Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 сiчня 2022, 02:38
8597
9

Перемоги Динамо і Шахтаря, шедеври Сидорчука та Довбика, падіння Олімпіка

Найцікавіші події 18-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 02 сiчня 2022, 02:38
8597
9
Перемоги Динамо і Шахтаря, шедеври Сидорчука та Довбика, падіння Олімпіка
ФК Зоря

18-й ігровий день в УПЛ вийшов урізаним. Львівське дербі - «Львів» - «Рух» - відбудеться пізніше. Але навіть в скороченому вигляді тур був дуже резонансним і незабутнім. Перш за все тому, що в ньому було проведено одразу два центральних поєдинки, що безпосередньо впливають на медальний п'єдестал - «Зоря» - «Динамо» і «Шахтар» - «Десна».

Розбірки туру

В Ужгороді зустрілися «Минай» та «Інгулець» - прямі конкуренти в боротьбі за збереження місця в елітному дивізіоні. «Матч за шість очок» - як прийнято говорити в таких випадках. А ще в таких випадках «гра рідко виходить красивою» - це післяматчеві слова тренера гостей Лавриненка. Власне, ця гра справді не вийшла видовищною. Але ось бойовою - так. «Інгулець» в першому таймі виглядав більш цікаво. Як наслідок - зароблений і реалізований пенальті, вилучення у складі команди Кобіна. У другому таймі господарі, незважаючи на чисельну меншість, виглядали трохи краще. Але «Інгулець» вистояв. І тепер саме «Минай», разом із двома львівськими командами, є головним претендентом на виліт.

Цифри і факти. Найважливіші події 18-го туру УПЛ

Розчарування туру

Іменитий нападник «Минаю» Мілевський на гру проти «Інгульця» вийшов у стартовому складі. Але вже на 32-й хвилині Артем був змушений покинути поле. Після того, як господарі залишилися в меншості через вилучення Карася, тренеру «Минаю» Кобіну довелося перебудовувати гру. І він «пожертвував» Мілевським. Реакцію екс-футболіста збірної України можна було прочитати на його обличчі: він не приховував свого розчарування. Цю «маску» Артем не знімав до кінця матчу, який завершився фіаско для закарпатців.

Голи туру

Долю полтавської «битви» між «Ворсклою» та «Дніпром-1» вирішив єдиний влучний удар. І удар цей - дивовижний. За п'ять хвилин до кінця першого тайму нападник гостей Довбик зважився на дальній удар метрів з двадцяти семи. І доля винагородила Артема за сміливість: м'яч по крученій траєкторії влетів практично в дев'ятку воріт Різника.

Дуже красивим вийшов і гол Сидорчука «Зорі». На 58-й хвилині капітан «Динамо» прийшов до чужого штрафного майданчика на розіграш кутового удару. І це підключення виявилося феєричним. Сергій з-за меж штрафного гарматним ударом зльоту увігнав м'яч під поперечину.  

Одкровення туру

Перед грою з «Ворсклою» футболісти і тренерський штаб «Дніпра-1» сходили до церкви. Допомогло. Реакція з цього приводу головного тренера «дніпрян» Ігора Йовічевича показово філософська: «Ходили в храм. Але храм в душі. Необов'язково туди йти, щоб бог побачив, що ти в нього віриш. Це особиста справа кожного. Ті, хто вірять, можуть сподіватися, що бог дасть ще більше сил в таких матчах і в життєвих ситуаціях».

Костишини туру

Головний тренер «Колоса» Руслан Костишин гру своєї команди проти «Маріуполя» був змушений дивитися не зі звичного місця на тренерській лаві, а з трибун. Причина вагома: дискваліфікація. Однак це не завадило коучу «аграріїв» своєчасно вносити корективи в гру, причому робити це за звичкою емоційно. За гру проти приазовців Костишин-старший може сміливо ставити і собі, і своїй команді «відмінно». А ще таку ж оцінку заслужив і Костишин-молодший, який і сам забивав, і партнерам роздавав передачі. Хоча, за словами Руслана, для нього головне не стільки те, що Денис забив гол, а те, що відмінно зіграла вся команда. Ну, напевно, лукавить, нє?

