Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 24 березня 2021, 01:40
4342
2

Провалилися в четвертій. Прометей завершив виступи на Кубку Європи ФІБА

У бельгійського «Белфіуса» в кінцівці залітало все, що тільки можливо

| Оновлено 24 березня 2021, 01:40
4342
2
Провалилися в четвертій. Прометей завершив виступи на Кубку Європи ФІБА
fiba.basketball

На плечі Каменському «Прометею» припала досить важка, але вкрай престижна задача – потреба представляти Україну на міжнародній арені, беручи участь у Кубку Європи ФІБА. Наставник команди, Віталій Черній, перед грою високо оцінював першого суперника за раундом плей-оф – бельгійський «Белфіус», незважаючи на прекрасний виступ його підопічних на стадії групового етапу.

Так чи інакше, але звітну зустріч проти лідера однієї з груп бельгійської національної першості каменська команда починала так, нібито досконально вивчила опонента. Швидкі ривки в атаці зустрічали активний опір лише в стартові пару хвилин, за підсумком чого вже до середини першої чверті в українського колективу була солідна перевага. Якби ще пішли триочкові, то вагомий заділ для підсумкового успіху був би гарантований.

Кидків із середньої і ближньої дистанції було достатньо для того, щоб утримувати опонентів на безпечній дистанції аж до кінця першої половини матчу. «Прометей» показував хорошу зіграність у завершенні, але ближче до сирени почали з'являтися проблеми з підбираннями. Суперники спритно підловили команду Чернія на цьому моменті, і позначили загрозу скороченням розриву за рахунком.

Третя чверть своїм неспішним темпом і малою результативністю зуміла підняти чимало запитань. Команда з Кам'янського перейняла стиль гри опонентів, які явно робили акцент на фінальний відрізок. Однак, навіщо «Прометею» було необхідно, маючи перевагу в рахунку, грати за вказівкою суперників? Тим паче, що точність кидків знижувалася з кожним наступним підходом.

І ось, у заключний фрагмент поєдинку підопічні Чернія заходять із дистанцією в сім очок відриву від опонентів, які утворив невгамовний Дурхам, і вже під кінець третьої хвилини остаточно втрачають перевагу в рахунку. Що робити далі? Адже суперник набрав просто фантастичний темп, завершуючи кожну свою атаку результативними кидками. «Прометей» неодноразово наближався за очками до «Белфіусу», але так і не зумів оговтатися від єдиної втрати лідерської позиції за весь поєдинок.

У підсумку, бельгійський клуб може з чистою совістю дивитися за ходом поєдинку «Острів Великопольський» – «Дюк», за підсумком якого дізнається свого наступного суперника за плей-оф Кубка Європи ФІБА. Український колектив може зосередитися на внутрішній арені, адже і там далеко не все в порядку.

Кубок Європи ФІБА. 1/8 фіналу.

«Прометей» – «Белфіус» - 81:88 (23:13, 23:22, 14:16, 21:37)

«Прометей»: Еванс (13 оч., 5 під., 1 пер.), Лукашов (10 оч., 3 під., 4 пер.), Липовий (6 оч., 4 під., 7 пер.), Стівенс (11 оч., 7 під., 1 пер.), Вон (12 оч., 5 під., 5 пер.) – Майєрс (14 оч., 4 під.), Петров (4 оч., 5 під., 3 пер.), Беліков (4 оч.), Сідоров (7 оч., 2 під., 2 пер.), Луценко.

«Белфіус»: Дурхам (27 оч., 4 під., 8 пер.), Ебанг, Мортан (2 оч., 4 під., 1 пер.), Пенава (3 оч., 8 під.), Спенсер (11 оч., 7 під., 1 пер.) – Барнс (3 оч., 7 під., 1 пер.), Кейдж (6 оч., 1 під.), Жан-Філіпп, Ламбо (13 оч., 3 під.), Ван Каненгем (13 оч., 7 під.), Сміт (16 оч., 2 під., 2 пер.).

Стадіон: «Maaspoort Den Bosch» (Хертогенбос, Нідерланди).

ПРОМЕТЕЙ-БЕЛФІУС.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
обкакались с легионерами вместе
mayakovskiy1
Прометей фейковый клуб. Что мужской, что женский