Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 19 березня 2021, 05:52
18132
10

Нервовий вояж на острови. Збірна України втримала перемогу над Фарерами

«Синьо-жовті» ледь не втратили перемогу в матчі з Фарерськими островами

| Оновлено 19 березня 2021, 05:52
18132
10
Нервовий вояж на острови. Збірна України втримала перемогу над Фарерами
eurohandball.com

Кілька днів тому команда Фарерських островів надала нашій збірній опір у київському Палаці спорту. Тому гостьовий поєдинок не обіцяв стати «легкою прогулянкою» для українських гандболістів. Тим більше, що приймаюча сторона дозволила вболівальникам заповнити трибуни «Holin A Halsi» в столиці Торсхавні. При цьому масковий режим як уболівальниками, так і працівниками арени майже не дотримувався. Там вже перемогли коронавірус?

У виїзному поєдинку збірній України не зміг допомогти Дмитро Горіга, який закинув 4 м'ячі суперникам у київському матчі. Напівсереднього «Мотора» у збірній замінив Леонід Михайлютенко.

Обидві команди не відразу увійшли в гру, але господарі незабаром освоїлися на домашньому майданчику. Острів'яни зуміли організувати невеликий відрив - 4:1. У «синьо-жовтих» спочатку не клеїлися атакуючі дії, а другий м'яч наші гандболісти закинули аж на десятій хвилині. Втім, надалі українці заспокоїлися і переломили хід гри. За рахунку 4:5 тренерський штаб Фарерських островів взяв тайм-аут, але пауза не вплинула на зарядженість «синьо-жовтих».

У другій половині тайму українці здійснили ривок 7:0, а завершили першу половину зустрічі з перевагою «+5». Особливо відзначимо надійну гру голкіпера Геннадія Комка, який раз по раз руйнував атаки суперників. А Владислав Донцов взяв на себе тягар лідерства при завершенні наступальних дій.

У другому таймі українці, здавалося, контролювали хід подій, але потім в грі настав перелом. Сталося це під час останнього 10-хвилинного відрізка зустрічі: розрив у рахунку став невблаганно скорочуватися. З рахунку 23:24 українці провели дві результативні атаки, а потім Комок ще й потягнув кидок з 7-метрового. Але острів'яни знову скоротили рахунок до мінімуму. На останній хвилині у фарерців залишалося на завершальну атаку 32 секунди, і нашу збірну в черговий раз виручив Комок.

26:25 - важка перемога збірної України. Завершить відбірковий турнір наша команда матчами проти Чехії. 28 квітня українці проведуть домашню зустріч, а 2 травня - гостьову.

Відбірковий турнір Євро-2022. Група 3.

Фарерські острови - Україна - 25:26 (11:16)

Фарерські острови: Сатчуелл, Гуттесен - Хілдарсон, Олсен, Тейгум, Расмуссен, Нордберг, Нільсен, Хансен, Йохансен, Гуннарссон, Дал-Крістіансен, Йоїч, Поульсен, Крог, Еллефсен

Україна: Комок, Терєхов - Буйненко, Акіменко, Кириленко, Денисов, Садовий. Дорощук, Жук, Донцов, Бурзак, Захаров, Миноцький, Кубатко, Ільченко, Міхайлютенко

Арбітри: Йеспер Мадсен, Хенрік Мортенсен (обидва - Данія)

«Holin A Halsi» (Торсхавн, Фарерські острови)

ФАРЕРСЬКІ ОСТРОВА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 12
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Тур Романдії. Зейлаард виграв пролог
Інші види | 23 квітня 2024, 19:22 0
Тур Романдії. Зейлаард виграв пролог

Алафіліпп замкнув топ-3

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дмитрий Чвалюк
Уважаемый автор статьи и комментатор канала спорт1 - вы так удивляетесь что на Фарерах нету масок. Никакой вакцинации та не было. И наверное не будет. Там от короновируса умер один человек и на сегодняшний день болеет им ТРИ человека в стране.
Андрій Гусак
Судили арбітри з Данії. Прикольно
Руслан Кириченко
А вот! Исправили! )
Bismuth
Учитывая что РФ - Чехия сыграли 28:27 и 27:27, то нашим проигрывать чехам совсем нельзя... Ведь Фареры чехи обыграют, а у наших с РФ хуже разница.
Руслан Кириченко
Спасибо что разъяснили