Матч туру


ФК Зоря

У Запоріжжі зустрілися третя і перша на даний момент команди - «Зоря» і «Динамо», причому ця сама третя команда не приховувала своїх вищих амбіцій. Переможна серія луганчан в УПЛ до цього поєдинку налічувала рекордні для клубу сім матчів. Напевно підопічні Скрипника хотіли її продовжити. Але не склалося. В першу чергу тому, що гості дуже грамотно побудували свою гру в обороні, зумівши нейтралізувати сильні сторони суперника. В принципі, забий господарі в першому таймі, може, вони і змогли б розраховувати на успіх. Але не вдалося. А ось кияни зуміли вичавити максимум з мінімуму. Робочий гол на рахунку Бесєдіна. До речі, вже 30-й в УПЛ. А переможну крапку блискучим ударом поставив Сидорчук. У підсумку «Динамо» залишилося на першому місці, зберігши чотириочкову перевагу над «Шахтарем», а ось «Зоря», схоже, вклинитися в чемпіонські розбірки вже не зможе.

Слова туру

Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник так прокоментував поразку своєї команди від «Динамо»: «Було б цікаво, якби ми вийшли вперед. Був хороший шанс для цього, коли ми вибігли. У таких матчах вирішують нюанси, маленькі деталі. «Динамо» вітаю. Але не можу сказати, що із заслуженою перемогою. Можна сказати, нам дали по носі. Але життя не зупиняється. У нас все попереду. Є багато матчів, півфінал Кубка. У такому плані далі працюємо».

Розгром туру

Подібного результату ніщо не віщувало. Швидше навпаки: «Шахтар» хоч і вважався фаворитом протистояння з «Десною», але радше на папері. «Гірники» у другому колі явно не вражають, причому навіть в матчах проти слабших опонентів. А ось «Десна» - навпаки, набрала дуже пристойну форму. У першому таймі була дуже конкурентна боротьба, з приблизно рівними шансами на успіх, хоча м'ячем більше володіли «гірники». Складно сказати, як би завершилася гра, якби арбітр Пасхал не призначив пенальті у ворота гостей у другій половині першого тайму. А от у другому таймі «Шахтар» зіграв, як у найкращі часи - швидко, потужно і результативно. По дублю на свій рахунок записали Тете і Соломон.


ФК Шахтар

Пенальті туру

На 32-й хвилині матчу «Шахтар» - «Десна» арбітр Пасхал призначив штрафний удар у бік воріт «Десни». Патрік подав у штрафний майданчик, і в боротьбі з Імерековим на газоні опинився Кривцов. Пасхал спочатку не побачив жодного криміналу в діях захисника чернігівців. Але після підказки арбітра ВАР Балакіна пішов дивитися епізод по «телевізору». І на підставі побаченого вирішив призначити пенальті. Хоча повтор так і не дозволив чітко відповісти на питання, чи було в тому епізоді порушення, чи ні.

Атака туру

Зразково-показову атаку на 75-й хвилині матчу на НСК «Олімпійський» провів «Шахтар». Почав атаку голкіпер Трубін зрячою довгою передачею на чужу половину поля, а найцікавіше почалося в штрафному майданчику гостей. Тете з місця правого вінгера відпасував на Марлоса, який п'ятою перевів м'яч на Дентіньо, а той в свою чергу, теж п'ятою, відпасував на Соломона, який вгатив м'яч в сітку воріт Паста.

Регрес туру

Незважаючи на зміну тренерського курсу в «Олімпіку», справи в донецькому клубі не покращилися. Скоріше навпаки. У першому колі донеччани під керівництвом Климовського регулярно набирали очки і могли собі дозволити хоча б афішувати боротьбу за єврокубки. Але у другому колі ситуація змінилася. На зміну Климовському прийшов Калитвинцев, який, за задумом клубного керівництва, повинен стабілізувати гру команди. На жаль, екс-тренеру збірної України це поки не вдається. Під керівництвом Калитвинцева «Олімпік» провів три матчі. І у всіх поступився. Остання за ліком поразка - від «Олександрії». Як кажуть в подібних випадках, поразка за всіма статтями.

Збірна туру

Трубін - Додо, Ковальов, Бондаренко, Миколенко - Сидорчук, Соломон, Тете, Костишин - Довбик, Бєсєдін.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ
Футбол | 02 травня 2024, 05:45 1
ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ

Євген Чеберко вийшов у стартовому складі Коламбус Крю на матч-відповідь з Монтерреєм

Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи
Футбол | 02 травня 2024, 06:44 0
Марсель – Аталанта. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
Если бы Трубин своей пятой точкой забил гол в свои ворота, матч с Десной, то да, это был бы самый красивый гол. Но так как мяч отлетел в поле, то самый красивый гол забил Сидорчук.
bullyUA
Когда пробил Довбык подумал, что это будет самый красивый гол тура, но после удара Сдорчука понял, что удар Довбыка будет вторым.
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил