Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 24 березня 2021, 21:08
3176
6

Іроні Нес-Ціона – Київ-Баскет. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Останній представник України в єврокубках проти ізраїльського середняка

| Оновлено 24 березня 2021, 21:08
3176
6
Іроні Нес-Ціона – Київ-Баскет. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Київ-Баскет

Поєдинок «Іроні Нес-Ціона» - «Київ-Баскет» відбудеться у середу, 24 березня, в Нідерландах. Початок зустрічі о 21.00 за київським часом. 

Після синхронного вчорашнього вильоту з Кубка Європи ФІБА дніпровського «Дніпра» і кам'янського «Прометея» в четвертому за силою єврокубку залишився тільки один український клуб. Сьогодні «Київ-Баскет» в дуелі з ізраїльським «Іроні Нес-Ціона» спробує підтримати реноме українського баскетболу і пробитися до чвертьфіналу турніру.

Баббл, в якому опинився столичний колектив, можна вважати найсильнішим на даному етапі Кубка Європи ФІБА. Крім ізраїльтян і українців, у нього жереб відправив досить міцні грецький «Іракліс» і польський «Анвіл». До речі, всі свої матчі дана четвірка проведе в Нідерландах, так що переваги свого майданчика не буде у жодного з клубів.

В суперники для киян на стадії 1/8 Кубка Європи ФІБА жереб призначив ізраїльський «Іроні» з міста Нес-Ціона. Втім, у повній назві клубу найменування міста присутнє офіційно. Суперники «Київ-Баскета» в останнє десятиліття активно переміщалися між двома провідними дивізіонами ізраїльського баскетболу. Останнє пришестя клубу в компанію найсильніших колективів Ізраїлю відбулося в 2017 році. Після цього «Іроні Нес-Ціона» отримав збільшене фінансування та зумів закріпитися в когорті найсильніших в ролі середняка. Сезон 2017/2018 клуб завершив на восьмому місці, а два наступні чемпіонати - на сьомому.

У нинішньому сезоні «Іроні» демонструє схожі результати і на даний момент йде в турнірній таблиці ізраїльської першості на восьмому місці, маючи вісім перемог в активі і дев'ять поразок у пасиві. Непогано клуб з Нес-Ціони виступає і в Кубку Європи ФІБА. На груповому етапі єврокубка ізраїльтяни виграли дві гри і зазнали однієї поразки, що допомогло їм кваліфікуватися в 1/8 фіналу. Наведемо список результатів суперників «Київ-Баскета» на міжнародній арені:

26 січня. «Спортинг» (Португалія) - «Іроні Нес-Ціона» - 81:86

28 січня. «Іроні Нес-Ціона» - «Сольнокі Олай» (Угорщина) - 90:73

29 січня. «Іроні Нес-Ціона» - «Острів Велькопольський» (Польща) - 86:93

В ростері ізраїльського клубу присутні четверо легіонерів зі США і один варяг з екзотичної Колумбії. Також у склад входить ряд етнічних ізраїльтян, які мають паспорти інших країн, але не вважаються в місцевому чемпіонаті легіонерами.

Лідерами в цій компанії є американський захисник Патрік Міллер, який в середньому за гру чемпіонату Ізраїлю набирає 18,6 очок + 4,1 передачі, заробляючи при цьому середній рейтинг ефективності в 21,4 бали, і його колега по задній лінії Брайан Ангола-Родас. Баскетболіст з Колумбії показує середню результативність в 17,4 набраних пунктів і додає до них дуже потужні як для захисника 7,3 підбирання, середній рейтинг ефективності - 18,4 бали. У передній лінії основним гравцем є американський бігмен Джером Мейінс (13,3 набраних очок в середньому за гру, рейтинг ефективності - 18,6).

«Київ-Баскет» відправився в Нідерланди з однією солідною кадровою втратою. Команді не допоможе форвард Майкл Джейкобсон, який через сімейні причини полетів у США. Втім, незважаючи на те, що на груповому етапі кияни виглядали досить непоказно, у команди є резерви для посилення гри на міжнародній арені. В першу чергу це стосується наявності в складі Брендона Янга. Американець, який є одним з лідерів столичного клубу, пропускав перший етап Кубка Європи ФІБА, а зараз готовий диригувати нападом команди. А інший заокеанський легіонер Брюс Мейсі явно додав у грі за останні півтора місяці.

Незважаючи на те, що букмекери віддають перевагу ізраїльському клубу, шанси на перемогу «Київ-Баскета» примарними не назвеш. Команді є, що запропонувати своїм опонентам і столичний клуб може здивувати суперника, як індивідуальною майстерністю окремих виконавців, так і командною грою. Та й за український баскетбол постояти підопічним Айнарса Багатскіса також необхідно, адже третє фіаско за два дні сильно вдарить по почуттях вітчизняних шанувальників помаранчевого м'яча.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Іроні Нес-Ціона» - «Київ-Баскет».

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 79
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова
Футбол | 04 травня 2024, 23:23 3
Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова

Якщо неаполітанці продадуть Осімхена, то зможуть розраховувати на два топові вхідні трансфери

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mike Nazaroff
На жаль рівень нашого вітчизняного баскетболу не вражає... пролетять як фанера над Парижем.
mayakovskiy1
У Прометей и Днепра соперник был куда слабее. Шансов мало
brutal2015
"Этнические израильтяне" - первый раз слышу такое определение евреев)))
Bop
Днепр и Прометей тоже против середняков ... проиграли
Денис Торопцев
І ці програють.
Vetal
Треба вірити і краще! Краще побажаемо Успіху!!!!!