Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 13 березня 2021, 23:09
12063
3

Запізніле рішення. Хто замінить Льова в збірній Німеччини?

Sport.ua розбирається в ситуації, яка виникла в збірній Німеччини

| Оновлено 13 березня 2021, 23:09
12063
3
Запізніле рішення. Хто замінить Льова в збірній Німеччини?
Getty Images/Global Images Ukraine.

Епоха Йоахима Льова в збірній Німеччини офіційно буде завершена після Євро-2020. Епоха, яка назавжди увійде в історію німецького футболу як одна з найяскравіших. Йогі працював з «бундестім» з 2006 року, вигравши з нею чемпіонат світу-2014. Також при ньому команда доходила до фіналу Євро-2008, півфіналів ЧС-2010, Євро-2012 та Євро-2016. Неймовірні показники.

Але зараз рішення про відхід Льова виглядає запізнілим. Поразка 0:6 від Іспанії остаточно показала - він не знає, що робити з командою. Хтось скаже, що відставка мала статися ще після провалу на ЧС-2018, але Льов заслужив шансу все виправити. Але не виправив. І навряд чи варто очікувати від «бундестім» чогось хорошого на найближчому чемпіонаті Європи, адже у неї в групі потужні Франція з Португалією, а також дуже міцна Угорщина. Куди логічніше було вже зараз починати відбірковий цикл на ЧС-2022 з новим тренером, який вдихнув би в команду нове життя.

Можливо, в Футбольному союзі Німеччини ( DFB ) так і вчинили б. Але все впирається в те, що в країні не так багато тренерів, здатних гідно замінити Льова. Давайте розберемося з основними кандидатами.

Ханс-Дітер Флік

Getty Images/Global Images Ukraine

Ідеальний кандидат для збірної Німеччини. Людина, яка працювала у тренерському штабі Льова, коли команда тріумфально виступила на ЧС-2014. Після цього Флік був спортивним директором збірної, тому знає структуру роботи від і до.

Як пише Bild, саме Флік є для DFB пріоритетним кандидатом. І допомогти тут може конфлікт головного тренера «Баварії» зі спортивним директором клубу Хасаном Саліхаміджичем. Відомо, що сам фахівець зацікавлений в роботі зі збірною, а остаточно рішення прийме після завершення сезону.

Відверто кажучи, такий варіант зараз мені здається більш ймовірним. Флік створює враження людини, яка не стане відходити від своїх принципів та прогинатись під систему. Його точно не влаштовує ситуація, коли один функціонер нав'язує йому свої трансфери, а потім ще і вимагає ставити цих гравців в основний склад. До того ж керівництво клубу цього функціонера ще й підтримує.

Також не можна забувати, що керівництво DFB піде на все, щоб умовити найбільш затребуваного німецького тренера. Справа в тому, що в 2024 році Німеччина буде приймати чемпіонат Європи. Збірній потрібен тренер, здатний якісно впроваджувати в гру команди молодь, не забуваючи при цьому про заслужених ветеранів. І більш ідеальної кандидатури, ніж Флік, тут не можна підібрати.

Імовірність призначення - 50%

Юрген Клопп

Getty Images/Global Images Ukraine

Клопп - другий за пріоритетністю варіант для DFB. Але, якщо чесно, не особливо вірю в подібний сценарій. Та й не уявляю його в ролі тренера збірної.

По-перше, у Клоппа контракт з «Ліверпулем» до літа 2024 року. Незважаючи на нинішню ігрову кризу, абсолютно не вірю в те, що керівництво клубу піде на його відставку. Навіть якщо команда не вийде в ЛЧ, там швидше займуться перебудовою команди разом з Клоппом. Все ж він найуспішніший тренер мерсисайдців за останні 30 років, а в тому, що відбувається зараз, звинувачувати його одного не варто. Просто навіть через те, що ви не знайдете тренера, чия команда грала б стабільно добре, коли їй за сезон доводиться в 20-й раз міняти пару центральних захисників.

По-друге, Клопп - чудовий мотиватор. У клубі він щодня бачить своїх футболістів та знає, як вплинути на їхні емоції і настрій. У збірній же роль тренера трохи інша. Тут у фахівця є 3-4 дня перед грою, щоб підготувати команду, а збори рідко тривають більше, ніж півтора тижні. І це явно не те комфортне середовище, яке необхідне Клоппу для досягнення успіху.

