Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 20 березня 2021, 06:24
1479
0

Вардар 1961 – Мотор. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги

Запоріжці гостюють у п’ятикратного переможця турніру

| Оновлено 20 березня 2021, 06:24
1479
0
Вардар 1961 – Мотор. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Зустріч «Вардар 1961» - «Мотор» відбудеться в п’ятницю, 19 березня, в Північній Македонії. Початок поєдинку о 21.15 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Незважаючи на те, що після зустрічі в Північній Македонії запоріжцям належить провести ще два поєдинки в рамках групової стадії СЕХА-Ліги, саме гра проти «Вардара 1961» матиме визначальне значення для «Мотора» в турнірній боротьбі за найвищу позицію квартету В.

Після несподіваної поразки переможця Ліги чемпіонів сезонів 2016/2017 і 2018/2019 минулої середи від хорватського «Нексе» (32:36) завдання із завоювання підсумкового першого місця в групі для чемпіонів України з одного боку спростилося, а з іншого - ситуація в нашій четвірці стала більш заплутаною. Тепер матч з «Вардаром 1961» не стане для «Мотора» своєрідним фіналом групового етапу, оскільки навіть у разі перемоги чемпіонів України у «Нексе» ще будуть теоретичні шанси виграти групу.

Втім, будь-який позитивний результат (перемога або нічия) зробить запоріжців явним фаворитом у боротьбі за підсумкову першу позицію. Поразка не стане критичною, але тоді чемпіонам України необхідно буде досягти позитивного результату в грі з «Нексе». Хорватський клуб наздогнав «Мотор» за кількістю набраних очок, але на даний момент провів вже цілих п'ять ігор проти трьох зіграних матчів у запорізького клубу.

Група В. Турнірна таблиця.

1. «Мотор» (Україна) - 9 очок (3 гри)

2. «Нексе» (Хорватія) - 9 (5)

3. «Вардар 1961» (Північна Македонія) - 6 (4)

4. «Войводіна» (Сербія) - 0 (4)

Незважаючи на те, що всі команди з групи виходять до другого етапу, сенс поборотися за перше місце є дуже великий. Друга позиція в нашому квартеті відразу виводить її володаря до чвертьфіналу, де на даний клуб вже чекає головний фаворит турніру – угорський «Веспрем», тоді як перше місце в нашій групі виведе в 1/4 фіналу на переможця стику між третьою командою групи А і четвертим колективом групи В.

Відбирати очки у нинішнього «Вардара 1961» можна і навіть потрібно. У нинішньому сезоні команда не виглядає тим монолітним і міцним колективом, який ще нещодавно перемагав грандів у найсильнішому єврокубку. Цілий ряд проблем (фінансові, велика кількість травм, дуже значні паузи в офіційних зустрічах через коронавірусні переноси) в нинішньому сезоні наклав на клуб з Північної Македонії свій відбиток і зараз колись грізний колектив далекий від кращих зразків своєї гри.

У Лізі чемпіонів нинішнього сезону «Вардар 1961» фінішував на сьомому місці в групі А і пробився в стадію плей-оф тільки завдяки рішенню від ЄГФ про допуск у матчі на виліт всіх команд, які брали участь в груповому турнірі. Суперником клубу з Північної Македонії на стадії 1/8 фіналу найсильнішого єврокубка стане угорський «Веспрем» і, прямо скажу, шансів на подальше продовження боротьби у «Вардара 1961» буде дуже небагато.

Свій перший поєдинок в рамках СЕХА-Ліги нинішнього сезону чемпіони України і Північної Македонії провели зовсім нещодавно. 27 лютого в Запоріжжі «Мотор» обіграв «Вардар 1961» з рахунком 30:23 і зробив вагому заявку на перемогу в групі. Найрезультативнішими у складі запоріжців стали лінійний Іван Бурзак, правий напівсередній Тарас Міноцький і лівий напівсередній Дмитро Горіга. Кожен з перерахованих вище гандболістів закинув у ворота балканського клубу по шість м'ячів.

Варто відзначити, що «Вардар 1961» ще жодного разу не опускався в СЕХА-Лізі нижче другого підсумкового місця. Клуб з Північної Македонії бере участь у турнірі з самого першого розіграшу і за дев'ять проведених сезонів завоював п'ять чемпіонських титулів, а ще чотири рази поступався своїм суперникам по фінальному поєдинку.

Можливий успіх у Північній Македонії практично позбавить чемпіонів України подальшого турнірного нервування і відкриє відмінні перспективи на фінальне перше місце в квартеті. Зараз суперник знаходиться не в кращій формі і у запоріжців є всі шанси привезти додому турнірні очки. Але не варто забувати, що «Вардар 1961» залишається одним з топових європейських колективів, і навіть переживаючи складні часи, може дати результат в окремо взятому матчі.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Вардар +1961» - «Мотор».

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.