Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 12 травня 2021, 18:47
1576
0

Вдале полювання. Як Сокіл загнав Вовків і дістав Кременчук

Кияни зберігають шанси на друге місце за підсумками регулярного сезону

| Оновлено 12 травня 2021, 18:47
1576
0
Вдале полювання. Як Сокіл загнав Вовків і дістав Кременчук
Фото Івана Вербицького

Перемігши вдруге впродовж трьох діб земляків із «Крижаних Вовків», київський «Сокіл» наздогнав за очками «Кременчук» і за два тури до завершення регулярного чемпіонату Української хокейної ліги зберігає гарні шанси поборотися за підсумкове друге місце. «Вовки» натомість після подвійної невдачі втратили навіть теоретичні шанси на потрапляння в плей-оф.

Правда, легкими перемоги «Сокола» не назвеш. Зустріч дводенної давнини завершилася в основний час (4:2), але фаворитові довелося відігруватися. Ціна перемоги виявилася високою: через пошкодження на виїзний поєдинок не вийшов оборонець першої ланки Павло Голубич, а нападник Алєксандр Павленко отримав дискваліфікацію через бійку. І це не всі втрати «Сокола». Продовжує перебувати в лазареті інший оборонець Владислав Лисенко. До нього приєдналися центрфорварди Єгор Курбатов і Андрєй Смирнов.

На льоду «Терміналу» ігрова перевага «Сокола» була загалом відчутною. Інша річ, що реалізація підопічних Олега Шафаренка вкотре підвела. Тільки досвідчені Андрій Міхнов та Умед Гільманов втратили на двох близько десятка реальних нагод відзначитися. Натомість суперник своїми шансами користався обережніше. Після того, як на початку другого періоду Сєрґєй Дорофєєв влучним кидком під поперечину реалізував більшість, «Вовки» повели в рахунку і втримували цю перевагу аж до початку заключної 20-хвилинки.

Коли ж на 24-й секунді третього періоду Єгор Кузьменко вирівняв становище, виглядало, що господарі не встоять. Проте матерілізувати велику перевагу в основний час «Сокіл» не зміг. Одного разу команда Шафаренка навіть мала впродовж двох хвилин подвійну більшість, але й у цьому відрізку Андрєй Стельмах втримав свої ворота недоторканими.

Врешті, «Сокол» довелося грати сьомий за останніх десять матчів овертайм. Цього разу, правда, у форматі «три на три» «соколята» зорієнтувалися доволі швидко і зусиллями капітана Фелікса Морозова вирвали перемогу.

«Чим ближче до плей-оф, тим рівнішими за силами стають усі команди, - каже невдовзі після завершення гри Фелікс. – Суперники починають грати по системі в обороні і нападі, тому вдвічі важко забивати та просто діяти в атаці. До того ж спарені матчі мають свою специфіку. Команди одна до одної притираються, розуміють, у якому стані знаходиться той чи інший гравець. Також відчувається, що ми трохи підсіли, накопичилася певна втома. Але завершимо регулярний чемпіонат, якийсь день відпочинемо і підемо вперед з новими силами. Будемо боротися за максимальний результат. Сьогодні з третього періоду підсилили тиск на суперника завдяки тому, що перейшли на гру в три ланки. Це дозволило збільшити ритм гри, постійно знаходитися в тонусі. Бо коли дієш у чотири ланки, іноді, сидячи на лаві, немов випадаєш з гри. Хоча в плей-оф найуспішнішою є та команда, в якої усі чотири ланки найрівніші».

«Наразі маємо ситуацію, коли всі матчі важкі і граємо шайба в шайбу зі всіма суперниками, незалежно від того, які місця вони посідають, - коментує поєдинок тренер «Сокола» Костянтин Сімчук. – Можливо, хлопці ще не вийшли з-під навантажень, отриманих у тренувальному режимі кілька тижнів тому. Звісно, втома за підсумками 40-ка матчів регулярного сезону теж накопичилася. Як-не-як, весь чемпіонат ми пройшли без спадів. Думаю, слабка реалізація моментів – то теж наслідок втоми. Останнім часом нам бракує логічних голів. Сьогодні ось не використали своїх моментів досвідчені Міхнов та Гільманов, останнім часом трохи замовк наш найкращий бомбардир Антон Рубан. Тим не менш, я задоволений, як хлопці б’ються в кожному матчі. Радий за Морозова, котрий теж певний період не міг відзначитися, а зараз знову, як на старті сезону, провів дуже важливу шайбу. Він як капітан веде команду за собою.

Поступово готуємося до плей-оф. Сподіваємося там зіграти найсильнішим складом. Голубич сьогодні був відсутній через забій верхньої частини тіла унаслідок брудного прийому, який хокеїст «Вовків» провів на заключних секундах попереднього матчу. Сьогодні після влучання шайби в руку не зміг завершити гри Іван Сисак. Вочевидь треба робити знімок, хоча лікар каже, що це забій. Наразі довжина лави дозволяє проводити ротацію оборонців. Перед плей-оф намагаємося дати змогу зіграти всім оборонцям, щоб визначити оптимальні поєднання пар на вирішальні матчі. Те саме стосується й нападників. Дуже тішить те, як виглядає молодіжна трійка форвардів. Хочеться вірити, що вони продовжуватимуть у тому ж дусі».  

«Крижані Вовки» (Київ) - «Сокіл» (Київ) - 1:2 ОТ (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)

Шайби: 1:0 – Сєрґєй Дорофєєв (Сибилевич, - більш.), 22:34. 1:1 – Єгор Кузьменко (Антон Рубан), 40:24. 1:2 – Фелікс Морозов (Андрейків, Антон Рубан), 60:54

«Крижані Вовки»: Андрєй Стельмах; Нікіта Жигалов – Сєрґєй Дорофєєв, Денис Макаров – Константін Карпов, Євгеній Сисоєв – Демид Лучников; Сибилевич – Сурін – Анкудінов, Калиничев – Ілля Орлов – Шейн Геффернан, Маландін – Артем Неверов – Алєксандр Панков, Борис Андрющенко, Данило Булах. Тренер – Ігор Архипенко

«Сокіл»: Георгій Дубровський; Олендаренко – Чолач, Букарєв – Андрейків, Сисак – Алєксєй Платонов; Малетін – Ярослав Панченко – Фелікс Морозов, Антон Рубан – Єгор Кузьменко – Німенко, Денис Гончаренко – Михайло Сімчук – Коржилецький, Гільманов – Ступак – Андрій Міхнов. Тренер – Олег Шафаренко

10 березня. Бровари. ТРЦ «Термінал». 200 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.