Втім, вже й сам головний тренер «Ліверпуля» в інтерв'ю заявив, що планує залишатися в клубі до закінчення терміну контракту.

Імовірність призначення: 5%

Ральф Рангнік

Getty Images/Global Images Ukraine

«Ця робота цікавить кожного. Зараз я поки що вільний. Але, якщо DFB покличе мене в той момент, коли я буду зайнятий, то отримають відмову. Я спокійно уявляю собі співпрацю з менеджером збірної Олівером Бірхоффом», - сказав Рангнік в четвер, коли його запитали про можливість очолити збірну Німеччини.

Без сумнівів, Рангнік - найкращий німецький тренер, у якого зараз немає роботи. Упевнений, що в керівництві DFB точно розглядають цей варіант як один з найбільш оптимальних і ймовірних.

Головний тренер збірної повинен бути не тільки хорошим тактиком, але і менеджером. Рангнік довгі роки заправляв спортивним відділом концерну Ред Булл, а також максимально успішно займав посаду спортдира «РБ Лейпциг». До того ж у Ральфа раніше були проблеми з серцем, через які лікарі не рекомендували йому повертатися до роботи клубного тренера, але він їх не послухав, і очолив «биків» на один сезон після відставки Ральфа Хазенхюттля .

До того ж не можна забувати про головну особливість команд Ранґніка. Вони регулярно класно проводили стартовий відрізок сезону, але здувалися ближче до кінцівки. Так у нього було не тільки в «Хоффенхаймі» та «Шальке», а й в РБ «Лейпциг», коли клуб ще грав у Другій Бундеслізі. Але в збірній Рангніку не доведеться тримати команду в тонусі протягом усього сезону, а значить, ця робота добре йому підходить.

Влітку DFB обов'язково спробує домовитися з Фліком, але переговори будуть складними, адже втрата такого спеціаліста за два роки до закінчення контракту стане серйозним ударом по ідеальному іміджу «Баварії» . І якщо переговори успіхом не увінчаються, немає більш підходящої людини, ніж Рангнік .

Імовірність призначення: 35 %

Ральф Хазенхюттль

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще один тренер, чиє ім'я мимохіть згадувалося в пресі. Свого часу Хазенхюттль сенсаційно зумів зберегти прописку в Бундеслізі зі скромним «Інгольштадтом», а потім фінішував на другому місці з РБ «Лейпциг» в його дебютному сезоні в еліті. Тож в Німеччині цей австрієць має реноме успішного і сильного менеджера, чиї команди здатні грати в різних стилях.

Зараз його «Саутгемптон» переживає важкі часи, але Хазенхюттль все одно має довіру з боку керівництва. Про це говорить і його контракт до літа 2024 року.

Тож тут я швидше повірю в те, що Хазенхюттль через кілька років отримає шанс в більш солідному клубі Європи, ніж в те, що він буде працювати зі збірною Німеччини.

Імовірність призначення: 5%

Мірослав Клозе

Getty Images/Global Images Ukraine

Клозе - жива легенда збірної Німеччини. Людина, яка має грандіозний авторитетом серед всієї верхівки німецького футболу. І, судячи з усього, Міро - вельми перспективний тренер.

Спочатку Клозе попрацював у тренерському штабі Льова на ЧС-2018, потім привів Баварію U-17 до перемоги в чемпіонаті Німеччини, а тепер допомагає Хансу-Дітеру Фліку. Паралельно Клозе їздить на стажування в інші клуби, вивчаючи різні методики. Наприклад, недавно він стажувався у Стефано Пьолі в Мілані.

Кращого бомбардира в історії ЧС точно готують до чогось дуже великого. Ні краплі не здивуюся, якщо саме Клозе змінить Фліка, якщо той вирішить очолити збірну. Як мінімум це було б в дусі часу. Але і скидати Міро з рахунків на роль тренера «бундестім» теж не варто. Раптом DFB ні з ким із перерахованих вище тренерів так і не зможе домовитися.

Імовірність призначення: 5%

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Slunkoo
Schevchenko andriy jopta
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Denmark1107
Ральф Рангнік. Якщо аналізувати всі *ЗА* і *ПРОТИ*, найідеальніший вибір.
=============================
Хазенхюттль чудово працює над відродженням Саутгемптона часів, -нині покійного на жаль-, Маркуса Лібхерра.
А щодо Клоппа, то Юрген натепер Там, де Йому потрібно бути ЗАВЖДИ.