Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 березня 2021, 02:06
3714
10

Заява Руху: пропонуємо зобов'язати арбітрів коментувати спірні епізоди

Львівський клуб оприлюднив думку щодо ситуації з суддівством в УПЛ

| Оновлено 11 березня 2021, 02:06
3714
10
Заява Руху: пропонуємо зобов'язати арбітрів коментувати спірні епізоди
ФК Рух. Президент клуба Григорій Козловський

Львівський «Рух» виступив з офіційною заявою щодо ситуації з суддівством в українському футболі (обговорення якого ініціював Владислав Гельзін):

«Вважаємо, що футбольний клуб «Рух» не може і не має права давати оціночних суджень щодо рішень арбітрів, адже є зацікавленою стороною і безпосереднім учасником змагань. Це буде категорично неправильно і некоректно. Ми користуємося тільки фактами.

А оцінювати дії офіційних осіб матчу повинні експерти, які можуть робити висновки на підставі своїх знань і поглибленого аналізу. Але якщо говорити мовою фактів, то тільки у весняній частині чемпіонату УПЛ в трьох матчах з чотирьох за участю «Руху» арбітри допустили результативні помилки, які вплинули на кінцевий результат наших поєдинків.

Практично кожен тур чемпіонату супроводжується суддівськими скандалами, результативними помилками і резонансними рішеннями представників футбольної Феміди. Мабуть, на сьогодні, в УПЛ не залишалося клубів, які не постраждали вид результативних помилок арбітрів. А представники цих клубів не коментували б ці помилкові рішення. На підставі цього змушені зробити висновок, що в даний час ситуація з арбітражем досягла свого апогею і набуває загрозливих масштабів.

Тому робити вигляд, що все у нас в порядку в системі арбітражу, буде як мінімум неправильно. Прийшов час вдатися до кардинальних заходів і нарешті провести необхідні і давно назрілі реформи. Нас не влаштовує, що комітет арбітрів Української асоціації футболу – повністю закрита каста. Представники суддівського корпусу відгородилися від футбольного співтовариства і представників ЗМІ. Це вкрай негативне явище, яке ми засуджуємо.

Футбольний клуб «Рух» категорично проти того, щоб так відбувалося надалі. Арбітри повинні бути відкритими і аргументовано пояснювати свої рішення. Закритість породжує недовіру, підозру і шкодить іміджу українського футболу. Тому «Рух» виступає з ініціативою, щоб зобов'язати арбітрів після кожного матчу приходити в флеш-зону і коментувати всі спірні епізоди поєдинку.

Також ми наполягаємо на тому, що повинна бути створена підсумкова телевізійна програма, в якій експерти аналізуватимуть дії арбітрів, і в якій обов'язково повинно брати участь керівництво комітету арбітрів. Нам не важливо, якої національності буде голова комітету арбітрів Української асоціації футболу. Важливо, щоб це була висококваліфікована, авторитетна людина, як у футбольному середовищі, так і в суддівському корпусі.

Дуже важливо, щоб ця людина працювала в Україні щодня в режимі онлайн, фізично перебувала на своєму робочому місці, а не дистанційно, хто знає де. Це неповага до клубів, до своєї роботи і до свого роботодавця. За період роботи Лучано Лучі в Україні, керуючись виключно фактами, можна сміливо стверджувати, що динаміка скандальних матчів і результативних помилок арбітрів зростає, а ось кількість українських рефері, які працюють на матчах вищого європейського і міжнародного рівня (ЛЧ, ЛЄ, чемпіонат Європи, чемпіонат світу) не збільшилася.

Також у нас складається враження, що у пана Лучі свої улюблені арбітри, які мають особливий статус і його розташування. Наприклад, нас дивує, що рефері Сергій Бойко три матчі поспіль працює арбітром ВАР на матчах «Шахтаря», а Денис Шурман двічі поспіль обслуговував матчі за участю «Ворскли». Найбільше дратує те, що у нас немає чітко визначеної системи призначення арбітрів. Цей процес повинен бути прозорим.

Якщо цього не відбудеться, то сумніви щодо роботи комітету арбітрів будуть виникати завжди. А зараз складається враження, що в комітеті арбітрів УАФ – тотальна диктатура. Звісно ж, що всі рішення щодо призначення на матчі, відбору та оцінки дій рефері авторитарно узурпувала одна людина або нам свідомо створюють видимість, що цими питаннями відає саме ця людина. Не виключено для того, щоб прикрити чиїсь вушка».

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stepan Romanenko
... а так же предоставлять все информацию о сумме взяток, какие клубы давали и какой результат был обещан.
SerjMakovey
Вольно-невольно, но Гельзин толкнул этот непотопляемый айсберг (ведь мы знаем только то, что сверху... Остальное - великая тайна)
Ёкарный Бабай
Послематчевые комментарии арбитров призваны снять с них все подозрения в предвзятости. Это же на руку судьям, что их перестанут считать мразями или нет? Или лучше быть распоследней мразью, но обеспеченной? По нашему чемпионату кажется, арбитры это категория людей вообще без морали, туда отбирают наиболее отъявленных беспринципных мудаков.
BekXan
Ну и что?Прийдёт судья в флеш зону и скажет там был пенальти.Что в этом открытого и как это повлияет на результат?Да никак ! Абсолютная нулевая идея.Для начало на всех НА ВСЕХ МАТЧАХ должен быть VAR ! Открытая работа судейского корпуса.Итальяшок под зад ногой сразу.
Кстати бук контора которая вошла спонсором в УПЛ это тоже не есть хорошо.И неизвестно ещё каким боком на это всё влияет в том числе и на договорняки и судей.
Bolshoi
Ну прокомментировал итальяшка эпизод с отмененным голом, это что-то изменило?
junglewolf
Что то в этом есть (еврейское).
Например, суда ссылаются на какие то параграфы и статьи законов при вынесении приговоров.
Так что арбитр в поле может (только) капитану сообщить суть своего решения, ну а после матча, почему бы и не дать свою трактовку...
turist86
А если арбитр откажется комментировать - направим пушку
В 2016 Козловский сначала ворвался в судейскую комнату, где обругал арбитров (и это слышали десятки болельщиков), а после игры дал эмоциональное интервью, в котором угрожал всему судейскому корпусу, тоже особо не стесняясь в выражениях. В судейскую его сопровождала вооруженная автоматами охрана.
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил