1.72.
----
Данные немного отличаются, от данных в статье, но смысл тот-же.
Виктор Андрущик
Інтриги не буде,2 раунда і все,ну 4.
brighi10
Пельмень по очкам сольет
Богдан Саженко
Добре ,щоб ви про це тут поменьшє писали .Оце б було добре!